Feminisme is slecht voor je gezondheid

Leve de gelijkheid van man en vrouw. De feministische partijen hebben er jaren voor gevochten en nog steeds is er werk aan de boeg. Dat deze nobele zaak ook een minder kantje heeft, blijkt uit een Zweeds onderzoek van het Instituut voor Volksgezondheid. Zowel mannen als vrouwen die hun mannetje staan, neigen vlugger ziek te worden en het loodje te leggen.

Data
De gegevens van 290 gemeenten werden naast elkaar gelegd. Overlijdenscijfers, data omtrent arbeidsongeschiktheid en het aantal ziekmeldingen, werden weer vergeleken met het aantal leidinggevende vrouwen en gemiddelde inkomens.

Zij die een managementbaan beoefenen, hadden meer kans om eerder te overlijden dan mensen met minder verantwoordelijkheden.
Volgens de onderzoekers sterven heren in dit soort functies eerder omdat zij hun domein hebben moeten afstaan aan de dames. De meeste jongens krijgen door dit gegeven net meer stress, temeer omdat deze banen voorheen exclusief tot hun gebied behoorden.

De vrouwen in een managementfunctie kampen evengoed met stress. Lange werkdagen en chronische werkstress verlagen hun levensverwachting.

Voorlopig
Toch dient dit nieuws niet het einde te betekenen van de emancipatiebeweging. Volgens de onderzoekers is het proces nog lang niet voltooid. Deze gezondheidsproblemen kunnen een bijeffect zijn van de overgangssituatie. Met andere woorden: mannen en vrouwen moeten even door de zure appel heen bijten. Pas nadien komt het met onze gezondheid nog in orde.

bron: sinfos.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in