Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Erica Terpstra Prodimed Dieet

Erica Terpstra Prodimed Dieet

Erica Terpstra is 40 kilo afgevallen en heeft hier een boek over geschreven met als titel: “Help ik val af” Ze vertelt in dit 68 pagina’s tellende boek alles over haar dieet-succes met Prodimed. Het boek ligt voor 9,95€ in de boekhandel.

Ervaringen met Prodimed

Erica Terpstra is ruim 40 kilo afgevallen met behulp van het Prodimed Eiwitdieet. Door Vara Kassa is deze afslankmethode is uitgeroepen als het de beste manier om af te vallen. Ben je benieuwd naar de ervaringen met het Erica Terpstra Dieet van andere gebruikers? Er staan duizenden reacties en ervaringen met het Prodimed Eiwitdieet op deze site.

Prodimed of SLIMdiet

Prodimed heeft meer dan 350 verkooppunten in Nederland maar is niet online verkrijgbaar. Je bent aangewezen op een consulente die je naast de producten begeleiding geeft. Heb je hier geen gelegenheid voor, of heb je voldoende discipline om zelfstandig af te vallen? Dan is SLIMdiet een goed alternatief. De prijzen van SLIMdiet zijn relatief gunstig en de producten zijn vergelijkbaar met Prodimed producten. In tegenstelling tot Prodimed is SLIMdiet online verkrijgbaar.

Erica Terpstra

Als zwemster was Erica al een stevige tante maar het ging pas echt mis toen ze stopte met zwemmen. “We hadden nog nooit gehoord van aftrainen. Ik ging gewoon lekker alles doen wat mijn trainer altijd had verboden: laat naar bed, alles eten en vooral: níet meer sporten. Tja, als je dan ook nog aanleg hebt om dik te worden, gebeurt dat dus ook.’’

Tot een half jaar geleden had Erica Terpstra geen problemen met haar overgewicht. ,,Als iemand er wat van zei, dacht ik: ‘nou én, met jou is ook wel wat mis!’ Maar tijdens de Olympische zomerspelen in Peking ging het mis. “Ik zat in Peking voor een vergadering over de Olympische Spelen. Ik kon ineens niet meer lopen en dat was knap onhandig. Toen dacht ik: ‘nu is het genoeg!’ De knop ging ineens om.’’ Aldus Erica.

Samen met oud-olympisch roeister Greet Hellemans als personal trainer en een gedragspsycholoog  begon ze ruim een half jaar geleden met de strijd tegen de kilo’s.

In 6 maanden tijd is ze ruim 40 kilo lichter, maar dat ging niet vanzelf. Wat is het geheim? ,,Minder eten en veel sporten. Daar komt het op neer. Vooral dat bewegen doet het. Daarom is het ook zo ontzettend belangrijk om kinderen te laten sporten. We hebben meer dan zestigduizend te dikke kinderen in Nederland! Ik ben meer dan ooit gemotiveerd om die in beweging te krijgen.’’ Het viel niet altijd mee. ,,In het begin moest ik mezelf naar die sportschool slépen. Tjongejonge! En alles deed pijn. Nu heb ik er veel lol in. Ik doe aan fitness, zit op de hometrainer, ik train met gewichten, fiets overal naartoe én ik zwem weer.

“Ik vind het best stom dat ik was vergeten hoe fijn het is om te sporten. De eerste keer dat ik weer een hele kilometer kon lopen op de atletiekbaan – een fantastisch gevoel! Natuurlijk denk ik vaak: was ik maar eerder begonnen.”

Nu de oud zwemster haar streefgewicht heeft bereikt, is op gewicht blijven een must. Hoe doet Erica dat? ,,Ik eet drie keer per dag, en tussendoor wat fruit. Ik ben erg druk en moet vaak naar recepties. Dat is lastig. Dus zorg ik dat ik een handjevol radijsjes bij me heb. Nee, da’s niet zo gezellig. Maar het went écht.’’

Om tegemoet te komen aan alle vragen, schreef ze het boekje Help, ik val af! “Het is geen dieetboek. Ik probeer wél duidelijk te maken dat iedereen kan afslanken. Als je écht wilt, lukt het. Maak het prioriteit. Ook al ben je heel druk; wat belangrijk is, verdient ruimte in je agenda. Tijdens de Olympische Spelen was het moeilijk het regime vol te houden. Daarom heb ik gevraagd of er een hometrainer op mijn hotelkamer kon staan. Na een feestje in het Holland Heineken Huis, wil je echt niet meer naar de sportschool. Maar even op de hometrainer lukt altijd.”

Erica Terpstra en Prodimed

In de zomer van 2008 is Prodimed benaderd door Erica Terpstra (voorzitter NOC-NSF), die vanwege gezondheidsproblemen haar overgewicht moest verminderen. Erica Terpstra is vervolgens in het diepste geheim en na uitvoerig overleg met haar personal coach van zorgverzekeraar Zilveren Kruis – Achmea met het Prodimed concept gestart. In 2010 kwam Prodimed tijdens de Vara Kassa Afslankspecial als beste uit de bus. Het testpanel bestaande uit 3 personen viel in 10 weken maar liefst 26 kilo af. Prodimed is een proteine of eiwitdieet.

Promined is overigens een van de vele aanbieders van Protëine Dieet producten en is gebaseerd op het Eiwit Dieet. Ook zonder (dure) dieet-producten kun je zelf een Protëine Dieet volgen. Bekijk hier alle Eiwit en Protëine Diëten.

Erica op Reis voor omroep MAX

In 2010 komt een doom uit voor Erica Terpstra. Voor Omroep MAX mag ze een programma maken overspirituele reizen. De titel van dit programma heeft de toepasselijke titel: ‘Erica op Reis

Jouw mening telt!

Wat is jouw ervaring met het dieet van Erica Terpstra? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

Diëtiste Netty Lalieu

Erica Terpstra heeft de knop volledig kunnen omzetten. In enkele maanden tijd wist zij onder strenge begeleiding van diëtiste Netty Lalieu en mede door haar Olympische doorzettingsvermogen zo’n 45 kilo in gewicht te verminderen. Geen eenvoudige opgave met haar vele verplichtingen tijdens de Olympische Spelen en de Paralympics tussendoor. Ook wist zij de verleidingen tijdens reizen met handelsdelegaties te weerstaan. Ze is daardoor zo gelukkig dat ze het de hele wereld wel wil toeschreeuwen en daarom heeft Erica een boekje geschreven onder de titel: “Help, ik val af”.

Erica Terpstra levert voor Prodimed het zoveelste bewijs van succes. Voor ons was het geen nieuws, want wij zien voortdurend fantastische resultaten bij mensen die de Prodimed methode volgen. Zij vallen goed af en blijven daarna ook prima op hun streefgewicht. Het zoveelste bewijs dat afslanken heel gemakkelijk kan, maar wel onder deskundige begeleiding en dat is waar Prodimed voor staat. Het boekje van Erica Terpstra, waarin het Prodimed concept uitvoerig aan bod komt, is vanaf 12 december 2008 verkrijgbaar bij de boekhandel.

Boekomschrijving

Meer dan 40 jaar vond Erica Terpstra het niet erg om dik te zijn. Ja, ze probeerde wel eens een dieet, maar binnen de kortste keren viel ze weer terug op het bekende Bourgondische ‘graasgedrag’. En ze genoot ervan! Totdat ze begin mei 2008 besloot: ‘Tot hier en niet verder!’ Ze maakte van haar afvalrace een nieuw Olympisch project en raakte sindsdien al meer dan 40 kilo kwijt. Hoe? Dat kun je op veler verzoek lezen in dit boekje ‘Help, ik val af!’ ‘Geluk is een keuze’, zei de filosoof Descartes ooit. Laat je door de ervaring van Erica Terpstra inspireren om óók een nieuwe keuze te maken. Om af te vallen, om (weer) te gaan sporten en bewegen of bijvoorbeeld om een nieuwe baan aan te nemen. Levenslef, keuze maken en daar de consequenties van aanvaarden. Dáár gaat het om! Lees dit boekje en je wilt meteen aan de slag! Iedereen kan het!

Bestel het boek over het dieet-succes van Erica Terpstra bij bol.com

Help, ik val af!
Help, ik val af!
Erica Terpstra

Extra Boekentip

Wil je meer weten over Eiwit / Protëine Diëten weten? Dan zijn de onderstaande boek een must!

Afvallen met het eiwitdieet
Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Slank met dokter Frank
Slank met dokter Frank
Berkum, F. van

Erica Terpstra schreef ook ‘Hoe Bolle Bart de Beer een Bolletje werd’.

Na haar eerste boek over dieet en gezondheid had Erica de smaak te pakken. In maart 2009 verscheen haar tweede boek. Dit keer een luisterboek voor kinderen en volwassenen met de titel ‘Hoe Bolle Bart de Beer bijna een Bolletje werd’. Lees hier alles over dit leuke luisterboek.

Gezonde Groeten,

sanne

64 Reacties

 1. Een geweldig, dat lied voor Erica. Heb je de ‘ode aan Erica Terpstra’ door Dorine Wiersma bij De Wereld Draait Door gemist? hier kun je het nogmaals bekijken

 2. Ook ik heb de knoop doorgehakt en ben het dieet gaan volgen. Voor mij is dit het eerste dieet waarbij ik geen honger heb en zelfs water vult. Na een week was ik 6.6 kilo afgevallen. Dit geeft moed om door te gaan. Ook vertel ik mensen in mijn omgeving dat ik nu echt wil afvallen, dit deed ik bij andere dieeten ook, maar nu zien de mensen in mijn omgeving dat het ook werkt. Niemand heeft zoiets van “neem gewoon toch iets lekkers, dit werkt ook niet”. Men ziet dat dit helpt en dus voor mij ook goed om door te blijven gaan. Ook ik ben gek op drop en andere lekkere dingen. Toch zijn de 5 maaltijden (shakes) die ik per dag mag nemen voldoende om geen behoefte te hebben aan andere dingen. Het is dan ook goed vol te houden. Door de groentes kan je lekkere salades maken. Mocht je nog twijfelen of dit ook voor jou het goede dieet is, is mijn advies om het aan te gaan!!!! Ik heb ook bijna alle dieeten geprobeerd en nooit het gewenste resultaat beheaald, maar ik ben overtuigd dat het nu wel gaat lukken. Eindelijk heb ik ook weer energie, terwijl ik bij de meeste dieeten alleen maar meer ging slapen omdat ik futloos was en door het slapen de honger niet voelde. Dus kom op en begin!

 3. ik doe het diet wat erica ook heeft gedaan en ik ben nu een week bezig en ik ben nu al ruim 4 kilo afgevallen. En het diet WERKT ECHT als je je eraan houdt. Ik was een snoeper en ik heb niet eens meer naar snoep gekeken, het is de eerste 3 dagen het moeilijkst en dan ga je het een soort van leuk vinden door middel van lekker je groenten opbakken enz.. het WERKT ECHT

 4. nou toevallig zijn mn man en ik ook afgelopen week begonnen en ja ik schrok ook best wel van de prijs .
  maar t consult word (denk gedeeltelij) vergoed en tja je moet toch eten elke dag en ja dit is idd dan duurder maar je kiest er zelf voor want je WILT nu afvallen

 5. wat ik jammer vind is dat er op de site word gesuggereerd dat het dieet word vergoed,en dar ik dus NIET zo.
  als je dan na euim een uur boorlichting (en nee geen polsdiagnose zo als op de site staat ) gehoord hebt dat een eerst een proefpakket krijgt(bij mijn idee is proef gratis) en je bent er met 2 pers en je krijgt dat een rek van 400 euro onder je neus geschoven,nadat je die bleek van de schrik hebt betaald word er luchrig verteld vergoed??? o nee nu nog niet erica wil wel dat dat ooit gaat gebeuren.
  400€ is dus consult en zakjes voor 1 week

 6. In het dieet, (wat op zich altijd een verkeerd woord is bij afvallen – je moet je manier van leven aanpassen) – ga ik me nog helemaal verdiepen. Ik zie daar nu wel al goede dingen in.
  Wat ik echt belangrijk vind is het boek voor kinderen. Daar ligt de basis. En als de ouders van dat kind ook met een oor meeluisteren, heeft het dubbel effect.
  Super van Erica Terpstra dat ze dit heeft bereikt. Ik hoop dat ze voor veel mensen inspirator is, de strijd ook aan te gaan. We hebben het wel over onze gezondheid en (bijna) niets is belangrijker en meer waard!
  Goed voorbeeld doet volgen. Veel succes!

 7. Hallo, ik ben sinds 2 weken bezig met de zakjes van het proteine dieet. het smaakt allemaal prima, vooral de pukkinkjes en sapjes.

  Helaas lukt het mij niet om in de ketosefase terecht te komen. Dit komt omdat ik toch nog last heb van snoepbuien. Vanavond nog: de hele niks aan de hand…keurig mijn dieet gevolgd. ’s vonds voor mijn gezin een snitzeltje gebakken. Er was er nog 1 over. Die heb ik net (het is nu 22 uur) opgegeten!

  Ik kon het niet laten. Daar baal ik dat zo enorm van.
  Ik eet genoeg rauwe groentes, dus honger heb ik niet.

  Het is een kwestie van wilskracht. Toch weet ik dat ik dat wel heb. 10 jaar geleden ben ik in 1x gestopt met roken na 10 jaar stevig gerookt te hebben.. Nooit meer 1 aangeraakt.

  Tja, nu de kilos nog.

  Misschien is er iemand die mij kan helpen.

  Iedereen succes met alles en Erica: Je bent een wereld wijf !!! Ik ben er trots op dat je Nederland vertegenwoordigt in mijn ogen. Als jij Minister President zou worden zag alles er heel anders uit denk ik…..

 8. Sinds 2 januari jl. volg ik dit dieet door toedoen van Erica Terpstra. Het is fantastisch. Het voordeel van dit dieet is dat je niets mag. In ruim 2 maanden ben ik al 25 kilo afgevallen. Eerlijk gezegd wordt het nu pas voor mij moeilijk, omdat ik het eigenlijk een beetje zat word.

  Voor iedereen die goed af willen vallen zal ik dit dieet adviseren. Ik voel me top. Uiteraard sport ik er ook bij. Binnenkort hoop ik 50 te worden en er gaat dan voor mij een nieuwe fase beginnen.

 9. Wat bent u toch een fantasties mens ik bewonder u.
  Je ziet er weer jong en geweldig uit dat mag wel gezegd worden.
  hou het vol, want ik ben er jaloers op .

  Groetjes Leny

 10. Wat bent en blijft u toch een fantastisch optimistisch mens.
  Houd vol!!!
  Misschien gaat die knop bij mij ook wel om dit jaar.
  Voor u toi toi toi.

  M. Noorlander

 11. Beste mevrouw Terpstra,

  Graag zou ik van u willen weten welke ingrediënten u voor uw pannenkoeken gebruikt om af te vallen. Alvast dank!

 12. hoi witte,

  volgens mij zijn bijna alle negatieve reacties van mensen die het niet gevolgd hebben. Tuurlijk zijn er bij elk dieet minnen en plussen. ik zou zeggen; ga op je eigen gezonde verstand af en kies een dieet dat bij je past. Moet je veel kwijt en is het je eerder niet gelukt, dan is dit een goed dieet. Het afvallen is niet moeilijk. Maar net als met elk ander dieet is het afgevallen blijven moeilijker. Ik las net van iemand dat ze na het dieet weer aankwam. Best kans dat ze erg gevoelig is voor koolhydraten, en dan heb je de vette pech dat je maar naar een koolhydraat hoeft te kijken en je komt weer aan. maar daar heeft gelukkig niet iedereen last van. En tja, als je je oude eetpatroon weer oppikt is dat ook niet handig natuurlijk, maar dat doe je zelf.
  Een eiwitten dieet moet je nooit zomaar volgen, maar je moet je laten begeleiden door iemand met kennis van zaken. Als je gezond bent kun je dit dieet volgen. Er zijn ook dingen waarmee je het niet kan volgen, maar als het goed is weet je dieëtiste daar meer van, daarvoor heb je haar tenslotte. Maar net als met artsen; er zijn goed en slechte. dat betekend nog niet dat de middelen die ze boorschrijven per definitie ook niet goed zijn. Maar ieder mens reageert anders. Ook op dit dieet.
  Groetjes Moira

 13. hoi…Ik vind het erg knap wat ze gedaan heeft, want geen enkel dieet levert wat op (af)zonder doorzetvermogen… dus petje af !!!!

  groetjes simone

 14. Het gaat er niet om wát of de mensen doen om af te vallen… Ze laat zien dat er in één keer een knop in je omgaat: shit, ik ben verkeerd bezig… Ik mág m’n lijf, m’n gezin dit niet aandoen!

  Ze heeft al met al een top prestatie neergezet en zie dat nog maar eens na te doen. Oké, ze is een prominent, en het wordt misschien gesponsord maar hoofddoel is: ze is gezond bezig: ze beweegt en valt af!

  En daar is, mijns inziens, niets op aan te merken!

  Ze is gemotiveerd en heeft discipline en dat heeft een mens nodig!

 15. Foutje in de tekst hierboven. Er wordt gesuggereerd dat mensen carnivoor zijn. Dat zijn leeuwen, wij zijn omnivoor.
  De mens eet al veel te veel dierlijk eiwit! Heel slecht voor je.

 16. Hoi Adéla, Zijn er geen dietistes die met dit dieet werken in je buurt?misschien is samenwerking dan een goed idee. het boekje kun je daar waarschijnlijk wel kopen. Anders kun je het gewoon via de boekhandel krijgen.

  Groetjes, Moira

 17. Beste mensen.
  Ik vind het geweldig dat Erika zoveel is afgevallen. Ben zelf sportlerares en weet wat sport met het lijf kan doen. Ook geweldig dat Erika de kinderen zo aanspoort om te gaan sporten, ook bij mijn groepen zijn vele veel te dikke kinderen en ik denk altijd hoe kan een kind zo dik worden, Voor mij hoort sporten gewoon bij het leven, net als eten en drinken. Ik ben wel benieuwd naar het boekje van Erika, ik kan het dieet wellicht bij mensen adviseren die komen sporten en ook veel te dik zijn.

  Met vriendelijke groet,
  Adéla Schoppers

 18. zelden heb ik een verslag gelezen van een gevecht tegen de kilootjes dat zó oppervlakkig was, zóveel promotie bevatte en dermate was geënt op de happy few die zich een coach, een diëtiste, een psycholoog etc kunnen veroorloven. erica blijft een leuk en enthousiast mens maar het is onbegrijpelijk dat zij zich heeft laten verleiden een dergelijk boekje met non-informatie te schrijven. immers, het grootste aantal dikke mensen is te vinden onder de sociaal minder bedeelde klasse en die kunnen zich deze grote schaar hulpverleners en de dure poedertjes echt niet veroorloven. leuk als je een groot netwerk hebt maar voor de doorsnee dikkerd is dit een waardeloos boekje, dat niets nieuws bevat. Dit boekje staat vol met reclame voor een bepaalde dieetmethode met maaltijdvervangers. Van deze methode is overigens bekend dat veel mensen na te zijn gestopt weer terug schieten naar hun oude gewicht. Zo snel afvallen als met deze methode wordt gepromoot is niet gezond. Kortom het is een waardeloos boekje, koop het niet!

 19. Ook ik heb het prodimed dieeet gevolgt en ben ook in korte tijd zeker 25 kg afgevallen.
  Heel fijn denk je dan, maar toen we weer gingen opbouwen met normaal eten vlogen de kg er weer bij.
  Ook lag en ligt mijn gehele stofwisseling in puin….
  En ben ook ik meer dan 1000 euro kwijt en ben nu zwaarder dan voorheen.
  Nu 2 jaar na het dieet al weer een hele tijd aan het lijnen maar er gebeurt helemaal niets.
  Het lijkt inderdaad erg mooi maar het is niet alleen maar goed nieuws!!

 20. Ik vind het een waardeloos boek, alleen maar reclame voor het zilverenkruis en prodimed. Afvallen met zakjes poeder, daar leer je niets van. Je moet gewoon goed eten. Had het boek in een uur uit. en snap niet dat Erica zich heeft laten verleiden om zo,n boek uit te geven. Als je de stukjes in de krant lees, dan denk je dat er echt iets bijzonders instaat over hoe zij het gedaan heeft. Nee dus Ik vind het super dat het haar gelukt is. maar zo,n boek nee echt niks

 21. Hallo Paul,

  Ik volgde het Prodimed dieet in IJsselstein bij Pro-EnerChi. Ik denk dat je een verkeerd beeld hebt van de Prodimed.
  Je eet met dit dieet niet al die tijd repen en zakjes. Eerst stop je rigoureus met je oude eetgewoontes en eet je in de eerste periode heel veel groenten naast de Prodimed. Vanaf fase 2 ga je weer een normaal voedingspatroon opbouwen. In fase 5 gebruik je helemaal geen prodimed meer, maar heb je een gezondvoedingspatroon aangeleerd. Voordeel is dat je tussen de 1 en 3 kilo per week verliest en dat is natuurlijk supersnel, En nog eens bijna alleen vetweefsel! En natuurlijk is het na het behalen van je streefgewicht het moeilijkst eom op gewicht te blijven. Maar dooe de goede nacontrole valt dat reuze mee.
  Moira

 22. Een heel leuk inspirerend boek, enthousiast geschreven. Het is een methode die snel resultaat geeft, wat heel motiverend werkt. En gesteund door professionals is het goed vol te houden en leidt tot blijvend resultaat. Voor iedereen die al vele pogingen heeft gedaan om af te vallen en nu definitief van zijn of haar overgewicht af wil zijn.

 23. Hoe zou het gaan na dat je al die tijd je voeding uit zakjes en bijv reepjes haalt? Je moet wel weer een keer gewoon gaan eten. Ik zit bij EGA daar leer je hoe je met een gezonde manier met de normale dagelijkse voeding af valt.
  Sporten en gezond en verantwoord eten, daar kun je goed mee afvallen. Waar is waar Erica ziet er heel goed uit.

 24. hallo,,
  Wij zijn twee scholieren van het alkwin kollege we zitten in de 2e klas van vwo. Wij moeten een presentatie maken over voeding en sport. Daarbij hebben wij het ook over dieten. Wij vinden Erica Terpstra een geweldig voorbeeld en willen graag iets over haar vertellen op school. Wij hebben een aantal vragen:
  Wat is het het moeilijkste om een dieet vol te houden?
  Hoe kom je als je dieet nog aan de goede voedingsstoffen?
  Maakt het uit wanneer je eet of drinkt?

  groeten, Eva en Joy

 25. Ben zelf ook al jaren veel te dik en niets lukt voor lange tijd.
  Ben zo benieuwd naar dit boek, ik heb haar gisteren gezien bij DWDD en neem mijn petje af voor het doorzettingsvermogen van haar.

 26. voor diegene die het gesprek met Erica Terpstra bij De Wereld Draait Door gemist hebben of het nogmaals willen bekijken hebben we de uitzending op de site gezet

 27. iK VIND DIT TOP GA ZO DOOR

  IK ZIT ZELF AL 10 MAANDEN OP WEIGHT WATCHER EN IK BEN 10 KILO KWIJT EN HET LIJKT EROP DAT ALLES VASTZIT

  IK BEN ERG BENIEUWD NAAR UW BOEK GA HEM ZEKER KOPEN EN HOPEN DAT HET MIJ OOK LUKT

 28. LET OP!!! PRODIMED KAN GEVAARLIJK ZIJN!!

  Ik heb dit dieet ook gevolgd, onder begeleiding, PRECIES zoals het moest, en ik kwam in het ZIEKENHUIS terecht. Mijn hele stofwisseling lag stil!!!!

  Ik moet nog afwachten of ik geen blijvende lichamelijke schade heb, naast het feit dat ik ruim 1000 euro kwijt ben en nog steeds overgewicht heb.

  DUS alsjeblieft mensen, LET OP! en als je dan zo’n klachten hebt, dan wordt je TOTAAL NIET SERIEUS GENOMEN DOOR PRODIMED. Ze luisteren niet eens!

 29. Ik vind Erica ook een fantástich persoon! Haar karakter: altijd goed te pas!!!

  Wat een prestatie heeft ze neergezet!

  Ik ga ook zeker haar boekje kopen!

 30. Beste Erica en allen die mee gewerkt hebben om dit boekje te schrijven en te maken. Ik ben heeeeel erg benieuwd, want ik worstel ook met mijn gewicht.
  Succes met de reacties.

  Warme groet,
  Leneke

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987