Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Erica Terpstra Prodimed Dieet

Erica Terpstra Prodimed Dieet

Erica Terpstra is 40 kilo afgevallen en heeft hier een boek over geschreven met als titel: “Help ik val af” Ze vertelt in dit 68 pagina’s tellende boek alles over haar dieet-succes met Prodimed. Het boek ligt voor 9,95€ in de boekhandel.

Ervaringen met Prodimed

Erica Terpstra is ruim 40 kilo afgevallen met behulp van het Prodimed Eiwitdieet. Door Vara Kassa is deze afslankmethode is uitgeroepen als het de beste manier om af te vallen. Ben je benieuwd naar de ervaringen met het Erica Terpstra Dieet van andere gebruikers? Er staan duizenden reacties en ervaringen met het Prodimed Eiwitdieet op deze site.

Prodimed of SLIMdiet

Prodimed heeft meer dan 350 verkooppunten in Nederland maar is niet online verkrijgbaar. Je bent aangewezen op een consulente die je naast de producten begeleiding geeft. Heb je hier geen gelegenheid voor, of heb je voldoende discipline om zelfstandig af te vallen? Dan is SLIMdiet een goed alternatief. De prijzen van SLIMdiet zijn relatief gunstig en de producten zijn vergelijkbaar met Prodimed producten. In tegenstelling tot Prodimed is SLIMdiet online verkrijgbaar.

Erica Terpstra

Als zwemster was Erica al een stevige tante maar het ging pas echt mis toen ze stopte met zwemmen. “We hadden nog nooit gehoord van aftrainen. Ik ging gewoon lekker alles doen wat mijn trainer altijd had verboden: laat naar bed, alles eten en vooral: níet meer sporten. Tja, als je dan ook nog aanleg hebt om dik te worden, gebeurt dat dus ook.’’

Tot een half jaar geleden had Erica Terpstra geen problemen met haar overgewicht. ,,Als iemand er wat van zei, dacht ik: ‘nou én, met jou is ook wel wat mis!’ Maar tijdens de Olympische zomerspelen in Peking ging het mis. “Ik zat in Peking voor een vergadering over de Olympische Spelen. Ik kon ineens niet meer lopen en dat was knap onhandig. Toen dacht ik: ‘nu is het genoeg!’ De knop ging ineens om.’’ Aldus Erica.

Samen met oud-olympisch roeister Greet Hellemans als personal trainer en een gedragspsycholoog  begon ze ruim een half jaar geleden met de strijd tegen de kilo’s.

In 6 maanden tijd is ze ruim 40 kilo lichter, maar dat ging niet vanzelf. Wat is het geheim? ,,Minder eten en veel sporten. Daar komt het op neer. Vooral dat bewegen doet het. Daarom is het ook zo ontzettend belangrijk om kinderen te laten sporten. We hebben meer dan zestigduizend te dikke kinderen in Nederland! Ik ben meer dan ooit gemotiveerd om die in beweging te krijgen.’’ Het viel niet altijd mee. ,,In het begin moest ik mezelf naar die sportschool slépen. Tjongejonge! En alles deed pijn. Nu heb ik er veel lol in. Ik doe aan fitness, zit op de hometrainer, ik train met gewichten, fiets overal naartoe én ik zwem weer.

“Ik vind het best stom dat ik was vergeten hoe fijn het is om te sporten. De eerste keer dat ik weer een hele kilometer kon lopen op de atletiekbaan – een fantastisch gevoel! Natuurlijk denk ik vaak: was ik maar eerder begonnen.”

Nu de oud zwemster haar streefgewicht heeft bereikt, is op gewicht blijven een must. Hoe doet Erica dat? ,,Ik eet drie keer per dag, en tussendoor wat fruit. Ik ben erg druk en moet vaak naar recepties. Dat is lastig. Dus zorg ik dat ik een handjevol radijsjes bij me heb. Nee, da’s niet zo gezellig. Maar het went écht.’’

Om tegemoet te komen aan alle vragen, schreef ze het boekje Help, ik val af! “Het is geen dieetboek. Ik probeer wél duidelijk te maken dat iedereen kan afslanken. Als je écht wilt, lukt het. Maak het prioriteit. Ook al ben je heel druk; wat belangrijk is, verdient ruimte in je agenda. Tijdens de Olympische Spelen was het moeilijk het regime vol te houden. Daarom heb ik gevraagd of er een hometrainer op mijn hotelkamer kon staan. Na een feestje in het Holland Heineken Huis, wil je echt niet meer naar de sportschool. Maar even op de hometrainer lukt altijd.”

Erica Terpstra en Prodimed

In de zomer van 2008 is Prodimed benaderd door Erica Terpstra (voorzitter NOC-NSF), die vanwege gezondheidsproblemen haar overgewicht moest verminderen. Erica Terpstra is vervolgens in het diepste geheim en na uitvoerig overleg met haar personal coach van zorgverzekeraar Zilveren Kruis – Achmea met het Prodimed concept gestart. In 2010 kwam Prodimed tijdens de Vara Kassa Afslankspecial als beste uit de bus. Het testpanel bestaande uit 3 personen viel in 10 weken maar liefst 26 kilo af. Prodimed is een proteine of eiwitdieet.

Promined is overigens een van de vele aanbieders van Protëine Dieet producten en is gebaseerd op het Eiwit Dieet. Ook zonder (dure) dieet-producten kun je zelf een Protëine Dieet volgen. Bekijk hier alle Eiwit en Protëine Diëten.

Erica op Reis voor omroep MAX

In 2010 komt een doom uit voor Erica Terpstra. Voor Omroep MAX mag ze een programma maken overspirituele reizen. De titel van dit programma heeft de toepasselijke titel: ‘Erica op Reis

Jouw mening telt!

Wat is jouw ervaring met het dieet van Erica Terpstra? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Diëtiste Netty Lalieu

Erica Terpstra heeft de knop volledig kunnen omzetten. In enkele maanden tijd wist zij onder strenge begeleiding van diëtiste Netty Lalieu en mede door haar Olympische doorzettingsvermogen zo’n 45 kilo in gewicht te verminderen. Geen eenvoudige opgave met haar vele verplichtingen tijdens de Olympische Spelen en de Paralympics tussendoor. Ook wist zij de verleidingen tijdens reizen met handelsdelegaties te weerstaan. Ze is daardoor zo gelukkig dat ze het de hele wereld wel wil toeschreeuwen en daarom heeft Erica een boekje geschreven onder de titel: “Help, ik val af”.

Erica Terpstra levert voor Prodimed het zoveelste bewijs van succes. Voor ons was het geen nieuws, want wij zien voortdurend fantastische resultaten bij mensen die de Prodimed methode volgen. Zij vallen goed af en blijven daarna ook prima op hun streefgewicht. Het zoveelste bewijs dat afslanken heel gemakkelijk kan, maar wel onder deskundige begeleiding en dat is waar Prodimed voor staat. Het boekje van Erica Terpstra, waarin het Prodimed concept uitvoerig aan bod komt, is vanaf 12 december 2008 verkrijgbaar bij de boekhandel.

Boekomschrijving

Meer dan 40 jaar vond Erica Terpstra het niet erg om dik te zijn. Ja, ze probeerde wel eens een dieet, maar binnen de kortste keren viel ze weer terug op het bekende Bourgondische ‘graasgedrag’. En ze genoot ervan! Totdat ze begin mei 2008 besloot: ‘Tot hier en niet verder!’ Ze maakte van haar afvalrace een nieuw Olympisch project en raakte sindsdien al meer dan 40 kilo kwijt. Hoe? Dat kun je op veler verzoek lezen in dit boekje ‘Help, ik val af!’ ‘Geluk is een keuze’, zei de filosoof Descartes ooit. Laat je door de ervaring van Erica Terpstra inspireren om óók een nieuwe keuze te maken. Om af te vallen, om (weer) te gaan sporten en bewegen of bijvoorbeeld om een nieuwe baan aan te nemen. Levenslef, keuze maken en daar de consequenties van aanvaarden. Dáár gaat het om! Lees dit boekje en je wilt meteen aan de slag! Iedereen kan het!

Bestel het boek over het dieet-succes van Erica Terpstra bij bol.com

Help, ik val af!
Help, ik val af!
Erica Terpstra

Extra Boekentip

Wil je meer weten over Eiwit / Protëine Diëten weten? Dan zijn de onderstaande boek een must!

Afvallen met het eiwitdieet
Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Slank met dokter Frank
Slank met dokter Frank
Berkum, F. van

Erica Terpstra schreef ook ‘Hoe Bolle Bart de Beer een Bolletje werd’.

Na haar eerste boek over dieet en gezondheid had Erica de smaak te pakken. In maart 2009 verscheen haar tweede boek. Dit keer een luisterboek voor kinderen en volwassenen met de titel ‘Hoe Bolle Bart de Beer bijna een Bolletje werd’. Lees hier alles over dit leuke luisterboek.

Gezonde Groeten,

sanne

64 Reacties

 1. helaas,ze heeft zo hardt haar best gedaan,en ik kan het weten,zit in hetzelfde schuitje.
  ben veel jonger maar krijg er geen gram af,moet nog meer sporten denk ik,het is
  zo frusterend,was 1 kilo kwijt had een ijsje gegeten en als dank 2 kilo eraan.
  wordt er gek van

 2. Prodimed is vanaf nu ook online te bestellen. De producten worden verkocht onder de naam SLIMdiet en zijn identiek aan Prodimed producten. De prijzen van SLIMdiet producten zijn gunstiger en exclusief voor bezoekers van vetvrij.com is er een kortingscode beschikbaar. Deze kortingscode is goed voor 10% korting op je complete bestelling.

  slimdiet

  Om te profiteren van deze korting gebruik je tijdens het bestelproces de volgende kortingscode in: VETVRIJ

 3. Ze zag er zo super gezond weer uit nadat ze zo was afgevallen
  Helaas was dat effect niet van lange duur helaas..errug JAMMER!!
  Het was een stuk beter voor haar gezondheid zowel lichamelijk als mentaal.
  Je moet het als een levenstijl maken anders heeft het weinig effect want dat blijkt nu wel weer

 4. Ik ben van 130 kilo naar 75 kilo gegaan in circa een jaar.
  Heb meer dan 10 jaar gevochten met overgewicht en bijna ieder dieet gedaan wat ik kon vinden.
  Uiteindelijk is het gelukt door simpelweg de calorieën te tellen.
  Bereken je basisverbranding en ga daar flink onderzitten met een gratis tool zoals bijvoorbeeld caloriecalculator en de calorieteller van het voedingscentrum, of zelfs een heel handig gratis iphone app waarmee je de verpakking direct kunt scannen.

  Zelfs al eet je enkel fast food en snoep en taart, als je maar minder calorieën binnenkrijgt, zul je gegarandeerd afvallen.
  En ook al eet je gezond, als je teveel aan gezonde calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt zul je onherroepelijk aankomen en vet worden.

  Ik ben een grote voorstander van “Gezond” eten, maar niet perse meer om af te vallen.
  De wetenschap is er heel duidelijk over het verschil in calorieën maakt of je afvalt of aankomt. Het is gratis en effectief, in tegenstelling tot al die mode dieeten gepromoot door mensen die er met shakejes, boekjes en fitness apparaten een flinke stuiver willen verdienen.

  Wil je een slank…. en een gezond, fit en mooi lichaam?
  – Beperk je calorieën
  – Eet gezonder
  – Ga sporten (niet als een idioot maar 2 a 3 keer per week)

  Dit kan echt … echt … echt … echt allemaal gratis! Er bestaat geen toverformule en aan het einde van de rit is dit echt de makkelijkste manier.

  Het is mij ook gelukt en ik ben en blijf op hetzelfde gewicht, terwijl ik tegelijkertijd ben gestopt met roken. En ik ben echt geen super man!

  STOP die dieetterroristen die alleen je bankrekening en je zelfvertrouwen laten “afslanken”.

 5. wat ik vind van mevr Erica Terpstra
  ze valt af ok schrijft een boek.steekt wat euros in haar tas
  en dan komt ze weer aan.
  afvallen is niet moeilijk met wat wilskracht slank blijven wel
  afvallen doe je door veel bewegen werken en vooral normaal eten maar geen chips enz
  gewoon eten en drinken net als een ander
  en als je zo zeker bent van je afval race en je valt weer terug in je oude dik zijn geef dan toe dat je boek een grote leugen is.

 6. 7 november 2012
  Het gaat er niet uitsluitend om hoeveel kilo´s je definitief kwijt raakt, maar hoeveel je lichaamsgewicht is, aan het eind van je afvalperiode. Het was een fantastische prestatie dat mevrouw Terpstra veertig kilo afviel. Hoeveel ze daarná woog, wilde zij aan niemand vertellen, terwijl dat toch mede bepalend is voor je succes. Om een voorbeeld te noemen: Wanneer iemand 120 kilo weegt en valt met veel moeite veertig kilo af, dan is je lichaamsgewicht van tachtig kilo (nog altijd) te veel voor een gemiddelde vrouw van 170 centimeter.

 7. Op de 1e plaats vind ik Erica een tof wijf . Toch heb ik wat kritiek. Ze maakte zo’n heisa toen ze 40kg was afgevallen maar ze is nu nog voller dan voor die tijd. Iedereen weet dat afvallen en zo blijven hartstikke moeilijk is maar ik hoor haar nog zeggen…nee, het komt er niet meer aan. Had ze niet moeten doen. Ik vind dat ze nu en beetje voor gek staat.
  [email protected]

 8. Naast het harde werk van diëten en lijnen en alle discipline die daar bij komt,te komen ervaren hoe je met Journeytherapie bij je diepste saboteurs komt, die het jou zo moeilijk maken werkelijk blijven op gewicht te blijven. Ik ben Journeytherapeut, opgeleid door Brandon Bays. De Helende Reis methode werkt met emoties en herinneringen, helpt je oude overtuigingen en patronen los te laten. Kevin Billet, de man van Brandon Bays, werkt internationaal met Stop the FoodFight, ik noem het stop het dieetdrama! 15 -18 maart komt hij, speciaal voor de Nederlandse beroepsvereniging in Nederland voor een speciaal Seminar StFF.

 9. Sinds 5 okt. 2011 ben ik ook bezig met het Prodimed dieet. In de eerste week was er 5 kilo af en in de tweede week 2,5 kg. De eerste 2 dagen enorme hoofdpijn gehad vanwege de omschakeling. Nu 5 maanden later ben ik ruim 30 kilo kwijt. Kan niet zeggen, dat dit zonder slag of stoot gegaan is. Er zijn soms mindere periodes. Wie kent dat niet? Maar omdat ik daarnaast ook 2 x per week doe slenderen kom mijn lichaam weer ook in vorm. Heb al ontzettend veel mooie en positieve reacties mogen ontvangen van familie, collega’s en vrienden. Door het eiwit wordt niet je spierweefsel aangetast, maar puur het vetweefsel. De huid is mooier en strakker hierdoor geworden. Ik zit nog altijd in de strenge fase 1. Nog 10 kilo eraf en ik mag naar fase 2. Ik word bijgestaan door hele lieve mensen van het instituut, die je er echt doorheen slepen. Oke, het kost veel geld, maar ik vind het zeker waard. Ik ben al 15 jaar aan het lijnen en afvallen en nu heb ik met het Prodimed dieet eindelijk resultaat. Op naar de streefdatum van 18 Juli a.s. !

  • en dan zit alles er weer aan been there done that!al het werk voor niks en honderden euros armer,jammerrr

 10. ja ach ik zag het ook..en het is ook echt zo..afhalen is makkelijker als er af houden!!!na het afvallen begint je echte strijd..hoe behoud ik dit gewicht..daarom ook al die shake troep en eiwit dieten..waardeloos..
  zoek een systeem wat niet te ver van je af ligt..met een paar aanpassingen kun je dan afvallen en hou je dit langer vol..jezelf maandenlang van alles ontzeggen…ja en dan giert je lichaam er vanzelf weer om..doe normaal,eet gewoon ook af en toe iets lekkers zul je zien dat je minder ssnel in de verleidingen komt.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987