Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport FormaFast Afvallen Review en Ervaringen

FormaFast Afvallen Review en Ervaringen

Maaltijdshakes zijn er in overvloed. FormaFast is een nieuw product op de markt. Wij hebben het product volledig binnenstebuiten gekeerd en in dit artikel lees je of het een effectieve maaltijdvervanger is of niet.

Wat is FormaFast?

FormaFast is een maaltijdvervanger. Je gebruikt deze in plaats van een normale maaltijd. Het idee is dat je dan wel de noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt, maar niet te veel calorieën. Dit moet je na verloop van tijd helpen om af te vallen.

De Formafast Shake It Box is een doos met daarin 28 maaltijdvervangers. In iedere box zitten alle 11 smaken die Formafast in het assortiment heeft en je krijgt er een gratis shakebeker bij. De samenstelling tussen de smaken verschilt echter van doos tot doos.

Formafast heeft klassieke smaken als chocolade, vanille, aardbei en banaan, maar ook wat uniekere smaakcombinaties als cookie & cream en witte chocolade.

De Formafast shake is makkelijk in het gebruik. Je schenkt 250 ml water in een shakebeker en voegt de inhoud van een sachet toe. Vervolgens is het een kwestie van goed schudden en de maaltijdshake is klaar.

FormaFast is een bedrijf uit Roermond dat een breed assortiment aan afslankproducten aanbiedt. Naast shakes, repen en ontbijtjes zijn er ook desserts. Er is ook een FormaFast dieet waarin je aan de hand van een schema probeert af te vallen. Je gebruikt dan door de dag heen verschillende producten van het merk.

Voor wie is FormaFast geschikt?

De maaltijdshakes van FormaFast bevatten verschillende allergenen, zoals soja en melk. Ook kunnen er sporen van ei in de producten voorkomen.

Afgezien daarvan kunnen de meeste mensen de producten zonder problemen gebruiken. Als je onder toezicht staat van arts, zwanger bent of borstvoeding geeft, is het verstandig om eerst met een dokter te overleggen voordat je de producten gebruikt.

Hoe effectief is FormaFast?

Uiteraard hebben we voor jou het harde werk gedaan en FormaFast uitgebreid geanalyseerd.

Een van de eerste dingen die ons opviel is dat er relatief veel suikers in het product zitten. Op een shake van 50 gram krijg je meer dan 18 gram suikers binnen. Een groot deel hiervan is fructose, een vorm van suiker die grote invloeden heeft op de bloedsuikerwaarden (bron).

Ook de hoeveelheid eiwitten in een shake van FormaFast is niet om over naar huis te schrijven. Met 18 gram per portie is het niet slecht, maar het kan zeker beter. Een eiwitrijke maaltijdshake is een van de effectiefste methoden om af te vallen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek (bron).

Wel zijn er voedingsvezels toegevoegd. Dit is positief, omdat voedingsvezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Een groot deel van deze vezels bestaat uit polydextrose, een niet-verteerbare voedingsvezel. Deze kan leiden tot darmklachten wanneer geconsumeerd in grote hoeveelheid (bron).

Een andere belangrijke toevoeging zijn de vitaminen en mineralen. Dit is erg nuttig omdat je op die manier voldoende hiervan binnen krijgt, ook als je een wat strenger dieet volgt met de shakes.

Wat kost FormaFast?

De Shake It Box kost €57,95. Een verpakking met 10 shakes van 1 smaak gaat voor €22,90. In beide gevallen betaal je dus iets meer dan €2 per maaltijd. Dit is iets duurder dan gemiddeld.

FormaFast Desserts

FormaFast ken je wellicht van de maaltijdvervangers, maar het bedrijf heeft ook allerlei desserts ontwikkeld. Klinkt heerlijk, een verantwoord toetje, maar is dat ook zo? En is het FormaFast dessert gezond of krijg je stiekem nog best veel suikers en andere ongezonde stoffen binnen? Wij zochten het voor je uit.

Wat zijn FormaFast desserts?

FormaFast is een van de bekendste afslankmerken van Nederland. Het bedrijf uit Roermond heeft een grote hoeveelheid dieetproducten op de markt gebracht, waaronder dieetshakes, repen en maaltijden met weinig calorieën.

In aanvulling hierop heeft FormaFast desserts ontwikkeld. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals chocolade en kokosnoot. De desserts zijn eenvoudig te bereiden door 175 ml magere melk in een kom te doen. Voeg hier de inhoud van de verpakking aan toe en roer het geheel staan. Deze kom laat je vervolgens 15 tot 30 minuten in de koelkast staan zodat deze kan opstijven.

De eiwitrijke desserts van Formafast bevatten niet alleen veel eiwitten. Er zijn aan de desserts allerlei vitaminen en mineralen toegevoegd. Deze helpen je om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, ook tijdens een dieet.

Voor wie is FormaFast dessert geschikt?

De desserts van FormaFast bevatten wel allergenen. Zo vind je melk en soja in de desserts.

Af en toe een FormaFast dessert eten kan geen kwaad. Als je een volledig eiwitrijk dieet volgt, is het soms wel verstandig om eerst te overleggen met een arts. Doe dit als je bijvoorbeeld medicatie gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft.

Hoe effectief is FormaFast Dessert?

Laten we beginnen met het belangrijkste, de smaak. Want een dessert moet vooral lekker zijn, toch? Het FormaFast desserts die wij geprobeerd hebben, met de smaken kokosnoot en chocola, zijn allebei erg lekker. Vooral het romige chocoladessert smaakte naar meer.

Toen we na afloop op het etiket keken, kreeg het dessert wel een beetje een bittere nasmaak. We zien dat er in een portie met 35 gram poeder en 175 ml magere melk maar liefst 20 gram suikers zitten. Een groot deel van deze suikers zijn afkomstig uit fructose. Deze suikersoort wordt in verband gebracht met overgewicht (bron). Fructose kan leiden tot insulineresistentie en wordt dus in verbrand gebracht met diabetes (bron).

Gelukkig is het niet alleen maar slecht. Zoals eerder genoemd zitten er extra vitaminen en mineralen in het desserts. Ook de hoeveelheid eiwitten is niet slecht, met 15 gram per portie. Een gezonde toevoeging is linolzuur. Van deze stof is juist bekend dat het helpt tegen overgewicht en een hoge bloeddruk (bron).

FormaFast is een afslankmethode van Novashops waarbij gebruik gemaakt wordt van maaltijdvervangers. De basis bestaat uit een 800 Kcal dieet. Als je ervan uitgaat dat een volwassen man normaal gesproken 2500 Kcal per dag nodig heeft en een vrouw 2000 Kcal is een logisch gevolg dat je snel kunt afvallen met FormaFast.

De vraag is alleen of het verantwoord is, en of je tijdens het dieet goed kunt functioneren in het dagelijkse leven. De producten van FormaFast bevatten alle vitaminen, mineralen, eiwitten en voedingsvezels die je op een dag nodig hebt. Eiwitten zijn voor het lichaam essentieel en worden tijdens een dieet eten snel afgebroken.

Vragen en Ervaringen

Heb je een vraag of ervaring met FormaFast? Laat dan een reactie achter. Je kunt ook eerst de ervaringen van anderen met FormaFast lezen.

De 3 programma’s van FormaFast

FormaFast is een totaal afslankprogramma dat is bestaat uit drie programma’s die afhankelijk van jouw situatie van toepassing zijn. Het totaal concept bestaat uit:

  • X-treme
  • F-Active
  • Balance

Je kunt er voor kiezen om alle drie de programma’s te doorlopen, maar ook is het mogelijk om een kuur te volgen.

FormaFast X-treme

Wil je extreem afvallen in een korte tijd? Dan is FormaFast X-treme hiervoor geschikt! X-treme bestaat uit een dagprogramma van 3 maaltijden en 1 maaltijdreep, Deze maaltijden leveren slechts 500 tot  800 kcal. Wil je snel afvallen voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een vakantie of bruiloft dan kun je met X-treme in korte tijd relatief veel resultaat behalen.

FormaFast X-Active

FormaFast X-Active is specifiek voor iedereen die effectief wil afvallen en voor langere tijd dit resultaat wil behouden. Als je gemakkelijk en effectief wil afvallen, met meer smaak en variatie, kies dan voor FormaFast F-active. Dit is een afvalprogramma volgens onze “A/B weekendmethode” waarbij je drie gematigde dagen afwisselt met twee strenge dagen. In het weekend kun je dan maaltijden kiezen naar eigen keuze. Zo krijg je alle voedingstoffen binnen die nodig zijn voor een gezond lichaam en genoeg eiwitten voor het behoud van spieren. Afslanken kan ook heerlijk smaken!

FormaFast Balance

FormaFast Balance is geschikt voor iedereen die zijn of haar streefgewicht  heeft bereikt en op gewicht wil blijven. Balance bestaat uit een programma waar je per kwartaal elke week een balansdag inbouwt of 4 keer per week een maaltijd vervangt voor een FormaFast product.

Hoe werkt afvallen met FormaFast?

FormaFast is een maaltijdvervanger in plaats van ontbijt, lunch en avondeten, neem je een shake, soep, maaltijd of reep. Hoeveel maaltijden er vervangen worden is afhankelijk van het programma, Bij X-treme zijn dit er vier per dag, bij Balance zijn dit er vier tot zes in de week. FormaFast producten bevatten veel minder energie dan een gewone maaltijd. Hierdoor vermindert de totale energie-inname en verlies je gewicht. Hoeveel gewicht er af gaat is afhankelijk van het aantal maaltijden die vervangen worden.

Het geheim van Eiwitten

Eiwitten zijn moeilijk te verteren en geven langer een verzadigd gevoel. Dit is ook het idee achter de eiwitrijke producten van FormaFast, hierdoor zul je geen hongergevoel ervaren en zal het afvallen je makkelijk afgaan. De eiwitrijke shake, maaltijden en repen zorgen er voor dat er tijdens het afvallen geen spieren verloren zullen gaan en helpen je bij het opbouwen van spieren.

Wat kost FormaFast Dessert?

Een verpakking van het FormaFast dessert kost €1,99. Naarmate je meerdere producten koopt, betaal je tot 25% minder. Afhankelijk van waar je de producten koopt, betaal je nog extra voor de verzendkosten.

Voordelen

Ook al zijn de desserts van FormaFast niet perfect, er zijn niet heel veel dieetproducten op de markt die het idee geven van een toetje. Sommige mensen smachten af en toe eens naar een toetje. De Shake It Box is een ideale manier om kennis te maken met de verschillende maaltijdshakes die FormaFast in het assortiment heeft. Je kunt dan gericht de smaken kopen die jou het beste bevallen.

Nadelen

De toetjes moeten een halfuur opstijven in de koelkast. Dit maakt het lastig om de producten mee te nemen onderweg. Het vereist wat planning om het toetje op tijd af te hebben. Met zoveel koolhydraten in een shake bestaat het risico dat je snel weer honger krijgt.

Conclusie

Gezonde toetjes die er echt uit zien als een toetje zijn er niet zoveel. FormaFast heeft een poging gewaagd en die is op z’n zachtst gezegd niet slecht. Het toetje smaakt behoorlijk lekker. Er zitten redelijk wat eiwitten in en er zijn nog andere toevoegingen met gezondheidsvoordelen, zoals linolzuur en vitaminen en mineralen.

Wel is het zo dat er nog steeds behoorlijk wat suiker (fructose) aan te pas komt om het toetje zo lekker te maken. Dit is jammer, want hierdoor blijft het iets dat je bij uitzondering eens moet nemen.

De maaltijdshakes van FormaFast komen in allerlei lekkere smaken, maar dat is ook gelijk het grootste voordeel van de shake. Het product is iets duurder dan gemiddeld, terwijl er relatief veel koolhydraten in zitten. Er zijn voldoende betere alternatieven voor handen, zoals Timfit.

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleVitasana Supplements Review en Ervaringen
Next articleMinoslim review en ervaringen
formafast-afvallenGezonde toetjes die er echt uit zien als een toetje zijn er niet zoveel. FormaFast heeft een poging gewaagd en die is op z'n zachtst gezegd niet slecht. Het toetje smaakt behoorlijk lekker. Er zitten redelijk wat eiwitten in en er zijn nog andere toevoegingen met gezondheidsvoordelen, zoals linolzuur en vitaminen en mineralen. Wel is het zo dat er nog steeds behoorlijk wat suiker (fructose) aan te pas komt om het toetje zo lekker te maken. Dit is jammer, want hierdoor blijft het iets dat je bij uitzondering eens moet nemen. De maaltijdshakes van FormaFast komen in allerlei lekkere smaken, maar dat is ook gelijk het grootste voordeel van de shake. Het product is iets duurder dan gemiddeld, terwijl er relatief veel koolhydraten in zitten. Er zijn voldoende betere alternatieven voor handen, zoals Timfit.

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987