Een Effectief Fitness Programma voor Vrouwen

Iedere vrouw heeft wel een beeld van het ideaal lichaam in haar hoofd. Een beeld van hoe ze er graag uit wilt zien. Voor velen van ons lijkt dit een te ambitieuze klus en anderen werken er actief naar. Het kan zijn een smallere taille, zichtbare abs of minder vet op de dijen. Dit alles is haalbaar met de juiste inzet en genoeg tijd. Je droomlichaam kan je krijgen als je bereid bent ervoor te werken. Dus pak je dieet aan en begin met fitnessen!

Ja, fitness is niet alleen voor mannen. Ook vrouwen hebben er baat bij. Regelmatig bewegen geeft je niet alleen een mooi en afgetraind lichaam, het houdt je gezond en sterk. Wees dus niet bang om de sportschool binnen te stappen of omwat tijd vrij te maken om te fitnessen.

Waarom fitness voor vrouwen?

Met fitness breng je je lichaam in een totale staat van fitheid. Dit kan je op verschillende manieren doen. Het doel van fitness is uiteindelijk om je lichaam in een betere staat te brengen, qua spiermassa, vetpercentage en uithoudingsvermogen. Je doet dit door de belastbaarheid van je lichaam te vergroten. Voor vrouwen is fitness belangrijk voor het ontwikkelen van een betere coördinatie, een gezonder gevoel, sneller vetverlies en minder risico op hart- en vaatziekten.

Als je op een gezond gewicht wilt blijven zal je moeten fitnessen. Met dieet pak je slechts een deel van je gewichtsproblemen aan. Wil je echt de lijf van je dromen hebben, dan zal je wat oefeningen moeten doen. Dit kan op verschillende manieren en op vrijwel alle niveaus. Ook met een blessure kan je fitnessen zolang je rekening houdt met wat je lichaam aankan.

Fitness voor vrouwen

Wanneer vrouwen denken aan fitnessen denken ze doorgaans aan cardio oefeningen. Op zich is dit niet slecht, maar wat krachttraining helpt je ook bij het behalen van je droomlichaam. Helaas is dit iets waar vele vrouwen nog moeite mee hebben. Fitness voor vrouwen richt zich daarom voornamelijk op cardio en soms wat lichte spieroefeningen.

De gemiddelde vrouw durft geen uitdagende fitnessprogramma aan omdat zij:

  • Bang is dat ze er te gespierd uit zal zien.
  • Bang is om lelijke gezichten te trekken tijdens het sporten.
  • Bang is om een blessure op te lopen.

Een gespierde uiterlijk krijg niet makkelijk als vrouw. Vrouwen hebben te weinig testosteron daarvoor.

Fitness voor vrouwen verschilt weinig van dat van de mannen. Als vrouw kan je een soortgelijke routine als van een man op na houden mits je rekening houdt met je gestelde lichaamsdoelen. Hou rekening met wat je lichaam aankan, maar wees niet bang om jezelf uit te dagen. Alleen zo zal je je droomlichaam krijgen.

Doelen stellen

Voor je aan een fitnessplan begint zal je eerst duidelijke doelen voor jezelf moeten bepalen. Let wel dat die doelen haalbaar en realistisch blijven. Weten wat je wilt bereiken met een fitnessplan is van essentieel belang. Zet daarom meteen het volgende op papier:

  • Hoeveel gewicht wil je verliezen?
  • Binnen hoeveel tijd kan je dit gewicht verliezen?
  • Hoeveel tijd kun je vrijmaken om te fitnessen?

Aan de hand hiervan kan je een trainingsschema bepalen en je dieet daarop afstemmen. Kies een sport of bewegingsplan dat je met plezier doet. Dit houdt je gemotiveerd.

Voordelen van fitness voor vrouwen

Fitnessen heeft vele belangrijke voordelen voor vrouwen. Enkele daarvan zijn:

  • Vetverbranding.
  • Verlaging kans op hart- en vaatziekten.
  • Verlaging van het risico op diabetes
  • Verbetering van je mentale gezondheid.

Wil je ook aan de slag? Kies dan een schema die gericht is op je doelen. Wees niet bang om die waar nodig aan te passen. En vergeet vooral niet om te genieten!

Gezonde Groet,

mark

[thrive_leads id=’46006′]

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in