Fit in 4 Minuten

Fit in 4 minuten belooft dat je in slechts vier minuten per dag een beter figuur kunt krijgen. Met een beter figuur wordt volgens Fit in 4 Minuten bedoeld dat je een strakke buik, een rond kontje en slanke benen krijgt. Op de homepage noemt Fit in 4 minuten hun workout het geheim dat gebruikt wordt door Hollywood sterren, olympische atleten en supermodellen.

Wat is Fit in 4 minuten?

Fit in 4 minuten is gebaseerd op de principes van High Intensity Interval Training (HIIT). Het programma komt uit de koker van Eric Eraly aka Katja Callens die we kennen van het Mentale Dieet Plan. Op de website kun je toegang bestellen tot filmpjes met daarin 20

fit in 4 miluten pakket

verschillende reeksen met workouts van vier minuten. Tijdens deze workouts ben je iedere keer vier minuten bezig. Je doet een oefening 20 seconden lang heel intensief, om vervolgens tien seconden uit te rusten. Daarna ga je door met de volgende oefening.

Alle oefeningen van Fit in 4 Minuten zijn uit te voeren zonder gebruik te hoeven maken van enige vorm van uitrusting. Je gebruikt dus alleen je lichaamsgewicht en hoeft niet nog los een gewicht of iets anders te kopen.

Voor wie is het geschikt?

In principe zijn de oefeningen van Fit in 4 minuten voor iedereen geschikt. Wel is het zo dat je je lichaam goed in acht moet houden tijdens het doen van de oefeningen. Het is aan te raden om voor de oefening voldoende water te drinken en om een warming up te houden. Ook kun je van tevoren even stretchen.

Als je tijdens de oefeningen duizelig wordt of je krijgt last van kortademigheid, dan moet je gelijk stoppen met de workout. Overigens is het aan te bevelen om ook na de workout nog even te blijven bewegen en om dus een cooling down te doen.

Ondanks dat de workouts maar vier minuten is het belangrijk dat je deze niet elke dag doet. Het wordt dan ook aangeraden om minimaal een dag rust te houden tussen de oefeningen. Een veelgebruikt schema is om op maandag, woensdag en vrijdag te sporten, waarbij je in het weekend vrij bent.

Is het effectief?

Fit in 4 minuten is gebaseerd op het bewezen effectieve concept van HIIT. (bron) HIIT leidt ondanks de korte tijdsduur tot een grote verbranding van calorieën. Dit heeft te maken met wat het naverbrand-effect wordt genoemd. (download pdf) Als je een HIIT training hebt gedaan, blijft je lichaam tot twee dagen na de training meer zuurstof nodig hebben om te herstellen. In sommige gevallen kun je zelfs de dag nadat je gesport hebt nog meer dan 100 meer calorieën verbranden dan op een dag dat je niet gesport hebt.

Als gevolg van de HIIT training is het dan ook zeker mogelijk om vet te verbranden. Je verbrandt behoorlijk wat calorieën tijdens en na de oefeningen, en zolang je niet extra gaat eten zal je iets afvallen. Om echt slanke benen, een strakke buik en een rond kontje te krijgen heb je misschien iets meer nodig dan alleen HIIT. Uit onderzoeken is gebleken dat HIIT de spiermassa in stand houdt, maar dat deze niet per se groeit. Wat extra spiermassa heb je vaak wel nodig om een mooie strakke buik te krijgen.

fit in 4 minuten
fit in 4 minuten

Nadeel is wel dat vier minuten zelfs voor HIIT wellicht iets aan de korte kant is. (bron) In vier minuten heeft je lichaam eigenlijk niet de kans om alle spiergroepen goed te belasten. Nu kun je verschillende spiergroepen trainen in verschillende sessies, maar iets langere sessies waarin wel alle spiergroepen belast worden, zijn dan misschien beter. Zoveel langer hoeft je workout daardoor niet te duren. Tien minuten is ook nog steeds heel kort voor een workout.

Wat kost het?

Toegang tot de filmpjes van Fit in 4 minuten kosten normaal gesproken €77, plus een maandelijks bedrag van €9,97. In de introductieperiode betaal je slechts €37 voor het pakket. Hiervoor krijg je levenslange toegang tot de filmpjes zonder extra kosten. Daarnaast krijg je als bonus een collectie met meer dan 160 recepten (waaronder heerlijke cake recepten, hmmm….) en een yoga programma waarmee je harde buikspieren kunt kweken. Als je niet tevreden bent, kun je je geld terug krijgen. €37 is, zeker gezien wat je er voor krijgt een mooie prijs, goede reden dus om er snel bij te zien als het je wat lijkt.

Klik hier voor meer informatie of om te bestellen

De Voordelen

Het pakket van Fit in 4 Minuten bevat twintig verschillende workouts van ieder vier minuten lang. Dit heeft twee grote voordelen. Aan de ene kant heb je voldoende afwisseling in de workouts en doe je niet drie keer in de week precies hetzelfde. Aan de andere kant heeft dit als voordeel dat je je verschillende spiergroepen beter kunt trainen. Dit zorgt er weer voor dat je uiteindelijk je hele lichaam traint, en dat moet ook wel als je je hele figuur wilt verbeteren.

De twintig verschillende workouts zijn allemaal op elkaar afgestemd. Als je op youtube filmpjes bekijkt van HIIT trainingen, dan zie je dat veel van de verschillende filmpjes door verschillende mensen gemaakt zijn. Deze hebben allemaal één filmpje online gezet, waardoor er geen samenhang in zit. Je kunt natuurlijk wel afwisselen door filmpjes op verschillende kanalen te bekijken, maar een echte samenhang zit er dan niet in. De twintig workouts op het online portaal bieden een goede reeks aan verschillende oefeningen.

Het is handig dat de filmpjes online te bekijken zijn. Op deze manier kun je je oefeningen overal ter wereld uitvoeren. Niet alleen kun je op vakantie je workouts doen, ook thuis zit je niet vast aan de plek waar een DVD-speler staat. Zeker als je kinderen thuis hebt is een workout doen in de woonkamer niet altijd zo’n goed idee.

De Nadelen

– Er zit helaas geen echte opbouw in het schema van Fit in 4 minuten. Met name als je helemaal niet sport is het voorgestelde schema best intensief. Sommige personal trainers raden mensen die doorgaans helemaal niet sporten aan om bij HIIT te beginnen met 15 seconden sporten, gevolgd door een volledige minuut rust. Zeker in het begin heeft je lichaam die rust nodig om weer voldoende zuurstof te krijgen voor de volgende oefeningen.

Veel mensen zouden dus eigenlijk moeten beginnen met een verhouding activiteit – rust van 1:4. Pas na een paar weken bereik je dan het schema dat voorgesteld wordt door Fit in 4 minuten, met een verhouding activiteit – rust van 2:1. Natuurlijk zou je in het begin dan meer dan vier minuten bezig zijn met je workout, maar ook dan zou je in iets meer dan een kwartier heel veel kunnen doen.

Conclusie

Voor €37 kun je (tijdelijk) bij Fit in 4 minuten twintig verschillende korte maar krachtige workouts bestellen. De workouts zijn gebaseerd op het bewezen principe van High Intensity Interval Training en gaan je dus zeker helpen om tijd te besparen en om beter te voelen. Zeker in het begin kunnen de workouts behoorlijk zwaar zijn voor mensen die anders niet al te veel sporten.

Om echt een rond kontje, een strakke buik en slanke benen te krijgen heb je misschien iets meer nodig dan alleen de workouts uit de filmpjes. Je zult niet alleen op je voeding moeten letten, maar ook wat extra krachttraining moeten doen. De workouts van Fit in 4 minuten zijn goed op elkaar afgestemd en makkelijk uit te voeren. Daarnaast krijg je als bonus nog toegang tot yoga instructies en tot 160 heerlijke recepten.

Groeten,

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelHamermoutbrood Zonder Banaan
Volgend artikelSlim Boodschappen Doen
fit-in-4-minutenOm echt een rond kontje, een strakke buik en slanke benen te krijgen heb je misschien iets meer nodig dan alleen de workouts uit de filmpjes. Je zult niet alleen op je voeding moeten letten, maar ook wat extra krachttraining moeten doen. De workouts van Fit in 4 minuten zijn goed op elkaar afgestemd en makkelijk uit te voeren. Daarnaast krijg je als bonus nog toegang tot yoga instructies en tot 160 heerlijke recepten.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in