Flavor point dieet

Het Flavor Point dieet is een dieet van onderzoeker dr. David Katz. Volgens Katz moet men de caloriën enFlavor point dieet Flavor point koolhydraten vergeten want de beste manier om af te vallen is het beperken van smaken.

Luisteren naar de hersenen
Dr. David Katz, die verbonden is aan Yale University zegt dat men stopt met eten wanneer hun hersenen aangeven dat zei genoeg hebben gehad. Wanneer veel smaken worden gegeten is het eenvoudiger om te veel te eten omdat diverse sensoren moeten aangeven dat het lichaam genoeg voeding heeft gehad.

Smaakthema’s tijdens het Flavor Point Diet
Het Flavor Point Diet is een typische Amerikaanse dieet en volgens Katz een kakofonie van smaken. Volgens hem is het beter om te kiezen voor een smaakthema per dag, bijv. een appel-dag, een sesam-dag. Af en toe een chocolade-dag is ook toegestaan. Dat wil echter niet zeggen dat op een appeldag alleen appels gegeten kunnen worden. Het wil wel zeggen dat op die dag dan de appelsmaak moet overheersen. Dus bijv. appelsap met muesli als ontbijt, een salade met appel als lunch en een gerecht met appel als diner.

Dr. David Katz beschrijft zijn theorie in zijn boek: “het Flavor Point Diet.”

Onderzoek Flavor Point Diet
Katz, die o.a. bekend is van zijn bijdragen aan Oprah’s magazine testte zijn dieet 12 weken lang op 20 mensen. Hierbij zei hij dat ze gemiddeld meer dan 16 pond aan gewicht verloren. Katz. adviseert ook 30 minuten beweging aan per dag

Bestel dit boek bij bol·com

The Flavor Point Diet
The Flavor Point Diet
David L. Katz & Catherine S. Katz

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Hardcover | Rodale Press | Edition | 2005
ISBN: 1594861625

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in