Erica Terpstra – In de schaduw van het nieuws

In de schaduw van het nieuws met Erica Terpstra, Han Peekel en Catherine Keyl gemist? Dan kun je hem hier alsnog bekijken! In een speciale kerstaflevering van KRO’s In de Schaduw van het Nieuws praten drie bekende Nederlanders openhartig over hun worsteling met hun gewicht. Het dilemma Overgewicht, afvallen of accepteren? staat deze week centraal.

Wilfred Kemp gaat hierover in gesprek met:

Catherine Keyl
Jo-joot al; haar hele leven. Heeft elk dieet gevolgd wat er te volgen viel: “Maar ik hield het telkens maar twee weken vol”. Inmiddels eet ze bewust (maar wel lekker!) en heeft ze haar ‘maatje meer’ geaccepteerd. Aan een maagverkleining zoals Hanneke Groenteman moet ze niet denken en ook het dieet van Erica Terpstra spreekt haar niet aan. “Houdt Erica het vol?”, vraagt ze zich af.

Bestel het boek over het dieet-succes van Erica Terpstra bij bol.com

Help, ik val af!
Help, ik val af!
Erica Terpstra

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Han Peekel
Vroeger was hij een graatmager jongetje. Maar al jarenlang weegt hij veel te veel. Van alles heeft hij geprobeerd om af te slanken. Maar niets lukte. Het is een lange weg geweest vol bloed, zweet en tranen, maar inmiddels heeft hij zijn gewicht geaccepteerd. Han Peekel vertelt over dit proces en over de oorzaken van zijn overgewicht. Die liggen in zijn jeugd, maar, geeft hij toe: het komt ook door zijn gebrek aan discipline.

Erica Terpstraterpstra_voor_na_dieet1
Toen zij dik was, was zij nooit met eten bezig. Nu zij 40 kilo af is gevallen is het bijna een obsessie. “Je moet elke dag weer, steeds opnieuw, alert zijn’, zegt ze. Ze schreef het boekje “Help ik val af”.  Haar overgewicht was voor haar nooit een issue. Ze zat er totaal niet mee. Maar nu moet ze er toch niet aan denken dat ze over een half jaar moet zeggen: “Help, het zit er weer aan!”.

bekijk hier onder de aflevring van “in de schaduw van het nieuws”

bron: indeschaduwvanhetnieuws.kro.nl

3 Reacties

 1. lieve miep…

  wat je ook doet…welk dieet je ook gaat doen…ik blijf je steunen….en als je weer op je gewicht bent..kun je altijd weer mathijs overpakken!

  ikke ga dus wel weer 16 weken mathijs doen…want bevalt me nog het beste tot nu toe…..

  net als miepje…wens ik iedereen veel succes….met elk dieet…toi toi toi…SUCCES!…EN JIJ MIEPJE OOK VEEL SUCCES!

  DIKKE KNUF SNABBELTJE

 2. Ik zal het zeker gaan kijken!!!

  Ben vandaag weer over gestapt van Mathijs naar Sonja II en dan volg ik voor de man!

  m’n respect voor Erica blijft groeien!!! Ik zag haar gister nog bij life and cooking! Wat ziet ze er goed uit!

  Hoe kun je nu (ik heb het zelf jaren in de doofpot gestopt) je forse overgewicht accepteren! Kijk wat je jezelf aan doet! Maar kijk ook naar je omgeving: je gezin! Je kans op oud worden is aanzienlijk kleiner als je zoveel gewicht moet meezeulen!

  Ik heb even een uitstapje naar Mathijs Vrieze gemaakt, maar sorry Mathijs, dit is duidelijk niet mijn ding. Heb ook altijd gezegd: als ik weer boven de 100 kom dan ga ik weer aan de Sonja. Maar haar eerste boek vind ik weer té! Leven op 1 plakje ontbijtkoek en 1 glas Jus ‘d orange, nee, hoe ik dát heb vol kunnen houden??? Heel veel discipline!
  Het heeft er allemaal wel voor gezorg dat ik 24 kilo er ben van afgevallen… Maar ja… de feestdagen… je kent het wel he?
  Vanmorgen woog ik weer 104,5, je schrikt je “dood”. Dus Miepie gaat er weer voor!

  Ik wens iedereen succes met welk dieet je maar aan het volgen bent: hoofdzaak is: dat je je er goed bij voelt en dat je er achter staat!

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in