Europa tegen overgewicht

Europees Commissaris van Gezondheid Markos Kyprianou wil eind mei een witboek met voorstellen voor de bestrijding van overgewicht en vetzucht presenteren. De Griek wilt met de officiële publicatie tot een gemeenschappelijk beleid komen binnen de Europese Unie.

De Eurocommissaris heeft in een interview met de krant Neuen Osnabrücker Zeitung gezegd dat de Europese Commissie het probleem “dat voor de gezondheid van de EU-burgers de hoogste prioriteit heeft” wil aanpakken. Dat zal gemeenschappelijk met EU-voorzitter Duitsland en de andere lidstaten worden aangepakt. Overgewicht vormt een steeds groter probleem voor de Europese volksgezondheid. Vooral onder kinderen neemt obesitas steeds meer toe.

Volgens het Voedingscentrum is overgewicht in Nederland aan het uitgroeien tot een ware epidemie. Uit onderzoeken van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat in Nederland ruim 55 procent van de mannen en 50 procent van de vrouwen te zwaar is. Obesitas wordt gezien bij circa tien procent van de volwassen bevolking.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in