Etos Maaltijdshakes Review en Ervaringen

Maaltijdshakes zijn er in overvloed en ook veel winkelketens hebben hun eigen huismerk. Voorbeeld hiervan is Etos. In deze Etos Maaltijdshakes review lees je of het product van Etos Huismerk een goede keuze is.

Wat zijn Etos Maaltijdshakes

Drogisterijketen Etos heeft een eigen maaltijdshake ontwikkeld die verkrijgbaar is in de winkels, online en bij Bol.com. De shakes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals vanille, rood fruit en koffie (café latte).

De samenstelling van de shakes is grotendeels gelijk, alleen de smaakstoffen verschillen van product tot product. Je bereidt de maaltijdshake snel door de inhoud van een sachet toe te voegen aan glas met 250 ml melk. Even schudden en klaar.

Bij het gebruik van de Etos maaltijdvervangers wordt je redelijk vrijgelaten. Er staat wel een aanwijzing dat je 1 tot 2 maaltijden op een dag kunt vervangen door de maaltijdshake, maar je krijgt verder geen aanwijzingen over de rest van het dieet. Dit is belangrijk om mee te nemen in je overweging. Als je liever wat meer begeleiding wilt, kun je beter een ander product kiezen.

Voor wie zijn de Etos Maaltijdshakes geschikt?

De eiwitshake van Etos is niet voor iedereen geschikt. Er kunnen allergenen in zitten, zoals lactose, melkeiwit en soja. Daarnaast zit er in sommige varianten koffie verwerkt. Mensen met nierschade of diabetes moeten ook goed uitkijken met een eiwitrijk dieet.

Naast dat je de Etos maaltijdshakes kunt gebruiken om af te vallen, zijn het ook handige maaltijdvervangers op drukke momenten. Je kunt het product daarnaast gebruiken als post workout maaltijd.

Etos Maaltijdshakes Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor de Etos Maaltijdshakes zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Etos Maaltijdshakes graag wil testen
  2. We sturen het product gratis naar je toe
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
  4. Je vult het evaluatieformulier in

Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar

Hoe effectief zijn de Etos Maaltijdshakes?

We hebben uitgebreid voor je gekeken hoe effectief de maaltijdshakes van Etos zijn. Als eerste kijken we naar het dieet dat aan de basis ligt, een eiwitrijk dieet.

Een eiwitrijk helpt erg als je af wilt vallen (bron). De totale calorie-intake neemt af en daardoor val je af. Uit onderzoek is gebleken is wel gebleken dat het gebruik van maaltijdshakes niet effectiever is dan een gewoon eiwitrijk dieet (bron). Wel is een dieet op basis van deze shakes een stuk makkelijker vol te houden.

Als we naar de samenstelling van de shakes kijken, dan zijn we dat er relatief veel koolhydraten in het product zitten. Per 100 gram bereid product tref je maar liefst 8.5 gram koolhydraten aan, waarvan 6.5 gram suikers. Dit is veel te veel, omdat de inname van vloeibare koolhydraten zorgt voor een hongergevoel (bron). Er zijn vezels toegevoegd aan de maaltijden, maar de totale hoeveelheid is wat lager in vergelijking met andere producten.

Kortom, de samenstelling van de Etos Maaltijdshakes is niet geweldig.

Wat kosten de Etos Maaltijdshakes?

Een verpakking met 10 shakes kost €24,64. Per maaltijd betaal je dus €2.46. In de winkel zijn er soms aanbiedingen waarbij de prijs iets lager is.

Voordelen

Het poeder van de shake lost heel goed op en je blijft dus niet met klontjes zitten. Een ander voordeel is dat het product niet in een grote bus komt, maar dat je handige sachets krijgt. Deze kun je heel makkelijk meenemen.

Nadelen

De maaltijdshakes van Etos smaken over het algemeen wat chemisch. Je kunt dit eventueel verbloemen door wat vers fruit toe te voegen aan je shake.

Conclusie

De maaltijdshakes van Etos zijn niet best. De hoeveelheid eiwitten is goed, maar er zitten veel koolhydraten in. Ook de hoeveelheid voedingsvezels in het product is onder de maat. Pluspunt is wel de toevoeging van wat extra vitaminen en mineralen. De smaak van de shakes doet wat chemisch aan.

Wat ook opvalt is de relatief hoge prijs per maaltijd. Je bent €2.46 per maaltijd kwijt en dat is een stuk duurder dan concurrerende producten. Vaak krijg je bij deze producten ook nog eens persoonlijke begeleiding en/of een voedingsschema. Als je besluit een shakedieet te volgen, overweeg dan eens de shakes van Timfit.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelHet Smoothie Afslank Plan Jasper Alblas
Volgend artikelNuubu Detox Pleisters

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in