Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Fiberfin, resistent wit maiszetmeel met 60% vezels

Fiberfin, resistent wit maiszetmeel met 60% vezels

Krijgt u ook te weinig vezels binnen en wilt u een naast een goede spijsvertering ook gezond en slank blijven?

In de “Richtlijn voor de vezelconsumptie” van 21 maart 2006 door de Gezondheidsraad, wordt de aanbevolen hoeveelheid vezels per dag gesteld op zo’n 30 gram voor vrouwen en 40 gram voor mannen. Echter, 90% van de Nederlanders haalt deze aanbevolen hoeveelheid niet. Een tekort aan vezels veroorzaakt diverse darmproblemen. Bron: www.food-info.net

Het vezelgehalte eenvoudig op peil brengen c.q. verhogen zonder tabletten te slikken?

Sinds kort wordt er een mogelijkheid geboden door „Fiberfin“, een resistent wit maiszetmeel met 60% vezels.

10-20% van het meel wordt vervangen door „Fiberfin“ zodat bij het bakken van bijvoorbeeld muffins, cake, pannenkoeken, pizza’s, taarten en brood het vezelgehalte verhoogt wordt zonder het uiterlijk of de smaak te veranderen. Dit witte gluten-en genvrije meel bevat naast veel vezels slechts 31% koolhydraten.

Voedingswaarde Fiberfin

per 100 gram bevat Fiberfin de volgende voedingswaarde:

  • Energie: 550kj / 130 kcal
  • Eiwitten: 0 gram
  • Koolhydraten: 31 gram waarvan 0 gram suikers
  • Vet: 0 gram
  • Verzadigde vetten: 0 gram
  • Voedingsvezels: 60 gram
  • Natrium: 0.1 gram

Wat als u niet of maar zelden bakt en toch uw dagelijkse extra portie vezels wilt binnen krijgen. Het is neutraal van smaak en heeft geen textuur waardoor een lepel „Fiberfin“ als voedingssupplement in de yoghurt, over de muesli, in dikkere melkproducten of aan sauzen toegevoegd kan worden.

Resistent zetmeel heeft veel positieve eigenschappen. Door de aanwezigheid van veel vezels heeft u sneller een vol gevoel. Het stabiliseert de bloedsuikerspiegel en ondersteunt de vetverbranding gedurende de hele dag met 23%. Dit kan tegelijkertijd een goede ondersteuning zijn voor diegene die gewicht willen verliezen, op gewicht willen blijven en/of gewoon gezonder willen eten.

Een eetlepel „Fiberfin“ (10g) bevat 6 gram vezels, evenveel als een kopje volkoren en staan gelijk aan 4 wortels / 8 tomaten / 2,5 porties broccoli / 2 appels of 3 sneetjes volkoren brood.

Fiberfin Recept suggestie: Appelcake Light

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987