FormaFast is een afslankmethode van Novashops waarbij gebruik gemaakt wordt van maaltijdvervangers. De basis bestaat uit een 800 Kcal dieet. Als je ervan uitgaat dat een volwassen man normaal gesproken 2500 Kcal per dag nodig heeft en een vrouw 2000 Kcal is een logisch gevolg dat je snel kunt afvallen met FormaFast.

De vraag is alleen of het verantwoord is, en of je tijdens het dieet goed kunt functioneren in het dagelijkse leven. De producten van FormaFast bevatten alle vitaminen, mineralen, eiwitten en voedingsvezels die je op een dag nodig hebt. Eiwitten zijn voor het lichaam essentieel en worden tijdens een dieet eten snel afgebroken.

Vragen en Ervaringen

Heb je een vraag of ervaring met FormaFast? Laat dan een reactie achter. Je kunt ook eerst de ervaringen van anderen met FormaFast lezen.

De 3 programma’s van FormaFast

FormaFast is een totaal afslankprogramma dat is bestaat uit drie programma’s die afhankelijk van jouw situatie van toepassing zijn. Het totaal concept bestaat uit:

 • X-treme
 • F-Active
 • Balance

Je kunt er voor kiezen om alle drie de programma’s te doorlopen, maar ook is het mogelijk om een kuur te volgen.

FormaFast X-treme

Wil je extreem afvallen in een korte tijd? Dan is FormaFast X-treme hiervoor geschikt! X-treme bestaat uit een dagprogramma van 3 maaltijden en 1 maaltijdreep, Deze maaltijden leveren slechts 500 tot  800 kcal. Wil je snel afvallen voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een vakantie of bruiloft dan kun je met X-treme in korte tijd relatief veel resultaat behalen.

FormaFast X-Active

FormaFast X-Active is specifiek voor iedereen die effectief wil afvallen en voor langere tijd dit resultaat wil behouden. Als je gemakkelijk en effectief wil afvallen, met meer smaak en variatie, kies dan voor FormaFast F-active. Dit is een afvalprogramma volgens onze “A/B weekendmethode” waarbij je drie gematigde dagen afwisselt met twee strenge dagen. In het weekend kun je dan maaltijden kiezen naar eigen keuze. Zo krijg je alle voedingstoffen binnen die nodig zijn voor een gezond lichaam en genoeg eiwitten voor het behoud van spieren. Afslanken kan ook heerlijk smaken!

FormaFast Balance

FormaFast Balance is geschikt voor iedereen die zijn of haar streefgewicht  heeft bereikt en op gewicht wil blijven. Balance bestaat uit een programma waar je per kwartaal elke week een balansdag inbouwt of 4 keer per week een maaltijd vervangt voor een FormaFast product.

Hoe werkt afvallen met FormaFast?

FormaFast is een maaltijdvervanger in plaats van ontbijt, lunch en avondeten, neem je een shake, soep, maaltijd of reep. Hoeveel maaltijden er vervangen worden is afhankelijk van het programma, Bij X-treme zijn dit er vier per dag, bij Balance zijn dit er vier tot zes in de week. FormaFast producten bevatten veel minder energie dan een gewone maaltijd. Hierdoor vermindert de totale energie-inname en verlies je gewicht. Hoeveel gewicht er af gaat is afhankelijk van het aantal maaltijden die vervangen worden.

Het geheim van Eiwitten

Eiwitten zijn moeilijk te verteren en geven langer een verzadigd gevoel. Dit is ook het idee achter de eiwitrijke producten van FormaFast, hierdoor zul je geen hongergevoel ervaren en zal het afvallen je makkelijk afgaan. De eiwitrijke shake, maaltijden en repen zorgen er voor dat er tijdens het afvallen geen spieren verloren zullen gaan en helpen je bij het opbouwen van spieren.

Voordelen FormaFast

 • Relatief gunstig geprijsd
 • Een effectief programma
 • Zowel in pakketvorm als losse producten

Nadelen FormaFast

 • Geen online begeleiding
 • Uitsluitend online verkrijgbaar
 • Nog onvoldoende variatie
 • Weinig prijsvoordeel op de pakketten

Jouw ervaring met FormaFast

Heb jij ervaring met FormaFast en wil je jouw ervaring delen met andere bezoekers van vetvrij.com? Laat dan een reactie achter. Je kunt ook eerst de ervaringen van anderen lezen

marianne

RECENSIEOVERZICHT
Effectief
Verantwoord
Haalbaarheid
Prijs
Vorig artikelGezond & Blij zonder diëten – Ay Lin Kho
Volgend artikelAfvallen met Superfood: Groene Thee

32 Reacties

 1. Tien dagen extreem gedaan.
  Goed vol te houden met rauwkost erbij en light frisdrank en bouillon.
  Ben 3 kg kwijt in 10 dagen.
  Ik ga nu weer nornaal
  Eten en dan de boks herhalen enz.

 2. Hallo,
  Ik ben afgelopen week begonnen met het Xstreem dieet van Forma Fast. Ik had al eerder een goede ervaring met een Shake dieet.
  Ik begon met 112.6 KG op de weegschaal en na 1 week woog ik 107.6 KG. Dat motiveert enorm. Wel moet ik zeggen dat ik het dieet volg waarbij ik 3 x een Shake mag en 1 reep. Maar om t voor mijzelf nog sneller te laten gaan heb ik gekozen voor 2x een Shake en 1 reep per dag. Daarbij veel water en thee en verder helemaal niks. Enkel de eerste 2 dagen een hoger gevoel gehad en nu gaat t vanzelf! Geen trek in lekkere dingen tussendoor. Wat kan afvallen toch makkelijk zijn! Mijn streef gewicht is 90 KG. Ik wens een ieder die ook aan dit dieet gaat beginnen veel succes, en denk eraan….. afvallen is een mindset!!

 3. Nu een week bezig met formafast en ben maar een halve kg afgevallen. Ik had hier meer van verwacht. Het was zeker goed te doen. En bijna alles was lekker. Maar ik ga toch weer mijn eigen dieet weer volgen.

 4. Ben nu met dag 4 bezig al 3 kilo eraf extreembox formafast
  Heb eerder een Cambridge gedaan maar daar at ik bijna de muur op van de honger daar cb 3 producten bij deze fmf 4
  veel beter vol te houden ik zeg doen niet alles cv
  Vind ik even lekker maar veel meer variatie en smaken verschillen natuurlijk
  Ik had het eerlijk gezegd niet echt verwacht dat dit zou helpen ik ben nu al happy

 5. Het is wel goed te doen. Ben nu aan de vierde dag en bijna 2,5 kg. lichter! Nog 7 dagen te gaan. Ik pak tussendoor rauwkost met azijn en kruiden en soms lepeltje yoghurt als dressing. Verder opkikker bouillon en koffie, thee en light frisdrank.
  Savonds wortelen knabbelen voor de tv.
  Ik bewaar voor de avond 2 maaltijden. De warme en de meusli.
  De shake ik overdag met de rauwkost. Ik heb savonds de meeste moeite en honger dus vandaar om 18 uur en 21 uur eetmoment ingebouwd.
  Ik vraag me alleen af hoe na die tien dagen verder…..
  Als ik weer normaal ga eten maar wel oplet….kom ik dan weer snel alle kilos bij? Of is het blijvend weg?
  Wie heeft ervaring?

 6. ik ben nu met achtste dag xtreme bezig en heb honger! Ik overweeg 20 dagen xtreme en dan 1 tussen week en dan dit herhalen….of na 10 dagen al 1 tussenweek en daarna herhalen? Wie kan mij adviseren? Ben 10 kg te zwaar. Heb er nu 3 af. Heb me voorgenomen 50 dagen te lijnen volgens formafast.

  • ik reageer op mezelf..heb er 12 kilo af…ik zit nog in fase2..weekenden zijn nog een ramp..dan snoep ik teveel…doordeweeks gaat netjes…bben op gewicht maar wil er voor de winter.aanden nog 3 kilo af..dus ff weer 10 daagse kuur….

 7. Ik vind het heel intressatn de extreme dieet ik denk ook dat ik het is ga proberen maar ik heb schrik voor die jojo effect!! En als ik een maand stop voor een reden kan dat kwaad? en ik vind dat ook een beetje in gewikelt voor mij als ik op school ben hoe kan ik het beste aan pakken?? Ik moet zo een planeke hebben om te weten wat doen! En moet ik altijd shakes blijven drinken als ik ni wil aankomen?

 8. Hallo,
  Knap dat iedereen zoveel kwijt is in 10 dagen. Heb net het 10 dgn xtreme dieet gevolgd en “maar” 2,5kg kwijt. Had 13 kg overgewicht vanwege een zwangerschap miss dat het daardoor komt, 3 weken na bevalling begonnen, maar valt me toch wel tegen. Heb alles strikt gevolgd en elke dag 1 tot 1,5 uur gewandeld. Hopelijk ben ik de enige met deze tegenvallende resultaten.

  • Ja, ik nog minder 1,9kg, elke dag water gedronken, niets gegeten dan wat er in het pakket zat. Alle dagen een wandeling. Antwoord gevraagd via chat, enige wat ze me aanraden is KOOP NOG een pakket.

 9. Hoi. Ik heb het formafast extreme pakket dit weekend binnen gekregen en wilde morgen beginnen maar ik heb enkel halvolle melk in huis ipv magere. Mag dit ook of neemt dit heel veel van het resultaat weg? En welke groenten en andere dingen zijn toegestaan ?

 10. Ik ben nu bijna een week bezig met f-active en al 4,5 kilo kwijt, gaat lekker, eerste 2 dagen hartstikke honger, daarna geen problemen meer, alleen al die sla wordt wel een beetje saai….. Maar we houden vol :) Zometeen nog een x f-active bestellen, moet nog even wat meer af!

 11. Hallo Wil,

  Op de website kun het volledige voedingswaarden tabel vinden.
  Ga naar de webshop en kies daar het product waar je de informatie over wilt hebben.
  Naast “productbeschrijving” staat ook een tabje met voedingstabel.
  Daar vind je alle benodigde informatie. Zo heeft de Milkshake aardbei 25.4 gram koolhydraten waarvan 23.7 gram suikers. Informatie over de kcal, vetten, eiwitten en vezels vind je daar ook.

 12. Ik heb inmiddels het extreme dieet van 10 dg geaan en daarna een week met 2x een shake en als diner een kh arme maaltijd. Alles goed te doen en ben ruim 6 kg afgevallen. Ik zou graag weten hoeveel kh er in de shakes zitten want kan dat niet vinden

 13. Vandaag dag 2 achter de kiezen.
  na 1 dag 600 gram afgevallen en verwacht morgen nog meer kwijt te zijn dan weer 600.
  Dag 1 ging wel, dag 2 vind ik persoonlijk vreselijk. Honger heb ik niet echt maar ik voel me verschrikkelijk. Chagerijnig, hoofdpijn. Ws door gebrek aan suiker en ontgiften. Ben wel blij met de weegschaal en hoeveel ik na 10 dg kwijt ben heel benieuwd!

 14. Die vraag heb ik ook gesteld, een gekookt eitje mag heel af en toe, het líefst zonder eigeel :(
  Maar het is wel een goeie oplossing als je even ergens heel veel behoefte aan hebt.
  Op de website van formafast kun je trouwens heel goed terecht met al je vragen bij de chat!
  Ik heb nog geen enkele vraag gehad die niet beantwoord kon worden.

 15. Overleg even met je huisarts. Die kan je vertellen of dit dieet voor jou ook geschikt is.
  Als het goed is staat er ook op de website dat wanneer je gezondheidsklachten/-problemen hebt je de HA moet raadplegen alvorens te beginnen met het dieet. (welk laag-caloretisch dieet dan ook)

 16. Agnes,

  op de website staat hier informatie over bij de FAQ (onder aan de pagina)
  Je mag 2 keer x-treme doen, en dan een week f-active.
  Ik ga woensdag starten. Ik ben heel erg benieuwd! Hoe sta jij er nu voor? Wanneer ben je gestart?

 17. 7 kilo is super!! ik vindt zelf de shakes ook et lekkerst maar weet je ook of je 2x het xstreme pakket achter elkaar zonder pauze mag hebben? of moet je dan over naar het andere?
  Heb de eerste 2 dgn trouwens wel honger gehad maar dat is nu over en het gaat heel goed!

 18. Ik ga morgen beginnen maar ben ook wel benieuwd naar ervaringen van mensen die al een extreme pakket van 10 dgn achter de kiezen hebben.

  • Heb het pakket gebruikt en ben 7 kilo afgevallen in 10 dagen. Zelf vind ik de shakes het lekkerste en veel variatie. Na het pakket ben ik door gegaan met de shakes voor het ontbijt en soms de lunch, met ’s avonds gewoon eten, ik blijf lekker afslanken en heb bija mijn streefgewicht bereikt. Een aanrader voor een ieder die wil afvallen.

 19. Je krijgt bij de porducten een kaartje bij waar de exacte bereidingswijze bij staat.
  Er zijn dingen bij die met water moeten maar ook dingen bij die met melk moeten.
  Mijn ervaringen met deze producten zijn zeer goed, hebben een lekkere smaak en je hebt erna ook geen honger.

 20. Weet iemand hoe je de ontbijten, shakes, maaltijden en soepen moet bereiden? Met water? Yoghurt? Hoeveel cc? Warm? Koud?

 21. Kan ik formafast alleen online bestellen of is het ook in de winkel te koop? Zo ja, waar kan ik formafast kopen?

  • In princiepe lijken alle eiwitdieten in de basis op elkaar. Het verschil zit vaak in de variatie van producten en de begeleiding.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in