Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Fabel: Als je weinig eet, val je af

Fabel: Als je weinig eet, val je af

0
Fabel: Als je weinig eet, val je af

Als je heel weinig eet, val je in het begin snel af. Dat lijkt dus heel effectief. Maar op de lange termijn is het slecht voor zowel je gezondheid als je gewicht.

Als je te weinig eet, ontstaat er een tekort aan vitamines en mineralen, waardoor je je suf en vermoeid voelt. Je lichaam krijgt minder energie binnen dan het nodig heeft en zal op zoek gaan naar een alternatieve bron van energie: het gaat spieren verbranden.

Hierdoor wordt ook je stofwisseling trager, want minder spiermassa betekent een minder snelle verbranding. Meestal hou je het strenge dieet niet vol en ga je na verloop van tijd weer meer eten.

Je lichaam staat echter zo zuinig afgesteld dat het al die extra calorieën niet kan verbranden en dus kom je aan.

En vaak weeg je uiteindelijk meer dan je voorheen woog. Dat wordt wel het jojo-effect genoemd.

bron: gezondheid.blog.nl

Vorig artikel Nieuwe dieetpil met 50% meer resultaat
Volgend artikel Het Gezonde Voeding Dieet
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987