Fitness als medicijn

Het is algemeen bekend dat sporten goed is voor je lichaam en geest. Maar kan sport ook als medicijn worden gezien? Dokter Debruyne en fitnessdeskundige Yves Devos vroegen het zich af. Het resultaat is een boek met de passende titel: Fitness als medicijn.

Fitness als medicijn

Van 1 tot 5/6/2010 vond het eerste wereldcongres “Exercise is Medicine” plaats in Baltimore (VS). De bedoeling van “Exercise is Medicine” is ondermeer om artsen aan te sporen het belang van regelmatig bewegen op de gezondheid te benadrukken. Artsen aanzetten om naast klassieke geneesmiddelen ook ‘beweging’ voor te schrijven aan hun patiënten is hierbij het opzet. Op dit ogenblik bestaat er geen efficiëntere “pil” om je gezondheid positief te beïnvloeden dan regelmatige beweging. Niet bewegen is even gevaarlijk als het roken van een pakje sigaretten per dag! Desondanks beweegt 70% van de Belgen onvoldoende. Artsen, gezondheidswerkers en fitnescentra moeten hierbij zeker hun verantwoordelijk opnemen om mensen meer aan het bewegen te krijgen!

Fitness als medicijn
Fitness als medicijn
Devos, Y.

51 landen

Meer dan 51 landen waren vertegenwoordigd op dit eerste wereldcongres. Voor België waren ondermeer Dokter Debruyne André en Yves Devos aanwezig. Samen proberen ze in Belgie de medische wereld en de bewegings- en fitnesscentra samen te brengen om de “Exercise is Medicine-gedachte” in de praktijk om te zetten en zoveel mogelijk Belgen aan het bewegen te krijgen. Met hun webstek www.fitnessalsmedicijn.be proberen ze een platform te creëren om zoveel mogelijk mensen voor hun intiatief warm te maken. Ze organiseren ook infovergaderingen rond “Fitness als Medicijn” met artsen, kinesisten, diëtisten, osteopaten en fitnesscentra.

Dokter Debruyne is huis- en sportarts in Hasselt en vice-president van de European Federation of Sports Medicine Associations. Als sportarts probeert hij al meer dan 30 jaar mensen op een verantwoorde manier te laten bewegen.

Yves Devos, bewegings- en fitnessdeskundige is er in geslaagd met zijn boek op een eenvoudige en overzichtelijke manier de boodschap dat “beweging HET beste medicijn is” over te brengen.

Meer informatie over het boek

Fitness als medicijn / Yves Devos
Paperback – 320 blz.
Een uitgave van Standaard Uitgeverij

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in