Energieker Genieten van het Leven

Een gezonde leefstijl; Blooming Business!

Een gezonde leefstijl is de laatste jaren een veel besproken onderwerp in de diverse media. Ook is het een terugkerend onderwerp in de politiek en de gemeentes in Nederland en dan niet in de laatste plaats omdat de toenemende gezondheidsproblemen als gevolg van een ongezonde leefstijl zwaar drukken op de totale zorgkosten. Niet gek dus dat er een blooming business is ontstaan van allerlei leefstijl interventies die er voor moeten zorgen dat heel Nederland zich een gezonde leefstijl
aanmeet.

storm

Los hiervan levert het ook voor jou alleen maar voordelen op, namelijk:

  • meer energie door betere conditie
  • minder vaak ziek en sneller weer beter
  • gemakkelijker om op gewicht te blijven
  • meer ontspannen en beter bestand tegen stress
  • meer genieten van het leven

Er valt dus een hoop winst te behalen!

En dan nu aan het werk!

Als een gezonde leefstijl je werkelijk zoveel én alleen maar voordeel oplevert, dan lijkt de stap die je
hiervoor moet zetten toch niet zo moeilijk?! De drie basis voorwaarden voor een gezonde leefstijl zijn gezonde voeding, voldoende beweging en rust/ontspanning. Deze drie elementen zijn nauw met elkaar verbonden; apart leveren ze niet zo veel winst op als wanneer je ze alle drie optimaal inzet.

Gezonde voeding

Gezonde voeding is big business. Steeds meer supermarkten richten zich op de verkoop van gezonde producten waarvoor een mooi marketingbeleid is opgezet. Staar je hier niet blind op, maar leer zelf nadenken over het product dat je koopt.

Een product waar minder suiker in zit, maar daarnaast zoetstoffen, conserveringsmiddelen en andere toevoegingen bevat, is écht niet gezond.

Wees dus kritisch en koop geen producten waarvan je niet weet wat er in zit. Staan er bij het ingrediënten lijstje namen die je niet kan thuisbrengen, laat dit product dan in de schappen liggen. Zie het als een uitdaging om zelf je gezonde producten in de supermarkt te kiezen die zo puur mogelijk qua ingrediënten zijn. En bedenk daarnaast dat verse producten, zoals groenten en fruit het gezondste alternatief zijn!

Voldoende beweging

Een excuus waarom veel mensen niet sporten of voldoende bewegen is dat ze geen tijd hebben. Tijd kun je indelen en om je werkzaamheden zowel thuis als op het werk zo goed mogelijk te laten verlopen plan je zaken vooruit.

Voldoende beweging vraagt om een planning en routine. Vaste sport- en beweegmomenten werken het beste, zoals dagelijks naar je werk fietsen, sportschoolbezoek op vaste dagen/avonden. Lukt dit echter niet, bekijk dan per week wat de mogelijkheden zijn, maar stel jezelf wel een vast eind doel;

bijvoorbeeld 1-3 x per week intensief bewegen en 5 x per week matig intensief. Plan op welke momenten je hier tijd voor hebt en streep ze desnoods wekelijks af in je agenda!

Voldoende rust en ontspanning

Plannen is dus ook écht een must als basis voor een gezonde leefstijl. Het geeft rust in je hoofd en dat is in deze hectische maatschappij heel fijn. Daarnaast zal je zien dat je hierdoor meer tijd overhoudt om ontspanningsmomenten (even lezen, muziek luisteren etc.) in te bouwen, welke naast voldoende nachtrust, ook gedurende de dag absoluut noodzakelijk zijn.

Blij met de winst?!

Probeer nu stap voor stap deze drie pijlers van een gezonde leefstijl aan te pakken en je zult zien dat het je écht iets oplevert!!

vanessa2

bezoek ook mijn website: leefstijl-coaching.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in