De Fit Methode Review en Ervaringen

Wat is de Fit Methode?

De Fit Methode is de ebook en fitnessplan van Jeroen van der Mark. Hij is de oprichter van de fitness-website fit.nl. Dit is nu een van de grootste fitness websites van Nederland. Je vindt er heel wat informatie over fitness en voeding. Zo vind je er gezonde recepten, dieet tips en voedingsschema’s.

Tijd voor een review!

Dit leer je in deze review

  1. Wat is de Fit methode
  2. Hoe werke het?
  3. Wat leer ik tijdens een workshop?
  4. En nog veel meer…

Samen met zijn team ontwikkelde hij de Fit Methode voor personen die graag een fitter lichaam willen. In zijn team zitten er personal trainers, fysiotherapeuten, sportdiëtisten, wetenschappers en andere professionals.

De Fit Methode leert je hoe je aan een gespierd lichaam kunt komen. Het stelt je in staat om gewicht te verliezen op een uiterst gezonde manier. Het is geen dik boek met saaie tekstblokken, de leuke plaatjes maken het ideaal voor personen die visueel zijn ingesteld.

De bedenker van deze methode, Jeroen, is medisch socioloog en personal trainer. Samen met zijn team helpt hij personen hun droomlichaam bereiken. Dit boek werd dus ook geschreven vanuit zijn jarenlange praktijkervaring

De doelgroep van de Fit Methode is personen die graag een fit lichaam willen hebben. Je krijgt praktijkgerichte tips en adviezen waarmee je op een gezonde manier kunt afslanken. De bedenkers hiervan hebben de methode bewust laagdrempelig gehouden. Zo kunnen zij een zo groot mogelijke groep helpen. Het begint ook echt aan het begin. Personen die nooit eerder aan fitness hebben gedaan kunnen dus heel makkelijk mee aan de slag.

De Fit Methode is opgedeeld in 3 fases. De eerste fase is op het niveau van een beginner. Daarna kun je het langzaam opvoeren naarmate je lichaam aan het sporten gewend raakt.

Ook zijn er aparte trainingsschema’s opgenomen voor vrouwen en mannen.

Voeding en Trainingsschema’s

De Fit Methode bevat allemaal duidelijke schema’s die je makkelijk kunt volgen. Er zijn verschillende oefeningen waarvan je kunt kiezen. Daarnaast kent deze methode een wetenschappelijke onderbouwing.

Naast het praktijkgedeelte wordt er ook voldoende aandacht besteed aan de achterliggende theorie. Daarin leer je het belang van rustpauzes, hoe vaak je moet trainen, de juiste uitvoering van de verschillende oefeningen en nog veel meer

Wat de Fit Methode effectief maakt is dat het ook het belang van goede voeding onderkent. In de eerste delen van de ebook legt men de nadruk op sport en fitness. Alhoewel lichaamsbeweging belangrijk is voor gewichtsverlies, is de invloed van voeding niet te onderschatten. Daarom wijdt men ook wat tijd aan het maken van goede voedingskeuzes. De Fit Methode leert je welke verhouding aan macronutriënten je moet eten, en hoeveel calorieën je mag innemen.

De FIT Methode is vernieuwd

In 2017 is het FIT boek compleet vernieuwd, uitgebreid én als hardcover uitgebracht. Een echt papieren boek dus, met meer dan 300 pagina’s. Dat is al één duidelijke vooruitgang, aangezien het een behoorlijk dik naslagwerk is geworden. Verder is te merken dat er veel tijd en energie in is gestoken om de eerste versie te verbeteren. Wat er allemaal nieuw, anders en beter is aan deze papieren versie lees je in deze review. fit-pakket-image

De FIT Methode is “hét plan voor een fit lichaam”, zo is te lezen op de voorkant van het boek. Dat plan kan bestaan uit afvallen, spieren kweken of gewoon fitter worden; dit zijn de drie doelen die worden behandeld in het boek. Je krijgt een trainingsschema passend bij jouw doel, en je stelt zelf je voedingsschema op. Naast dat het de lezer een stappenplan geeft om te werken aan elk van die doelen, geeft het heel veel achtergrondinformatie. Dit vanuit de gedachte dat je niet alleen moet weten hoe je iets doet, maar ook waarom.

De FIT Methode is niet alleen maar een boek, maar er zit ook begeleiding per e-mail bij. Zodra je je gegevens invult via het intakeformulier, houden ze per mail een vinger aan de pols of je nog goed bezig bent. Met vragen kun je ook bij ze terecht, op het forum bijvoorbeeld.

De FIT-app

Als je de FIT Methode wilt aanschaffen heb je twee opties. De eerste is enkel het boek. Optie 2 is het uitgebreidere pakket, waarvan het grootste voordeel de FIT-app is. Dit is een handig extra hulpmiddel bij het boek. Hierin kun je bijvoorbeeld je voeding bijhouden, maar staan ook je persoonlijke trainingsschema’s. Prettig om bij de hand te hebben in de sportschool! Bij het uitgebreidere pakket horen ook extra recepten en voedingsschema’s; een uitkomst voor wie geen zin heeft zelf een schema op te stellen of recepten te bedenken.

Waarom de FIT Methode?

Iedereen die vet wil verliezen heeft wel eens 1 of meerdere hippe diëten gevolgd. Dieettrends en afslankexperts beloven vaak supersnel succes. Vaak zijn ze toch niet zo effectief als gehoopt. Soms wel, maar dan is dat bijna altijd tijdelijk: de kilo’s vliegen er daarna net zo hard weer aan. De FIT Methode is gelukkig absoluut niet zo’n dieetflop, maar focust op afslanken (of aankomen) en fitter worden door langdurige gedragsverandering. Ook willen ze dieet- en fitnessfabeltjes de wereld uit helpen, door zelf met de juiste informatie te komen. Hun adviezen in het boek zijn onderbouwd door meer dan 200 wetenschappelijke bronnen, waardoor je zeker weet dat ze niet klakkeloos iets roepen.

Wat is fit.nl?

fit methode fase1
fit methode fase1

Fit.nl is “het grootste sport- en gezondheidspplatform van Nederland en België”, aldus hun website. Op de site vind je heel veel informatie over fitness, voeding en gezondheid in het algemeen. Ook hebben ze fitte recepten en een oefeningenbibliotheek waarin ze in video en tekst uitleggen hoe je een oefening uitvoert. Sinds een tijdje doen ze ook aan online personal coaching en ze geven bootcamp in Groningen, waar hun kantoor zit. Naast de FIT Methode hebben ze nog een aantal andere e-books uitgebracht, zoals een receptenboek. Ze doen dus van alles om mensen te helpen fitter te worden.

De redactie van fit.nl

Bij fit.nl, oftewel FIT, werken vooral mensen met een wetenschappelijke of sportachtergrond. De hoofdredacteur Jeroen van der Mark is bijvoorbeeld medisch socioloog en personal coach. Verder werken ze onder andere met diëtisten, fysiotherapeuten en personal trainers.

Voor wie is de FIT Methode?

Het boek is vooral geschikt voor mensen die beginnen met sporten of afvallen. Maar zeker ook voor wie al een tijdje bezig is maar behoefte heeft aan een helder stappenplan om dichter bij zijn of haar doel te komen. Daarnaast is het een ontzettend handig naslagwerk dat een overzicht geeft van alles dat je eigenlijk moet weten als je wilt afvallen, meer spieren en kracht wilt ontwikkelen en gewoon fitter wil worden.

De opbouw van het boek

Het boek bestaat uit verschillende onderdelen die elk een hoofdstuk omvatten: Mindset, Beweging en Training, Herstel en Voeding. In het begin van het boek wordt uitgebreid uitgelegd hoe de FIT Methode precies werkt. Daar vind je bijvoorbeeld ook de 10 stappen waaruit de methode bestaat. Allereerst wordt verteld hoe je je beginsituatie in kaart kan brengen – door jezelf te wegen en te meten en een foto te maken bijvoorbeeld. Hierna word je geholpen met het opstellen van een juist en realistisch doel met een bepaalde einddatum. Zodra je dat hebt geformuleerd, kan je verder met de theorie, beginnend bij het hoofdstuk Mindset.

Hoofdstuk 1: Mindset

Het eerste hoofdstuk gaat over het vinden van de juiste motivatie om aan je doel te blijven werken. In dit deel van het boek staan een aantal opdrachten die je moeten helpen op de juiste weg te raken en te blijven. Erg nuttig zijn de zogenaamde gedragsregels die je op moet stellen: een soort afspraken met jezelf die je maakt voor wanneer je in een bepaalde situatie komt. Zoals wanneer je kunt kiezen voor de trap of de lift. Of hoe vaak je per week extra gaat bewegen en hoe vaak je van jezelf iets lekkers mag. Terug kunnen grijpen op zulke regels zal zeker helpen bij het afvallen.

Hoofdstuk 2: Beweging en Training

fit methode fase2
fit methode fase2

Het grootste deel van het boek gaat over beweging en training. In dit deel wordt allereerst verteld hoeveel je zou moeten bewegen en waarom. Daarna volgt alle zogeheten trainingsleer. Hier vind je veel theorie, maar ook heel veel nuttige praktische adviezen. Bijvoorbeeld welke vorm van beweging voor jou het meest geschikt is. Ook vertelt dit hoofdstuk je precies hoe je je trainingen in de sportschool moet inrichten als je resultaat wilt merken. Dit laatste is erg handig, zeker voor wie net begint in de sportschool of voor wie onzeker is over zijn of haar aanpak.

Hoofdstuk 3: Herstel

Positief aan de FIT Methode is dat ze ruim aandacht schenken aan het belang van rust. Hier lees je hoeveel rust je zou moeten nemen en hoe je je slaap kunt verbeteren, bijvoorbeeld.

Hoofdstuk 4: Voeding

Het laatste hoofdstuk is een compleet overzicht van wat gezonde voeding is, en waarom. Ook leer je in dit hoofdstuk hoe je je eigen persoonlijke optimale gezonde voedingsschema opstelt; één van de stappen in het stappenplan van de FIT Methode. Dit is één van de sterke punten van het boek. Niet één persoon is hetzelfde immers, het ene dieet kan voor persoon A fantastisch werken terwijl persoon B er nul vet mee verliest. Met een zelf opgesteld voedingsschema weet je tenminste zeker dat je genoeg eet om af te vallen. Bijkomend voordeel is dat je zo ook nog zelf kunt kiezen wat je eet. Zo lang het past binnen de richtlijnen van het boek, kan je volgens de FIT Methode alles eten.

Is de FIT Methode effectief?

Kort gezegd: ja. De belofte die de schrijvers doen is dat je met dit boek je doel behaalt. En dat zal zeker gebeuren, getuige de succesverhalen op de site, de positieve reviews, de kunde van de professionals van fit.nl én de vele wetenschappelijke bronnen die de adviezen ondersteunen. Het enige dat vetverlies je nog in de weg zou staan, ben jij zelf. Het draait in het boek allemaal om die langetermijnvisie, en die moet je voor ogen blijven houden.

Reviews van de FIT Methode

Veel websites, bloggers en kopers van het boek hebben een reactie geleverd op het boek. Deze reacties zijn gemiddeld genomen ontzettend positief.

www.voeding-en-fitness.nl schrijft bijvoorbeeld het volgende: “Naar mijn mening is dit écht een compleet stappenplan naar een fitter (en gezonder) lichaam. De professionals van Fit.nl beschrijven op duidelijke en begrijpelijke wijze precies hoe jij zelf bewuster met voeding, training, mindset en herstel kunt omgaan om jouw doelen te behalen. “

Marloes van optimavita.nl is ook positief: “Wat mij betreft écht een goed boek om in de kast te hebben liggen. Ik kan me helemaal vinden in 99% van alles wat er gezegd wordt. Geloof me, dat is bij de meeste gezondheidsboeken heel anders”

Bart van getoutofyourfatsuit.nl schrijft: “Ik had gewild dat dit er was toen ík begon met sporten, dat had mij in ieder geval een hoop onnodig werk en uitgeprobeer bespaard! Wat mij betreft dus een must voor iedere fitstyler!”

Wat kost de Fit Methode?

De Fit Methode is uitsluitend verkrijgbaar via Fit.nl. De ebook kun je kopen voor €19. Naast de ebook kun je ook het volgende kopen:

  • Maak je eigen voedingsschema voor €19
  • Fitness schema’s voor elke fase voor €49
  • Alles over trainingsleer voor €19

Het volledig pakket heeft een waarde van €106.

Meer informatie en bestellen kan op de de website van FIT

Is de FIT Methode het geld waard?

Het boek kost 29,95, inclusief verzendkosten. Dat is een schijntje voor zo’n dik allesomvattend boekwerk! Alleen al het stappenplan is het waard om het boek te kopen, maar ook nadat je je doel hebt bereikt is het een enorm handig naslagwerk. Er staat zó veel kennis in gebundeld, die google je niet zo even bij elkaar…. Het uitgebreidere pakket met onder andere de app kost 59,95. Iets duurder dus, maar voor degenen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken zijn die drie extra tientjes een heel goede investering.

Voordelen

De Fit Methode is een goed ingerichte stappenplan waarmee je je gewicht kunt aanpakken. Het houdt rekening met verschillende fitness niveaus en heeft zelfs aparte schema’s voor mannen en vrouwen.

De theorie leest lekker en men houdt rekening met alle aspecten die gewichtsverlies bevorderen. Daarnaast heeft deze methode ook een wetenschappelijke onderbouwing. En dat lees je ook terug in dit boek. Het is een leuk programma dat een ieder makkelijk kan volgen.

Nadelen

De Fit Methode is vooral een fitnessprogramma. Je leest het ook meteen in de gekozen benaming. Er wordt ook wat uitleg gegeven over voeding en calorieën, maar toch merk je dat de nadruk echt op fitness wordt gelegd. Dit is echt een gemiste kans. Je kunt immers een slecht dieet niet wegtrainen. Dieet en voeding moeten samen gaan als je goede resultaten wilt behalen.

Conclusie

De FIT Methode is een boek dat iedereen zou moeten hebben die ook maar een beetje met sport, afvallen of gezond leven bezig is. Het team van fit.nl heeft duidelijk de kennis in huis om mensen te helpen hun doel te bereiken.

fit methode klant
fit methode klant

In dit boek vind je de belangrijkste elementen voor wat betreft gezond gewichtsverlies. Die worden op een overzichtelijke manier aan de man gebracht. Alles wordt duidelijk toegelicht en bovendien wetenschappelijk onderbouwd. Je kunt zo makkelijk zelf aan de slag.

Aan de vormgeving merk je meteen dat er veel tijd en aandacht is geschonken aan het maken van een kwalitatief product. De methode zelf heeft een goede opbouw. Zowel beginners en gevorderde sporters kunnen dit boek goed gebruiken.

Bij mijn weten bestaat er in Nederland nog niet een soortgelijk boek waarin alle kennis over beweging en voeding gebundeld is op zo’n heldere manier. Voor wie wil afvallen, spieren wil opbouwen en gezonder wil worden is dit een must-read. De persoonlijke begeleiding en aandacht die bij het boek hoort, is ook uniek. Zeker voor die prijs. Een absolute aanrader!

Gezonde Groet,

natascha

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelNiet kunnen slapen door een Jetlag? Dit kun je er tegen doen!
Volgend artikelHealthy Fit Plus Review en Ervaringen
fit-methodeIn dit boek vind je de belangrijkste elementen voor wat betreft gezond gewichtsverlies. Die worden op een overzichtelijke manier aan de man gebracht. Alles wordt duidelijk toegelicht en bovendien wetenschappelijk onderbouwd. Je kunt zo makkelijk zelf aan de slag.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in