Feestdagen

Column door Geertje van der Meer

Zo, de eerste hindernis is weer genomen. Sinterklaas is weer het land uit en de Kerstman heeft zijn intrede gedaan. Zoals elk jaar zie ik vanaf midden november de clientèle in mijn praktijk met angst en beven naar de feestelijkheden in december kijken. Waarom? Omdat, zo hoor ik de mensen veelvuldig zeggen, het lekkers allemaal op tafel staat, de gezelligheid van de dagen afdruipt en de chocoladeletter wordt opgevolgd door de kerstkransjes en de uitgebreide diners. Vaak zijn er verjaardagen en dan komt ook de oudejaarsavond met de oliebollen, salades en de steengrill of gourmet met een keur aan vleesproducten voorbij. Ai, Ai, wat moeten ze er allemaal mee!!

Hoeveel feestdagen heeft december? is een vraag die ik stel als de berg feestdagen bijna niet meer te overzien is. Vaak verschijnt er een lach op het gezicht want de conclusie kan niet anders zijn dan dat er maar vier feestdagen in december zitten en als er ergens anders nog eens een feestje is dan komt dat in een ‘normale’ maand ook wel regelmatig voor toch?
En wat doe je op een feestje in een gewone maand?, is de volgende vraag die ik stel. Kiezen natuurlijk is meestal het antwoord. En, nu de andere drie feestdagen. Wat kun je daarmee doen? Kiezen, ach ja, zo simpel is het.

Vol vertrouwen storten ze zich op de rest van de decembermaand. De wetenschap dat het kunnen kiezen, macht geeft, zorgt ervoor dat de ‘berg’ feestdagen kleiner is dan die aanvankelijk leek. Bovendien, wees eerlijk, het is toch niet zo dat er alleen in de decembermaand verleidingen op de loer liggen. Die zijn er toch het hele jaar? U komt toch ook het hele jaar in de supermarkt om uw boodschappen te doen? Dan liggen de schappen toch ook vol met lekkers. Dan kiest u er toch ook voor om al dat lekkers te laten liggen. Dat hoeft in de decembermaand niet anders te zijn toch?
Geniet! Laat zien wie de baas is en zorg voor een gezonde basis!

Geertje van der Meer

1 reactie

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in