Foodspring Shapeshake 2.0

Shapeshake 2.0 is een maaltijdvervanger met een heel simpel dieet. Vervang twee maaltijden per dag een shapeshake om af te vallen. Wil je op gewicht blijven, vervang dan één maaltijd. Is het allemaal echt zo simpel? Dat lees je in deze review.

foodspring supershake 2.0 duur
foodspring supershake 2.0 duur

Wat is Foodspring Shapeshake 2.0?

Foodspring Shapeshake 2.0 is een maaltijdvervanger die verkrijgbaar is in vijf verschillende smaken. Je lengt de shake eenvoudig aan met water en je schudt het geheel goed.

In de Shapeshake zitten niet alleen eiwitten, maar ook een paar toevoegingen, waaronder vitaminen en mineralen. In het product zitten geen voedingsvezels.

De Foodspring Shapeshake 2.0 is de opvolger van een eerdere versie van de Shapeshake. Het belangrijkste verschil is een wijziging in de samenstelling. De 2.0 variant is een echte maaltijdvervanger, terwijl de eerste versie bedoeld is als tussendoortje of snack.

Shapeshake 2.0 is een product van een Duits bedrijf genaamd Foodspring. Er is een telefoonnummer in Nederland waar je je vragen kunt stellen.

foodspring supershake 2.0 ervaring
foodspring supershake 2.0 ervaring

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Voor wie is Shapeshake 2.0 geschikt?

De maaltijdvervanger bevat melk en mogelijk sporen van soja en eiwit. Daarnaast is het in sommige gevallen niet verstandig om het product te gebruiken zonder overleg met een arts. Denk aan als je zwanger bent, borstvoeding geeft of als je een ziekte hebt aan de stofwisseling.

foodspring supershake 2.0 review
foodspring supershake 2.0 review

Is het effectief?

Een eiwitdieet is een van de meest effectieve diëten voor een langdurig gewichtsverlies (bron). Mits je het goed uitvoert, past de Shapeshake 2.0 uitstekend in een eiwitrijk dieet. Eiwitrijke diëten zijn effectief omdat eiwitten verzadigend zijn.

Voedingsvezels zorgen ook voor een verzadigd gevoel. Door het ontbreken van vezels is de kans aanwezig dat je na snel weer trek krijgt, helemaal als je twee maaltijden op een dag vervangt (bron). De maaltijdvervanger bevat ook probiotica, maar het effect hiervan is lastig te bepalen (bron).

Het grootste probleem bij Foodspring Shapeshake is het gebrek aan begeleiding. Als je zonder plan de maaltijdshakes gaat gebruiken, loop je het risico dat het resultaat uitblijft. Omgekeerd kan het ook zijn dat je juist te weinig eet. Dit is ook kwalijk, want dit gaat ten koste van je energie.

Het is bovendien erg belangrijk dat je gevarieerd eet buiten de shakes om, want het risico op tekorten ligt op de loer (bron). Het is jammer dat er geen maaltijdschema of andere oplossing wordt gegeven voor de avondmaaltijd (en de lunch als je maar één maaltijd vervangt).

Wat kost de Foodspring Shapeshake 2.0?

Een verpakking met 900 gram kost €29.99. Dit betekent dat je ongeveer €2 per shake betaalt. Er zijn goedkopere shakes op de markt, maar het product is zeker niet duur. Je kunt er voor kiezen om een abonnement af te sluiten en in dat geval krijg je een korting van 10%.

Voordelen

De maaltijdvervangers smaken goed. Er is bijvoorbeeld echte vanille aan de shake toegevoegd en geen chemisch alternatief.

Nadelen

De shake komt in een vrij grote bus. Dit betekent dat je niet makkelijk een portie kunt meenemen voor je lunch. We missen dus een handige portieverpakking.

Conclusie

De Shapeshake is een prima alternatief voor een gewone maaltijd. De shakes bevatten relatief veel eiwitten en allerlei nuttige toevoegingen, zoals vitaminen en mineralen. Toch zitten er nog wel wat kleine minpuntjes aan dit product. Er zitten relatief veel koolhydraten in en er zitten geen voedingsvezels in.

Een dieet op basis van veel eiwitten is vrij effectief. Met Shapeshake kun je dit dieet eenvoudig volgen. De shakes smaken best goed en zijn niet duur en dit maakt Shapeshake een van de betere, maar niet de beste shake op de Nederlandse markt.

Het grootste nadeel aan Shapeshake is dat er geen goede begeleiding bij zit. Juist als je meerdere maaltijden per dag vervangt, is het van belang dat je goed nadenkt over wat je verder nog eet.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelDr. Detoxbox
Volgend artikelAmbronite Review en Ervaringen
foodspring-shapeshake-2-0De Shapeshake is een prima alternatief voor een gewone maaltijd. De shakes bevatten relatief veel eiwitten en allerlei nuttige toevoegingen, zoals vitaminen en mineralen. Toch zitten er nog wel wat kleine minpuntjes aan dit product. Er zitten relatief veel koolhydraten in en er zitten geen voedingsvezels in. Een dieet op basis van veel eiwitten is vrij effectief. Met Shapeshake kun je dit dieet eenvoudig volgen. De shakes smaken best goed en zijn niet duur en dit maakt Shapeshake een van de betere, maar niet de beste shake op de Nederlandse markt. Het grootste nadeel aan Shapeshake is dat er geen goede begeleiding bij zit. Juist als je meerdere maaltijden per dag vervangt, is het van belang dat je goed nadenkt over wat je verder nog eet.

47 Reacties

 1. Ik zou graag de shapeshake 2.0 willen testen van foodspring. Ik ben er benieuwd baar. Momenteel ben ik bezig met afvallen dus dat zou goed uitkomen. En ik ben op zoek naar een goede eiwitshake

 2. Ik zou het heel erg graag willen uitproberen. Ik wil heel graag nog 24 kilo afvallen om op een gezond gewicht te komen. Ik heb al eerder shakes van een ander merk geprobeerd maar deze waren erg chemisch. Ben heel erg benieuwd naar deze shakes en zou ze graag willen testen

 3. Hoi!

  Ik zou dit product heel graag willen testen voor een review omdat ik zelf ook een paar kilo’s kwijt wil voor de zomer. Ik sport veel en doe aan krachttraining. Een eiwitrijk dieet is dus belangrijk voor mij. Ik kan met mijn werk moeilijk eiwitrijke en complete lunches meenemen dus dit lijkt me een erg handig alternatief.

  Groetjes Emma van Leeuwen

 4. Ik ben al vanaf mijn 16e aan het diëten e.d. modifast, diëtist, new fysic, shakes, montignac, weight watchers, e.d.
  Elke keer jojo, misschien gaat het lukken met deze shakes. Ik ben toch geen ontbijter, en lunch ook niet, in ieder geval met brood. Dus dit kan de oplossing zijn.

 5. Ik zou dit product graag willen testen. Ik ben al een tijdje op zoek naar een goed dieet waarnaast ik kan sporten om zo’n 8 kilo af te vallen. Ik twijfel altijd een beetje over de werking van shakes waardoor ik dit niet zo gauw zal aanschaffen. Door het product te testen zou mijn mening hierover kunnen veranderen.

 6. Ik wil dit product graag testen. Ik moet nog 8 kg afvallen en dit gaat niet van harte. Ik ken de eiwitshake wel al en dat zijn de enige lekkere shakes (vind ik). Dus ik ben heel benieuwd naar de shape shake.

 7. Hallo,

  Ik ben al heel lang bezig met mijn gewicht. Doordat ik in de overgang zit en te zwaar ben voel ik me niet fit en heb grote moeite om af te vallen. Ik zou graag jullie product proberen om te onderzoeken of het wat voor mij is.

  Groet Trea

 8. Hallo,
  Ik zou dit product heel graag willen testen, omdat de samenstelling van deze Shake mij aanspreekt en ik zeker 10 kg moet afvallen.
  Zoals ik gelezen heb is de smaak van deze Shake heel goed te doen, dus goed vol te houden.

 9. Ik zou het graag willen testen! Ik wil graag 10 kilo afvallen en ik ben heel benieuwd of het hiermee haalbaar is. Ook of het daadwerkelijk werkt dat je geen trek hebt na het nemen van deze shake.

 10. Graag zou ik de 2.0 shakes heel graag willen testen. Ik ben door de dag heen druk om op mij eten te letten. Dit zou een uitkomst zijn om een paar kilo’s af te vallen

 11. Interesse als tester. Ik mag geen chocolade en ben dus benieuwd of foodspring betere alternatieve smaken heeft. Daarnaast wil ik graag -10kg en met druk werk/prive met kleine kindjes ben ik beniewd of foodspring mij daarbij kan helpen

 12. Ik wil dit zeker een keer proberen en uittesten. Er zijn veel shakes die helemaal niet lekker smaken en zo hou je dit ook niet vol. Dus kijk er naar uit om deze te proberen

 13. Ik kijk altijd een beetje met argusogen naar mensen die willen afvallen met shakes maar moet soms ook toegeven dat het wel kan werken mits de juiste beweging. Ik wil dit dus ook eens testen. Ik ben vooral benieuwd naar de smaken… kan ik dit volhouden of zijn de smaken niet aantrekkelijk genoeg?

 14. Ik zou hem zeker willen stesten. Omdat ik wil afvallen en benieuwd ben na jullie shaks. Ken je die ook als ontbijt gebruiken?

 15. Ik zou dit product graag willen testen, ik ben erg benieuwd naar de resultaten van dit product. Ook is het erg handig, want het is weer bijna zomer;)

 16. Ik zou graag dit product willen testen, want het lijkt mij erg interessant om te zien of dit product werkt. En….. het is bijna zomer;) dus als dit product werkt zou het erg fijn zijn.

 17. Ik zou dit product graag willen testen. Er zijn wat kilo’s bijgekomen afgelopen winter en die wil
  Ik er graag weer af hebben. Ik ben wat sceptisch met wat er op het internet geschreven wordt, vaak word er beweerd dat het werkt maar uiteindelijk kost het alleen veel geld en blijven de kilo’s er aan zitten.

 18. We mogen bijna weer op vakantie en wil zonder dat ik me lelijk voel op het strand kunnen liggen in bikini. Er moet wel een kilo of 15 af en ik hoop dat ik hier mee een goede start kan maken! Vind iedere smaak lekker als het maar geen vanille is ????
  Zou graag willen testen!

 19. Daar de menopauze er voor gezorgd heeft dat ik verschillende kilo’s ben bijgekomen en nu er steeds gezegd wordt dat het nu moeilijk wordt om die eraf te krijgen, wil ik eens zien of het me met deze shakes wel lukt om deze lastige kilo’s er terug af te krijgen.

 20. Ik ben al een tijdje aan het proberen om af te vallen maar nog niet echt resultaat geboekt… Heb nog geen shakes geprobeerd en zou graag eens testen of dit werkt!

 21. Zou graag +- 30 kg verliezen, door ziekte minder beweging gehad en de kilo’tjes vlogen erbij… Nu die kilo’s eraf laten vliegen is iets moeilijker en wil deze shake zeker proberen!

 22. Ik wil het graag testen hoor vind het een beetje ongeloofwaardig allemaal dus beste test persoon toch ik wil namelijk 25 kilo kwijt

 23. Als jullie nog op zoek zijn naar extra testers, zou ik dit product heel graag testen. Ik ben namelijk op zoek naar een goede maaltijdvervanger om te helpen bij het afvallen. Voornamelijk als vervanger voor het ontbijt, omdat ik het heel moeilijk vind om een gezond maar vooral ook lekker ontbijt samen te stellen. Daarnaast zou ik dit product graag testen om daarna ook andere mensen te kunnen informeren over dit product!

 24. Door mijn drukke werk ben ik vaak niet bereid gezonde maaltijden te bereiden en heb ik geen tijd om naar de sportschool te gaan, daarom wil ik graag dit product gebruiken, ik ben erg benieuwd

 25. Wil heel graag wat kilo’s afvallen 10 a 8 kilo na een vervelende periode om weer lekker in mijn vel te zitten

 26. Door corona veel kilo’s aangekomen die er nu echt af moeten. Ik wil deze shakes graag proberen en als ze in de smaak vallen zeker op langer termijn blijven gebruiken.

 27. Ik was op zoek naar ervaringen met dit product en ik kwam hierop uit. Het zou ideaal zijn om het product te kunnen testen en om anderen te laten weten of het werkt of niet. Ik heb al verschillende soorten shakes geprobeerd maar nooit echt volgehouden omdat de smaak/structuur mij niet kon boeien voor een lange periode.

 28. Ik heb een drukke baan in de zorg, wil daarnaast kom graag sporten en leuke dingen doen. En natuurlijk ook gezond eten en er is nog wat werk voordat ik komende zomer in bikini kan.
  Graag wil ik deze shakes testen, als het bevalt kan ik ze voor structureel aanschaffen! =D

 29. Ik ben bezig met afvallen, heb al paar shakes geprobeerd met sporten en het gaat up en down. Plus ik geniet niet echt van hun smaken. Ik wil shakes blijven gebruiken maar ervan genieten en niet met tegenzin drinken.

 30. Ik werk in de zorg sector en met een boterham om 6u ’s morgens heb ik om 9 u al terug honger en grijp ik naar een koekje ik hoop dat ik met de shake een langer verzadigingsgevoel heb en meer energie tot mijn middagpauze. Ik zou ook een 5 tal kilo’s kwijt willen.

 31. Ik wil graag enkele kilo’s kwijt maar toch het avondeten met mijn gezin behouden. Een shake is misschien makkelijker om mee naar het werk te nemen. Ik hoop met het proefpakket te testen welke smaken ik lekker vind.

 32. Ik zou dit product erg graag willen testen. Ik probeer mij sinds kort meer bezig te houden met gezond eten en gewoon het geheel beter voor mijn lichaam zorgen. Toen kwam ik bij dit product, helaas nog niet erg veel reviews van te vinden, maar natuurlijk wil je wel het goede product aanschaffen. Daarom zou ik graag dmv dit product te testen, anderen helpen met hun keuze.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in