Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Etos Maaltijdshakes Review en Ervaringen

Etos Maaltijdshakes Review en Ervaringen

Maaltijdshakes zijn er in overvloed en ook veel winkelketens hebben hun eigen huismerk. Voorbeeld hiervan is Etos. In deze Etos Maaltijdshakes review lees je of het product van Etos Huismerk een goede keuze is.

Wat zijn Etos Maaltijdshakes

Drogisterijketen Etos heeft een eigen maaltijdshake ontwikkeld die verkrijgbaar is in de winkels, online en bij Bol.com. De shakes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals vanille, rood fruit en koffie (café latte).

De samenstelling van de shakes is grotendeels gelijk, alleen de smaakstoffen verschillen van product tot product. Je bereidt de maaltijdshake snel door de inhoud van een sachet toe te voegen aan glas met 250 ml melk. Even schudden en klaar.

Bij het gebruik van de Etos maaltijdvervangers wordt je redelijk vrijgelaten. Er staat wel een aanwijzing dat je 1 tot 2 maaltijden op een dag kunt vervangen door de maaltijdshake, maar je krijgt verder geen aanwijzingen over de rest van het dieet. Dit is belangrijk om mee te nemen in je overweging. Als je liever wat meer begeleiding wilt, kun je beter een ander product kiezen.

Voor wie zijn de Etos Maaltijdshakes geschikt?

De eiwitshake van Etos is niet voor iedereen geschikt. Er kunnen allergenen in zitten, zoals lactose, melkeiwit en soja. Daarnaast zit er in sommige varianten koffie verwerkt. Mensen met nierschade of diabetes moeten ook goed uitkijken met een eiwitrijk dieet.

Naast dat je de Etos maaltijdshakes kunt gebruiken om af te vallen, zijn het ook handige maaltijdvervangers op drukke momenten. Je kunt het product daarnaast gebruiken als post workout maaltijd.

Etos Maaltijdshakes Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor de Etos Maaltijdshakes zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Etos Maaltijdshakes graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar

Hoe effectief zijn de Etos Maaltijdshakes?

We hebben uitgebreid voor je gekeken hoe effectief de maaltijdshakes van Etos zijn. Als eerste kijken we naar het dieet dat aan de basis ligt, een eiwitrijk dieet.

Een eiwitrijk helpt erg als je af wilt vallen (bron). De totale calorie-intake neemt af en daardoor val je af. Uit onderzoek is gebleken is wel gebleken dat het gebruik van maaltijdshakes niet effectiever is dan een gewoon eiwitrijk dieet (bron). Wel is een dieet op basis van deze shakes een stuk makkelijker vol te houden.

Als we naar de samenstelling van de shakes kijken, dan zijn we dat er relatief veel koolhydraten in het product zitten. Per 100 gram bereid product tref je maar liefst 8.5 gram koolhydraten aan, waarvan 6.5 gram suikers. Dit is veel te veel, omdat de inname van vloeibare koolhydraten zorgt voor een hongergevoel (bron). Er zijn vezels toegevoegd aan de maaltijden, maar de totale hoeveelheid is wat lager in vergelijking met andere producten.

Kortom, de samenstelling van de Etos Maaltijdshakes is niet geweldig.

Wat kosten de Etos Maaltijdshakes?

Een verpakking met 10 shakes kost €24,64. Per maaltijd betaal je dus €2.46. In de winkel zijn er soms aanbiedingen waarbij de prijs iets lager is.

Voordelen

Het poeder van de shake lost heel goed op en je blijft dus niet met klontjes zitten. Een ander voordeel is dat het product niet in een grote bus komt, maar dat je handige sachets krijgt. Deze kun je heel makkelijk meenemen.

Nadelen

De maaltijdshakes van Etos smaken over het algemeen wat chemisch. Je kunt dit eventueel verbloemen door wat vers fruit toe te voegen aan je shake.

Conclusie

De maaltijdshakes van Etos zijn niet best. De hoeveelheid eiwitten is goed, maar er zitten veel koolhydraten in. Ook de hoeveelheid voedingsvezels in het product is onder de maat. Pluspunt is wel de toevoeging van wat extra vitaminen en mineralen. De smaak van de shakes doet wat chemisch aan.

Wat ook opvalt is de relatief hoge prijs per maaltijd. Je bent €2.46 per maaltijd kwijt en dat is een stuk duurder dan concurrerende producten. Vaak krijg je bij deze producten ook nog eens persoonlijke begeleiding en/of een voedingsschema. Als je besluit een shakedieet te volgen, overweeg dan eens de shakes van Timfit.

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleHet Smoothie Afslank Plan Jasper Alblas
Next articleMensen met diabetes sterven jonger
etos-maaltijdshakes-review-en-ervaringenDe maaltijdshakes van Etos zijn niet best. De hoeveelheid eiwitten is goed, maar er zitten veel koolhydraten in. Ook de hoeveelheid voedingsvezels in het product is onder de maat. Pluspunt is wel de toevoeging van wat extra vitaminen en mineralen. De smaak van de shakes doet wat chemisch aan. Wat ook opvalt is de relatief hoge prijs per maaltijd. Je bent €2.46 per maaltijd kwijt en dat is een stuk duurder dan concurrerende producten. Vaak krijg je bij deze producten ook nog eens persoonlijke begeleiding en/of een voedingsschema. Als je besluit een shakedieet te volgen, overweeg dan eens de shakes van Timfit.

10 Reacties

 1. Mijn naam is marcel ik zou het product willen proberen omdat ik te zwaar ben en mijn suiker te hoog is ik krijg op de dag geen hap door mijn keel maar als ik savonds thuis kom eet ik voor twee heb in het verleden herbalife gedaan toen was mijn suiker goed gedaald maar dat was vrij duur maar werkte wel smorgens en smiddags een shake ik viel af en voelde mij beter ik zou die van jullie graag willen proberen om me eigen weer wat beter te voelen hoop dat het werkt mvg marcel

 2. Ik zou graag de Etos maaltijdvervanging shakes willen testen omdat ik al een tijdje zoek naar een geschikte shake om af te vallen. Ik wil er niet meteen veel geld aan uitgeven voor het geval het niet bevalt en aangezien die van Etos een redelijke prijs hebben lijkt het me, ook op lange termijn, een interessante optie.

 3. Ik zou de Etos maaltijdvervangers graag willen testen, om uit te proberen of het samen met sporten helpt met afvallen.

 4. Beste,

  Ik zou graag de Etos maaltijdvervanging shakes willen testen, vooral de vanillesmaak, omdat ik al een tijdje zoek naar een geschikte shake om af te vallen. Ik wil er niet meteen veel geld aan uitgeven voor het geval het niet bevalt en aangezien die van Etos een redelijke prijs hebben lijkt het me, ook op lange termijn, een interessante optie.

  Mvg,
  Sarah

  • Ik heb het huismerk gebruikt, werkt goed maar de smaak is niet lekker. Meer mensen deze ervaring.

 5. Ik zou ze heel graag willen testen, want ik wil er dolgraag mee beginnen en weet echt niet wat de beste voor mij zijn, en ik zou de stage vd etos graag willen proberen.
  Ik moet met spoed afvallen.

 6. Ik wil het graag uitproberen gebruik nu de shakes van cambridge maar die zijn niet in de winkel te verkrijgen ben erg benieuwd naar deze shakes. Ben in de overgang waardoor ik veel aankom

 7. Ik ben lang bezig met afvallen, en niks werkt. Ik zou graag eens een shake van de etos willen proberen. Op den duur weet je niet meer welke shake je moet kopen.

 8. Beste meneee/mevrouw,
  Mijn naam is Nina (19 jaar) en ik zou graag wat willen afvallen. Ik ben opzoek naar het juiste ontbijt, kmdat ik hier vaak de mist in ga.
  Ik zku de etos maaltijdshake graag willen proberen!
  Met vriendelijke groet,
  Nina Brul

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987