Fit20 Review Review en Ervaringen

Fit20 is een nieuw intensief fitnessconcept waarbij je iedere week 20 minuten onder begeleiding van een personal trainer een speciaal op trainingsschema volgt. Fit20 is afkomstig uit Amerika en is onder andere in New York enorm populair.

Wat is Fit20?

Fit 20 het woord zegt het al: fit in 20 minuten per week en dat zou voldoende zijn?. Het lijkt onmogelijk maar deze manier van sporten is 3 jaar geleden over komen waaien uit Amerika, New York. Het concept is wat aangepast naar Nederlandse begrippen. Ik ben benieuwd en besloot om er een gratis kennismakingsles aan te wagen en hierdoor er een goed beeld van te krijgen. Er zijn inmiddels 300 Fit 20 sportscholen in Nederland.

fit20

Zin of Onzin

De trainingsmethode is gebaseerd op veel onderzoek en praktijkervaring. Dat onderzoek heeft uitgewezen dat fitness training kort, intensief en niet vaker dan 1 keer per week hoeft plaats te vinden. Langer trainen gaat ten koste van de energie die het lichaam hard nodig heeft. In korte tijd wordt de fitheid en gezondheid sterk verbeterd. De training gebeurd onder leiding van een personal coach.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Kosten

De prijs voor 1 persoon per maand is: vanaf €80,- voor een looptijd van 12 maanden. Besluit je samen met een vriend of vriendin te gaan sporten dan betaal je vanaf € 60,- per persoon met een looptijd van 12 maanden.

Kennismakingsles

Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten. Bij binnenkomst kreeg ik onder het genot van een kopje koffie een duidelijk uitleg van het concept. Het leek me niet zo moeilijk en zwaar te worden in 20 minuten. De training was echter wel intensief. Je spieren worden op de proef gesteld doordat je er constante druk op houdt gedurende 2 minuten.

Stofwisseling

Je moet echt tot het einde van je kunnen gaan. De apparaten zijn vrijwel hetzelfde als in de fitness studio. Aan het einde heb je wel een voldaan gevoel. De training werkt de hele week door. Tijdens deze rustperiode worden de spieren sterker, stofwisseling beter en de energie wordt aangevuld. Je kunt het goed gebruiken naast andere sporten indien mogelijk. Het is ideaal voor mensen met weinig tijd om te sporten.

Franchise

Iedereen kan een Fit 20 sportschool starten met een eigen inbreng van €20.000 euro. Maar het is belangrijk en dat heb ik ook ervaren dat de begeleiding goed is. Er wordt je ook gevraagd naar blessures en eventuele medicatie. Hoge bloeddruk, diabetes etc.

130 FIT20 Vestigingen

FIT20 opent 130e vestiging van Nederland in Boxmeer Gezond en fit in 20 minuten per week!

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Fit en gezond worden in slechts 20 minuten per week. Toch is het vanaf 1 juli ook mogelijk in Boxmeer. Daarmee krijgt het Noord-Brabantse dorp een eigen vestiging van de succesvolle Nederlandse formule. Ondanks de Corona crisis blijft fit20 doorgroeien en is al jaren bezig met een nationale- en internationale opmars. Inmiddels telt de formule 150 fit20-vestigingen verspreid over negen landen.

fit20 heeft een aantal bijzondere kenmerken. Beoefenaars trainen slechts 20 minuten per week, op afspraak, onder begeleiding van een speciaal opgeleide trainer en met waarborging van de privacy. De krachtige vorm van trainen geeft een dusdanige prikkel dat het lichaam zich aanpast en zo sterker, fitter en energieker wordt. De training is volkomen verantwoord dankzij de slow motion uitvoering van de oefeningen en deskundige begeleiding. Dankzij de uitgekiende temperatuur in de studio in combinatie met de korte uitvoering per oefening, kunnen beoefenaars trainen in dagelijkse kleding zonder te transpireren.

Veilig trainen

Er zijn per training nooit meer dan 2 beoefenaars in de studio aanwezig, en nooit langer dan 20 minuten. Douchen en omkleden is niet nodig, en er wordt beheerst geademd. Beoefenaars hoeven daarom niet te vrezen voor een mogelijke corona besmetting. Natuurlijk is daarnaast aan alle overheidsmaatregelen voldaan. Trainen bij fit20 was altijd al buitengewoon veilig, en is dat nu helemaal.

Boxmeer gezond

Voor founder Walter Vendel, die fit20 ruim tien jaar geleden startte in Nederland, is het openen van de Boxmeerse studio een nieuw hoogtepunt. “Omdat elke nieuwe studio ons in staat stelt meer mensen de uniciteit van deze formule aan den lijve te laten ondervinden”, zegt Vendel. “Zo zijn we ooit de eerste fit20-studio begonnen en nog steeds staat die missie centraal bij alles wat we doen. Ik ben ontzettend blij voor de mensen in Boxmeer en omgeving dat fit20 nu ook bij hen in de buurt komt. Omdat ik iedereen deze training, die gezondheid en kracht toevoegt aan je leven, van harte gun. We hebben de levens van duizenden mensen positief beïnvloed, en staan te trappelen om dat aantal uit te breiden. Elke nieuwe studio draagt bij aan die doelstelling.”

Ondernemerschap

fit20 Boxmeer staat onder leiding van studio-eigenaar Walter Bulkens (38), die uitkijkt naar de start van zijn ondernemersavontuur: “Ik heb er onwijs veel zin in om iedereen die woont en/of werkt in de gemeente Boxmeer wekelijks op een veilige manier te begeleiden naar een optimale gezondheidsprikkel! De positieve effecten van onze korte maar intensieve training op de fitheid en gezondheid, zoals ik die al jaren zie bij mijn klanten in mijn studio in Venray, hebben mij doen besluiten om ook Boxmeer te voorzien van een prachtige fit20 studio.”

Voordelen

Voordeel is natuurlijk de weinig tijd die het je kost. Ook is het fijn om persoonlijk begeleid te worden en hierdoor gecorrigeerd wordt en de oefeningen goed uitvoert. Ook helpt het coachen je natuurlijk om het uiterste uit jezelf te halen.

Nadelen

Een nadeel kan zijn dat je traint met een personal trainer. Hierdoor kun je niet je eigen tempo en rustmomenten bepalen en verder de kosten. Ook heb je niet de “gezelligheid”van de sportschool omdat je echt alleen traint.

Conclusie

Op een snelle manier met je gezondheid en conditie bezig zijn. Een nieuw concept in Nederland. Mijns inziens echt bedoeld voor mensen met weinig tijd en voldoende inkomsten of het er echt voor over hebben.

Vragen en Ervaringen

Heb jij ervaring met Fit20? Laat dan een reactie achter. Heb je vragen over Fit20? Stel ze dan op het forum en lees de ervaringen van andere bezoekers.

Gezonde Groet,

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelPremium Kurkuma Extract
Volgend artikelLiquid Diet Review en Ervaringen
fit20Op een snelle manier met je gezondheid en conditie bezig zijn. Een nieuw concept in Nederland. Mijns inziens echt bedoeld voor mensen met weinig tijd en voldoende inkomsten of het er echt voor over hebben.

22 Reacties

 1. Hoi. Half jaar fit 20 gedaan. Conditie ging met sprongen vooruit. Kreeg echter last van mijn pezen. Het is erg intensief. Goed voor mijn spieren, maar dus minder voor mijn pezen. Ben vrouw, 55. Misschien door de overgang?

  Toch maar gestopt. Had prima coach. Maar door de pijn ging ik er tegen op zien. Ook het concept personal coach vond ik benauwend.

  Maar ik sluit niet uit dat ik toch ooit nog weer eens probeer. Misschien minder intensieve manier? Als die bestaat binnen fit 20 haha

 2. Op zoek om iets samen met een vriendin te doen. Beide weinig tijd door drukke banen, , beide in de overgang, dus het verval hakt erin. Zien er naar uiten om samen, onder begeleiding vanwege niet meer zo jong zijn, deze trainingen uit te proberen om te kijken of het echt wat doet!

 3. Ben best tevreden over de manier van sporten maar dat men zo hoog van de toren blaast over steeds meer uitbreiden?
  Waar ik zit, in Almelo, stopt fit20. En nu? Ja ik kan naar Hengelo, rijd nu al 15 km en dan 22 km enkele reis.
  Dus graag goed alternatief voorstel indien mogelijk.
  Mvg

 4. Ik zou dit graag testen. Ik ben een dame in de overgang die graag weer fitter en strakker in het vel wil komen. Ben niet een sportief type dus dit zou ideaal voor mij zijn. Heb soms ook last van mijn rug. En wil nog een aantal kilo’ ’s kwijt. Ook enthousiast geworden door een vriendin die sinds kort bij jullie traint.

 5. Ik ben een druk baasje en daarom past fit20 prima bij mij. Het is kort maar intensief. Als het pittig wordt motiveert mijn personal trainer om door te gaan. Mijn conditie en spierkracht zijn de afgelopen 2 jaar duidelijk vooruit gegaan. Een aanrader!

 6. Als mistery guest naar 5 verschillende trainingsruimte geweest.

  Bij verschillende trainers/trainingsruimtes geweest, 4 vd 5 trainers waren onopgeleide trainers, sommige zouden niet misstaan in een snackbar. Prijs/kwaliteit hebben ze geen kant en klaar verhaal voor, wat dat betreft zware abonnementslasten tov wat je ervoor terugkrijgt. Vaak verschuilend achter: het is wetenschappelijk bewezen. Maar de bewijzen niet aantoonbaar kunnen maken. Via social media zijn steeds meer negatieve verhalen te horen. Goed excuus voor mensen die opzoek zijn naar een excuus niet meer te gaan bewegen. Ook al verschillende verhalen gehoord over verschillende tarieven. Ik gok op een mis-management in de franchiseorganisatie gezien de uniformiteit ook te wensen overlaat binnen de verschillende vestigingen. Ik heb als mistery-guest 5 zogenaamde gratis kennismakingstrainingen gevolgd. 5 totaal verschillende verhalen, bij de één met 7 minuten de deur gewezen, bij de ander hooguit 12 minuten binnen geweest. Er is een hoop werkt te klaren bij deze organisatie mochten zij betrouwbaar en geloofwaardig willen over gaan komen.

  – Abo prijs: minimaal 70 euro per maand (excl. inschrijfgeld) <– Hier lijken de trainers ook niet volledig achter te staan gezien hun lange sales-pitch.
  – Trainingsduur: gemiddeld 10 minuten
  ———————————————- +
  40 minuten training krijgen van een trainer met onvoldoende kennis voor minimaal 70 euro

  Dit is de eerste maal dat ik een onvoldoende geef als mistery-guest van een fitnessconcept. Ik kwam namelijk niet hoger uit dan een maximale score van 4,6 / 10.

  + korte trainingsduur / same time – punt
  + gekoelde ruimte bij 3 vd 5 trainingsruimten
  + geen andere mensen op hetzelfde moment.
  + geen poespas met douche
  + Het snel reageren via de telefoon. Maar goed hiervoor had ik wel een willekeurige klantenservice gebeld.

 7. Ik ben heel enthousiast over deze manier van trainen, genaamd (slow) High Intensity strength Training. Als je de principes snapt en goed bestudeerd, dan vind je ook op youtube instructies om het thuis te kunnen doen. Doug McGuff geeft goede (medische en sportschool) instructies die ik dan vertaal naar de thuis situatie. Met 5 tot 10 oefeningen die een volledige body workout geven. Wat ik doe is optrekken (horizontaal en verticaal), Opdrukken, Gewicht heffen verticaal (dumbell military press) en gewicht heffen (zijwaarts en voorwaarts), planken en Lunches, Muurzit voor bovenbenen en op een traptrede op de Tenen gaan staan voor mijn kuitspieren. Met een warming up, 20 minuten kracht training, rekken en uitfietsen in 1 uurtje/week.

 8. Hoi, Ik dacht Laat in mij eigen ervaring maar eens delen.
  Ik heb een eigen (vecht)sport Academy in Qatar, en sinds kort is hier nu fit20.
  Ik geef 6 dagen in de week circa 6 tot 8 uur les en ben zelf erg actief tijdens deze lessen, en wilde voor mezelf 1 x in de week het fit20 proberen. Ik ben erg druk en heb weinig tijd zelf te sporten ( ook geen zin na zo’n dag lesgeven ) voor mij werkt het erg goed en ben erg te spreken!! Probeer het ook als je al fanatiek sporter bent!

 9. Ik en mijn partner zijn inmiddels een half jaar aan het trainen bij fit20.
  Beste mensen; wij kunnen het beslist aanraden.
  Het gaat bij fit20 zeker niet om gewicht te verliezen!
  Het concept is meer energie en uithoudingsvermogen te krijgen. Sterker worden (spieren).
  Nou dat is bij ons zeer zeker gelukt. En men is er professioneel bezig.
  Onze personal coach is een gediplomeerd sportinstructeur.
  Is echt een aanrader. Zeker voor mensen die gericht willen trainen en geen low-budget
  sportschool willen bezoeken waar alleen maar meer gekletst wordt dan effectief bezig te zijn.

 10. ik heb een paar opmerkingen bij deze post van Marianne :)

  o.a. dat de apparaten m.i. toch niet erg lijken op die in een sportschool. Fit20 apparaten geven op elke cm van de beweging een constant tegengewicht en dat is gelijk van de eerste 10 seconden tot de laatste van de 2 minuten.

  ik vind sporten in een sportschool verschrikkelijk. Fit20 is heel geschikt voor introverts en voor mensen die dingen langzaam en met aandacht willen doen. Mij doet het aan QiGong denken, waar je ook de beweging zo langzaam mogelijk moet doen om maximale coördinatie uit de spieren en pezen te halen.

  ik erger me dood aan de franchise-blabla om fit20 heen en het hyperige amerikanisme. Brrr. Toch zijn mijn resultaten om over naar huis te schrijven. Ik ben er nog niet uit hoe/wat de wetenschappelijke basis vormt. Ik noemde al langzame beweging en coördinatie. Ook heeft de herstelperiode te maken met die van zwaar gewicht heffen.
  Ik meen dat de ontwikkelaars ism met de UVA een onderzoek hebben opgezet.

 11. Beste mensen van Fit20,

  Ik heb 2 vragen.
  Meerdere malen las ik dat je naast Fit20 ook andere sporten kunt beoefenen als je wilt. Maar ik heb ook gelezen dat je spieren 1 week rust nodig heeft want ze moeten herstellen. Hoe zit dat dan wanneer je naast Fit20 ook andere sporten doet?
  En de tweede vraag wat ook wel een beetje met de eerste vraag te maken heeft. Stel: je zegt je zegt afspraak bij Fit20 af om wat voor reden dan ook bijvoorbeeld omdat je even geen zin hebt. Dan is het natuurlijk aan de coach om diegene te motiveren desnoods met een andere dag. Om daarna gewoon je schema te blijven volgen met de dag wanneer je normaal traint. Ook dan: hoe zitem het dan met je rust/herstelperiode?
  Ik zie graag jullie antwoord tegemoet want ik ben razend enthousiast.

  Met vriendelijke groet,
  Sylvia Peynenburg.

  • mijn fit20 trainer zegt dat ik niet moet gaan sporten de dag ervoor of erna. En niet een 2e fit20 ronde in de zelfde week moet doen, dus echt wel een ander soort sport moet kiezen. Hij zei ook dat ik beter niet dead weight lifting kon gaan doen (zwaar gewicht boven je hoofd tillen, als in de Olympics) omdat fit20 eigenlijk op dezelfde manier je spieren aanspreekt.

   over je 2e vraag: het is niet aan je trainer jou te motiveren om te komen. Bij mij doen de kosten dat (duur!). Je herstelperiode is niet heel strikt 7 dagen dus met 1 x in de week maar af en toe op een andere dag kom je er wel.
   ik heb zo’n abonnement dat je bij een ander kunt meetrainen als ik op mijn eigen tijd niet kan. Is pas 1 x voorgekomen, ik train eigenlijk altijd alleen.

 12. Ik heb het gedaan en vond het niks. Was meestal binnen een kwartier klaar en zal vast iets sterker zijn geworden, maar workouts die ik thuis deed gaven veel meer effect en ook veel meer voldoening. De kennis van de trainer was ook niet echt om over naar huis te schrijven. Voor mij nooit meer dus, zelfs niet als het niet zo belachelijk duur zou zijn voor wat je krijgt.

  Misschien dat je wat centimeters verliest als je normaal nooit iets deed en dan tegelijkertijd je voeding aanpast, maar anders geloof ik nooit dat het veel zoden aan de dijk zet. 2 anderen ik ken en ook fit20 deden, zijn ook geen kilo’s of centimeters kwijt geraakt. (wij hebben alledrie een normaal gewicht)

 13. Als je op de site kijkt van fit20 zult je zien dat verschillende personal trainers een medisch wetenschappelijke achtergrond hebben, dus je weet van te voren wie jou gaat trainen, deze mensen zullen ook enigzins verstand hebben van voeding.
  Als je slim bent kies je een personal coach met kennis en ervaring.
  Bij deze training wordt ook logboek met resultaten bij gehouden, de volgende training wordt hierdan op gebaseerd. Zodat je ook vooruitgang boekt.

 14. Fit20 is een hype, een bogus. Neem een lading wetenschappelijke onderzoeken, hussel ze door elkaar. Zoek uit welke past binnen het straatje van Fit20 en hier is het concept.
  Ze beweren zelfs dat Fit20 doorwerkt tot aan de genen.. Welk wetenschappelijk onderzoekje hebben ze gevonden om dat ook nog toe te voegen aan hun concept? Kom op zeg.. geloof je het zelf?

  Trap er niet in mensen! Tenzij je geld over hebt. Voor afvallen heeft Fit20 geen enkele zin. Als je wilt afvallen, dan zul je echt heel wat meer moeten gaan bewegen, in combinatie met de juiste voeding.
  En dan komen we bij het volgende probleem. Geen van de personal trainers bij Fit20 heeft de juiste papieren of de werkervaring. Ze kunnen je niet adviseren op het gebied van voeding. Ja hier en daar hebben ze een wetenschappelijk artikeltje die ze plaatsen op hun website. Ze zijn goed in internet surfen speuren naar wetenschappelijke onderzoeken. Dat past mooi bij hun Fit20 concept. Het is puur marketing, en misleiding.

  Sporten dat is Zweten! Sporten is Leuk! Sporten is goed! Sporten hoeft niet zo duur te zijn.
  Fit20 is geldklopperij!

  • Ik ben niet met je eens dat geen van de personal trainer bij Fit20 de juiste papieren of de werkervaring heeft. Ik ga er vanuit dat je bedoeld dat diegene bijvoorbeeld erkend fitnessinstructeur of personal trainer is? Ik werk zelf bij Fit20 en ben erkend fitnesstrainer en personal trainer in opleiding. Kijk uit met wat je zegt, anders ben je net zo slecht als je beweert wat Fit20 is.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in