Freshdepil Ontharingscreme

Lichaamsbeharing is een hardnekkig probleem voor veel vrouwen. Haar op de bikinilijn, op de benen of op de armen kan er toe leiden dat je deze lichaamsdelen liever verbergt. Omwille van hun lichaamsbeharing dragen sommige vrouwen zelfs als in hoogzomer liever een broek in plaats van een jurkje of een rokje. Freshdepil is een middel dat belooft een einde te maken aan dit probleem. Het middel belooft dit te doen door het probleem letterlijk bij de wortel aan te pakken, namelijk door de groei van haar tegen te gaan.

Wat is Freshdepil?

Freshdepil is een huidcrème die belooft jouw problemen met lichaamsbeharing aan te pakken. De werking van Freshdepil is volgens de website gebaseerd op vier actieve ingrediënten; arganolie, bijenwas, glycerine en lavendelolie. Deze ingrediënten zouden de haartjes van de huid afnemen en daarnaast de groei van haar vertragen. Het middel is

freshdepil review
freshdepil review

heel krachtig en heeft een zeer lokale werking. Dit betekent enerzijds dat je goed op moet letten dat je de crème overal aanbrengt. Anderzijds kun je het middel ook gebruiken voor sjabloonontharing.

Freshdepil Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Freshdepil  ben ik op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Freshdepil graag wil testen;
 2. We sturen het product gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Gebruiksaanwijzing

Je gebruikt Freshdepil als volgt. Als eerste doe je de beschermingshandschoen aan die je bij iedere verpakking krijgt. Omdat de huid van je handen erg gevoelig is, wordt het aangeraden om gebruik te maken van de handschoen bij het aanbrengen van de crème. Met behulp van de gladde kant van de meegeleverde spons breng je de crème aan op de ongewenste beharing. Je wrijft de crème hierbij niet in.

freshdepil voor en na
freshdepil voor en na

Nadat je de crème een paar minuten hebt laten intrekken, verwijder je de crème met de spatel. Je armen, oksels en bikinilijn kun je na twee minuten al schoonmaken, bij je benen kun je beter vijf minuten wachten. Als de crème is verwijderd spoel je de huid grondig af met lauw water en dep je de huid droog.

Voor wie is het geschikt?

In principe is Freshdepil te gebruiken door iedere vrouw die zich van overtollig lichaamshaar wil ontdoen. Als je bekend bent met stevige reacties als gevolg van het gebruik van andere huidverzorgingsproducten, dan is het belangrijk om eerst te kijken of er geen stoffen in de crème zitten waar jij allergisch voor bent. Een van de ingrediënten van Freshdepil kan een sterke allergische reactie geven, en daarom wordt het aangeraden om de crème eerst te proberen op een klein stukje huid.

De ontharingscrème is heel specifiek ontwikkeld voor vrouwen. Het is dus niet gegarandeerd dat het product ook werkt als je het als man wilt gebruiken. Wij hebben in het testpanel dan ook geen mannen opgenomen.

Freshdepil pakket.
Freshdepil pakket.

Is Freshdepil effectief?

Waar Freshdepil ons wil laten geloven dat het een natuurproduct is, is de werking van de ontharingscrème eigenlijk gebaseerd op een chemische stof genaamd calcium thioglycolaat. Dit is een stof die veel gebruikt wordt in ontharingscrèmes. In grote hoeveelheden is de stof gevaarlijk en kan het leiden tot ernstige brandwonden (bron). Om deze reden zijn er dan ook normeringen opgesteld aangaande de hoeveel calcium thioglycolaat die in een product mag zitten.

De werking

Hoe chemisch calcium thioglycolaat ook is, de substantie wordt al tientallen jaren gebruikt omdat het een bijzonder succesvol ingrediënt is in de strijd tegen overbeharing (bron). Thioglycolaat dringt door tot diep in de haarschachten weekt het haar op deze manier los. Een nadeel aan thioglycolaat is dat het nogal een sterke geur heeft, al is Freshdepil er aardig in geslaagd om deze geur te maskeren met lavendelolie.

In het testpanel hebben we de crème getest. Gelukkig kreeg geen van de vijf dames in ons testpanel last van een allergische reactie. We hebben de crème dan ook uitgebreid een paar keer kunnen gebruiken.

Doet het wat het moet doen?

Bij alle dames in de groep werkte Freshdepil uitstekend om het haar te verwijderen. Bij het haar op de benen is het inderdaad nodig om de crème iets langer te laten zitten. Over de claims van Freshdepil dat het ervoor zorgt dat de beharing langer weg blijft, hebben we zo onze twijfels. Wellicht vertraagt het de haargroei iets, maar regelmatig gebruik van de crème bleef nodig.

Ondanks dat de crème een lekker lavendelgeurtje heeft, vonden een aantal dames wel dat hun huid wat chemisch rook na het gebruik van de crème.

Wat kost het?

Je kunt één, drie, of vijf verpakking Freshdepil kopen voor respectievelijk €39, €57 en €89. Een verpakking bevat 150ml ontharingscrème, een handschoenen, een spatel en een sponsje. Bestellen kan eenvoudig online.

ontharen
ontharen

De Voordelen

Het belangrijkste voordeel aan de ontharingscrème van Freshdepil is dat deze gewoon zijn werkt doet. De huid wordt goed ontdaan van de overtollige beharing en dat is waar we het allemaal voor doen. Daarnaast is de crème makkelijk te gebruiken. De handschoen is een goede extra voor vrouwen die wel eens last hebben van irritatie.

De Nadelen

Het grootste nadeel aan de crème van Freshdepil vinden wij dat de indruk wordt gewekt dat het een natuurproduct is. Het product doet wat het moet doen, maar we hebben liever dat er gewoon op de website vermeld wordt wat echt het werkzame ingrediënt is. Overigens zijn er ook andere crèmes met een vergelijkbare werking op de markt voor een lagere prijs.

Conclusie

De ontharingscrème van Freshdepil doet wat het moet doen, maar is niet beter dan andere ontharingsproducten, die ook nog eens goedkoper zijn. Daarnaast wordt valselijk de indruk gewekt dat Freshdepil een natuurlijk product is. Dat is het niet.

Groeten,

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelAlgoxyl Afslankdruppels Review
Volgend artikelKruidvat Eetlustremmers en Afslankpillen
freshdepilDe ontharingscrème van Freshdepil doet wat het moet doen, maar is niet beter dan andere ontharingsproducten, die ook nog eens goedkoper zijn. Daarnaast wordt valselijk de indruk gewekt dat Freshdepil een natuurlijk product is. Dat is het niet.

23 Reacties

 1. Ik zou graag de freshdepil gratis willen testen. Heb sinds de puber tijd heel veel haar groei in me gezicht. Al heel veel laser behandelingen, elektrisch ontharen enz.gehad en nog steeds een kleine baard dit is voor een vrouw niet fijn

 2. Ik zou graag dit artikel willen uitproberen omdat het voor mij soms lastig is om mijzelf te schreven ivm pijnlijk lichaam door fibromyalgie.

 3. Ik zou deze crème heel graag uit willen proberen zodat ik niet telkens de epilady hoef te gebruiken, want dat is op sommige plaatsen best pijnlijk. Oksel & bikinilijn.

 4. Ik wil dit heel graag proberen omdat ik best harig ben … en met scheren altijd bultjes krijg !
  Ik heb wel een goede ervaring met ontharingscremetjes !

 5. Zou dit heel graag eerst willen testen heb al zoveel geprobeerd maar niet tevreden over dus ik zeg stuur maar op hoor

 6. Ik heb een hele gevoelige huid en véél beharing overal. Ik ben altijd een beetje huiverig voor nieuwe producten maar dit klinkt te mooi om waar te zijn! Ik wil het heeeeeeeel graag uitproberen en als het werkt ga ik er voor zorgen dat al mijn vriendinnen het ook gaan bestellen

 7. ik heb donker haar en ben al meerdere malen gelazerd maar toch komen haren steeds terug.
  Dus wil ik dit zeker uitproberen heb er veel goeds over gelezen.

 8. Ik heb een enorm snelle haargroei, waardoor ik vrijwel elke dag bezig ben met ontharen. Van scheermessen krijg ik wondjes, epileren geeft me bultjes en ingegroeide haren en na 3 keer geharst te hebben in een salon bleek dat ik allergisch ben voor het goedje dat daar gebruikt wordt. Kortom; geen fraaie resultaten. Ik zou dit middel graag willen testen om alle voorgenoemde ongemakken te verlichten.

 9. Van alles geprobeerd, altijd ingegroeide haartjes of ontstekingen en jeuk, ik vind het wel een uitdaging dit te proberen.

 10. Goede dag ik heb er veel last van lichaamsbeharing omdat ik van Frans en Italiaanse afkomst ben. Als ik een ding aan mezelf zou veranderen is overtollig haar weg! Ik hoop al heel lang op iets waardoor het niet meer terug komt! Ja graag alstublieft stuurt u mij een proef exemplaar met vriendelijk groet Raphaela alvast hartelijk bedankt

 11. Dit middel werkt precies hetzelfde als de Veet ontharingscreme. En dat is voor €4,00 te koop bij alle drogisterijen. Dat zijn 10 tubes tegenover 1 flesje voor €40,00. Bovendien stinkt het en moet je net zo vaak ontharen als met andere middelen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in