Fat Loss 4 Idiots

Nadat we naar de oorsprong van het populaire Mentale Dieet Plan gingen zoeken kwamen we al snel terecht bij het ‘Fat Loss 4 Idiots’ Dieet. Volgens de Engelstalige website die het dieet aanprijst kun je in 11 dagen 5 kilo afvallen als je het dieet strikt volgt. Net als MDP bestaat FL4I uit een tweetal PDF bestanden.

We vergelijken de prijzen:

Mentale Dieet Plan – MDP

Mentale Dieet Plan: 47 euro
Turbo Plan: 17 euro

Fat Loss 4 Idiots – FL4I

Diet Package #1: $39
Beyond Calories: $16,95

We mogen concluderen dat MDP iets duurder is als het Fat Loss 4 Idiots Dieet. Wel moet vermeld worden dat je bij het MDP vier maanden coaching per mail ontvangt. Daarnaast focust het Mentale Dieet Plan zich meer op het mentale aspect.

De Basis van FL4I

We lezen op de site van FL4I dat de basis van dit dieet te herleiden is naar een vijftal punten:

1. Je krijgt een online voedingsadvies.
2. Eet maximaal 5 keer per dag kleine maaltijden.
3. Je volgt FL4I 9 dagen en hebt vervolgens 2 rustdagen (totaal 11)
4. De 9 dagen bevatten 1 fruitdag.
5. Iedere dag minimaal een half uurtje bewegen.

Fatloss4idiots website

Bezoek de website van FatLoss4Idiots voor meer achtergrond informatie over deze MDP variant.

Uitsluitend positieve reacties?

Net als bij MDP barst het internet van enthousiaste reacties over dit dieet. Het is behoorlijk zoeken naar kritische punten of slechte ervaringen. Over ieder dieet dus ook over FL4I is op deze site ruimte voor zowel positieve als minder positieve ervaringen. Ook over MDP kun je op deze site een grote variatie aan ervaringen vinden. Zo blijkt bijvoorbeeld dat veel mensen last krijgen van hun darmen door de verplichte fruitdag.

Jouw ervaring met Fat Loss 4 Idiots

Ondanks dat het FL4I dieet Engelstalig is zijn er ongetwijfeld bezoekers die het dieet kennen of hebben geprobeerd. Wat is jouw ervaring? Is MDP inderdaad een letterlijke kopie van FL4I of zijn er toch verschillen?

2 Reacties

  1. Ik kende het fatloss4idiots dieet al lang voordat de nederlandse versie (mentale dieet plan) was uitgebracht. ik woon en werk in de UK maar heb tot mijn 22e in Nederland gewoond. Ook al mijn familie woont nog in Nederland. Ik heb MDP en fatloss naast elkaar gelegd en het is inderdaad een vertaalde versie. Het is daarnaast ook in het Duits uitgebracht.

    Ik heb het dieet zelf niet gevolgd maar alleen onderzocht voor mijn werk. Het heeft veel raakvlakken met populaire dieten zoals dr frank maar ook het engelse cambridge.

    Mike

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in