Fitfood

Wil je fit zijn en een goed gewicht hebben? Houd je van lekker eten, maar vind je gezond net zo belangrijk? Heb je door de week weinig tijd voor veel beweging? Ga dan met dit boek aan de slag! Beweeg je fit en eet de lekkerste, gezonde gerechten.

In FitFood staan:

– praktische adviezen voor een actief en gezond leven
– meer dan 80 recepten voor slanke en gezonde gerechten
– de belangrijkste vitamines en mineralen, en waar ze in zitten
– handige tips voor dagelijks meer beweging
– aantrekkelijke fietsroutes voor actieve weekends

Recensie

Inhoud en opbouw
Het kookboek is geschreven voor volwassenen en goed bruikbaar in gezinnen. De recepten zijn voor 2-6 personen berekend. De tekst wordt afgewisseld met veel vrolijke, motiverende foto’s, wat een positieve uistraling geeft. Het boek is duidelijk ingedeeld en met behulp van kleuren overzichtelijk gemaakt. In de inleiding wordt beschreven waar een gezonde voeding aan moet voldoen en wat een gezond gewicht is. Goed is ook dat aangeraden wordt om rustig af te vallen omdat dit beter voor je gezondheid is. In het activiteitenoverzicht kun je opzoeken of uitrekenen hoeveel calorieën je verbruikt met verschillende bewegingsvormen. Ook wordt een overzicht van vitamines en mineralen gegeven met hun desbetreffende functies en bronnen. Handig zijn de dieettips bij elke voedingsstof om op een lekkere manier meer van deze stof binnen te krijgen.

Beoordeling
Het boek bevat een ruime hoeveelheid afwisselende recepten voor ontbijt, lunch, voor-, hoofd- en nagerechten en tussendoortjes. De recepten zijn feestelijk, maar eenvoudig te bereiden en de receptfoto’s zien er aantrekkelijk uit. De maaltijden passen in de richtlijnen voor gezonde voeding. Er is bij de recepten een indeling gemaakt in “slank”, “slanker” en “slankst”. Dit kan soms een wat vertekenend beeld geven: een nagerecht van 275 en 150 kcal wordt respectievelijk als slank en slankst ingedeeld, terwijl dit nog een behoorlijke hoeveelheid calorieën is voor een dagelijks toetje (vergelijk met een bakje magere yoghurt dat 65-70 kcal bevat). Voor de tussendoortjes is het soms niet duidelijk of het aantal calorieën voor het hele gerecht is of per persoon. Aangeraden wordt (ook in dit boek) 2-3 tussendoortjes te gebruiken per dag, maar wanneer deze 250 kcal per portie bevatten, loopt dat aardig op elke dag. Belangrijk dus om -wanneer je doel is om af te vallen- steeds voor slankst te kiezen, want als je denkt met “slank” ook goed te zitten, zou je gewicht nog wel eens op kunnen lopen! In de brede, kleurrijke kantlijnen worden handige tips en wetenswaardigheden aan je meegedeeld. Tussen de recepten door worden mooie fietsroutes beschreven met interessante bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt en kunt bezoeken. Daarnaast worden in de inleiding tips gegeven om je dagelijkse beweging uit te breiden. Fit Food is een aanrader! Een mooi boek waarin je gemotiveerd wordt om meer te bewegen en gezond en lekker te eten.

FitFood: een lekker kookboek voor een gezonde levensstijl!

Bestel dit boek bij bol·com

Fit Food
Fit Food
Majorie Former

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Hardcover | 120 Pagina’s | Inmerc
ISBN10: 906611259X | ISBN13: 9789066112599

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in