Fijne Lijntjes onder Ogen en Kraaienpootjes

Fijne lijntjes onder ogen en kraaienpootjes zijn vaak de eerste tekenen van de ouder wordende huid in het gezicht. Bij de meeste vrouwen worden deze tekenen ergens rond hun dertigste zichtbaar. Fijne lijntjes onder de ogen en kraaienpootjes kunnen later uitgroeien tot diepe rimpels.

Helaas is de veroudering van de huid een natuurlijk proces. Wel kan dit natuurlijke proces versterkt worden door verschillende omgevingsfactoren, zoals zonlicht, roken, stress en ongezonde voeding. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt overwegen om fijne lijntjes onder de ogen en kraaienpootjes een halt toe te roepen. In dit artikel geven we je een beknopt overzicht van de belangrijkste middelen; huidcrèmes, draden, fillers en botox.

Huidcrèmes

Het belangrijkste voordeel aan huidcrèmes is dat niemand er raar van opkijkt als je ze gebruikt. Het gebruik is meer geaccepteerd dan cosmetische ingrepen. Je kunt huidcrèmes eenvoudig kopen bij een drogist, maar ook online vind je allerlei verschillende soorten huidcrèmes.

Omdat er heel veel verschillende soorten huidcrèmes zijn, kan het even duren voordat je een variant hebt gevonden die jou helpt. Dit hangt onder meer van je huidtype af en van de gebruikte ingrediënten. Argireline is een effectief middel in huidcrèmes (bron) en ook komkommer wordt veel gebruikt vanwege de hydraterende werking (bron).

Er zijn ook nadelen verbonden aan huidcrèmes. Cosmetische ingrepen zijn nu eenmaal effectiever. Daarnaast moet je de crèmes eigenlijk dagelijks aanbrengen voor een goed effect. Tot slot kun je slecht reageren op een of meerdere ingrediënten in een crème.

Draden

Behandelingen met draden, oftewel threadlifting, is een nieuwe toepassing van een oude techniek. Bij threadlifting worden er oplosbare hechtdraadjes aangebracht bij de fijne lijntjes onder de ogen en de kraaienpootjes. Hiermee wordt de collageenproductie gestimuleerd. De behandeling is minder ingrijpend en minder duur dan een behandeling met fillers of botox.

Nadeel aan threadlifting is dat het erg gevaarlijk kan zijn. In sommige gevallen hebben mensen blijvende littekens overgehouden aan een behandeling met draden. Plastisch chirurgen hebben daarom ook voorgesteld om dergelijke behandelingen te verbieden.

Fillers

Fillers zijn een populaire manier om rimpels op te vullen. Er zijn twee soorten fillers; middelen op basis van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof, of synthetische middelen. Beide fillers worden met een injectienaald of met een canule (een soort buisje) onder de huid aangebracht. Een behandeling met fillers kost vaak enkele honderden euro’s.

Een nadeel aan een behandeling met fillers is dat je deze geregeld moet herhalen, omdat je lichaam de fillers afbreekt. Fillers op basis van hyaluronzuur zijn na een half jaar helemaal uit je lichaam verdwenen (bron). Daags na een behandeling met fillers kunnen er zwellingen te zien zijn.

Botox

Botox is een middel op basis van de gifstof botuline toxine. Dit is een gifstof die de werking van de spieren belemmert. Deze wordt in kleine hoeveelheden ingebracht in de spieren die de rimpels veroorzaken. Een behandeling met botox kost al snel enkele honderden euro’s. Ook botox heeft een tijdelijk effect.

Nadeel aan botox is dat het kan leiden tot bijwerkingen, zoals hangende oogleden. Hier is heel weinig aan te doen, omdat er geen ‘tegengif’ bestaat tegen botuline toxine. Ook kan niet altijd voorkomen worden dat er op andere plekken rimpels ontstaan.

Collageen

Collageen is een nieuwe manier van huidverzorging en vele malen effectiever dan de traditionele crèmes. Vanaf de leeftijd van ongeveer 25 jaar begint de activiteit van de huidcellen (fibroblasten) te vertragen, wat resulteert in een vermindering van collageendichtheid en daardoor ontstaan veroudering van de huid. Collageen bevordert van binnenuit een mooiere en strakkere huid. In tegenstelling tot crèmes versterkt collageen je huid van binnenuit. Mardanti Collageen wordt ondersteund door een groot aantal bewijzen en klinische studies. Deze tonen aan dat crèmes niet kunnen doordringen tot de diepere huidlaag. Door het dagelijks drinken van Mardanti Collageen wordt je huid steviger, sterker en zodoende ook minder rimpelig. Daarnaast zorgt Mardanti Collageen ook voor gezond lichaamsweefsels. Je zult merken dat je huid er sterker, mooier en steviger aanvoelt en uitziet. De actieve ingrediënten bereiken via de bloedbaan de diepere huidlaag. Vloeibaar collageen is tot 20 keer krachtiger dan een collageen in een tablet en zelfs 50 keer krachtiger dan traditionele crèmes.

Mardanti Collageen

Een van de supplementen die gebaseerd is op deze uitgangspunten is de Mardanti Skincare Collageen. Dit supplement bevat hoogwaardige collageen gemaakt van vis. Het supplement is verrijkt met een hoeveelheid vitamine C, zodat  de natuurlijke aanmaak van collageen ook gestimuleerd wordt. Aangezien de collageen op basis van vis een typische vissmaak heeft is er een aroma toegevoegd om de vissmaak te verhullen. Het supplement is dus ook bij uitstek geschikt voor mensen die niet graag vis eten.

Mardanti Skincare Collageen wordt geleverd in een verpakking met 300 gram collageenpoeder. Afhankelijk van je wensen kun je dagelijks vijf of tien gram van dit poeder innemen voor het slapen gaan. Je kunt deze hoeveelheid eenvoudig afmeten met het meegeleverde maatschepje. Vervolgens voeg je dit toe aan een glas water en je drinkt het geheel op. Tijdens de nachtrust doet je lichaam de rest.

Meer informatie en bestellen kan via de website van Mardanti Skincare.

Wat te doen tegen fijne lijntjes onder de ogen en kraaienpootjes?

Je hebt verschillende mogelijkheden om rimpels aan te pakken. Threadlifting heeft als enige techniek de kans op blijvende bijwerkingen in de vorm van littekens. De resultaten van botox en fillers kunnen heel mooi zijn, maar de behandelingen moeten herhaald worden en zijn prijzig. Hoewel huidcrèmes en minder sterk effect hebben, zijn deze in de meeste gevallen goed genoeg om de vorming van rimpels in ieder geval te vertragen.

Mocht je vragen hebben over dit artikel? Gebruik dan het reactieformulier op deze pagina.

RECENSIEOVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelMaxima Dieet, Afvallen met Aminozuur
Volgend artikelDe Bijwerkingen van Melatonine

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in