Fruitdieet

In de zomer wil iedereen er graag slank en fit uitzien. Tevens is het in de zomer prettig om te kunnen dieeten, afslanken met een dieet dat makkelijk vol te houden is. Het fruitdieet is zo’n dieet. Lekker experimenteren met fruit

Fruit en groenten zijn zeer belangrijke voedingsmiddelen. Iedereen kent de slogan: “2 ons groente en 2 stuks fruit” Wanneer fruit op de juiste manier in een dieet wordt verwerkt, is het een perfect afslankmiddel.

De zomer is dus het goede moment om te gaan afslanken met het fruitdieet. In de zomermaanden i fruit aanzienlijk goedkoper want in deze tijd ook wel prettig is. In onderstaand overzicht staan de fruitsoorten met daarachter de hoeveelheid kilocalorieën per 100 gram.

Afbeelding

* Zorg voor voldoende beweging, dat zorgt voor meer energie en voorkomt verlies van vetvrije massa.
* Verdeel de voedselopname in zoveel mogelijk kleine maaltijden.
* Eet voldoende eiwitten binnen moet krijgen.
* Per dag 1 à 2 multivitaminetabletten innemen.

In het fruitdieet wissel je twee dagen af met een dag waarop normale voeding eet. Op de normale dagen kun je voorzien in je minimale behoefte aan essentiële vetzuren. Vetzuren heb je nodig. Daarom neem je op de normale dagen 1 a 2 eetlepels olie. Op deze dagen moet je normaal eten, bak je eten zonder olie

De porties fruit mag je naar eigen keuze indelen. Maar denk erom dat je geen druiven, bananen of avocado’s eet !!! Koffie en thee zonder melk en suiker en mineraalwater kun je zowel op fruit- als op normale dagen drinken naar behoefte.

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

14 Reacties

 1. hey
  ik heb een zuiveringskuur van fruit en groenten gedaan, het werkt super!
  Ik ging van 90kg naar 62kg op 3maanden.
  Het is niet moeilijk mag je zoveel fruit en groenten eten als je maar wil, ik ga ook elke dag een uurtje wandelen of fietsen.
  Ik voel mij als herboren!!!!!

  • Mag ik vragen wat je zoal op een dag aan fruit en groenten at .

   Kun je misschien een richtlijn hier neer zetten .
   b.v.d Tirza.

  • Hi Cindy

   Ik kamp al jaren met een overgewicht probleem en ben mij aan het inlezen om een fruit dieet te volgen. Kan ik je een privé bericht sturen voor wat vragen?

   Groetjes

  • Heey,

   Ik doe nu sinds een paar dagen het groente en fruit dieet. Tot nu toe werkt het goed naar mijn idee. Dat is beter vol te houden dan alleen het fruit dieet. GM Dieet heet het. Staat ook hier op de site.. Iemand in mijn naaste omgeving is er 20 kilo mee kwijt geraakt dus ben benieuwd wat mij het verder gaat brengen. Wel snak ik erg naar brood met kaas haha. Dus nog eventjes op de tanden bijten.

 2. Hoi,

  ik heb echt advies nodig! ik wil graag afvallen maar wel op een gezonde manier. Voor mijn werk zit ik veel op de weg en eet vaak onregelmatig. Hoe kan ik toch snel afvallen ik eet nooit zoetbeleg op brood en drink geen zoute dranken of cola.

  alle advies is welkom!

 3. Wat nemen jullie als avondeten zie wel ontijt, lunch, en tussen maaltijd maar geen avondeten.

  Heb Atkins gedaan voelde mij daaar ook goed bij maar mijn lichaam reageert er niet meer op en ik mistte enorm mijn fruit.

  Groetjes Joan

  • Hi joan,
   Ik wil dit dieet ook graag proberen maar heb dzelfde vraag als jij: wat mag er gegeten worden als avond eten? Ik vroeg me af of jij hier inmiddels misschoen al antwoord op hebt?
   Groetjes,
   Lila

 4. Ik leef al sinds 1988 op fruit en groenten en hoe meer ik daarvan eet en hoe minder gefabriceerd voedsel of eiwitten en zo hoe beter ik me voel.Doe veel aan sport(maraton en zo ) en ben nooit ziek,nooit geen koppijn nooit niets ,wie kan dit zeggen ??

  Sterkte mensen met het fruitdieet .

 5. Ik lees overal van shake voldoende voor 2 personen.. maar is dat per maaltijd of per dag?! Want ik maak de shake maar daar haal ik over de dag bijna 4 glazen uit. …wie weet raad?

  Oh ja, als je chrome erbij slikt van de Vitaminstore, dan heb je echt gewoon noway zin meer in zoet na een week of 2, dat helpt echt zo fijn! Ik ben echt een sugaraddict, maar met chrome ben ik daar vanaf. Geeft zoveel rust!

 6. Ik zit met een soort van probleempje… Ik wil graag aan het fruitdieet beginnen maar nu lees ik dat je er verstandig aan doet om daarbij ook een eiwitshake bij elke maaltijd te nemen.

  Nu mag ik geen lactose( althans… geen hele glazen ), hoe moet ik nu zo’n shake maken?

  Verder vraag ik mij af waar ik proteïnepoeder vandaan moet halen…

  Kunt u mij helpen deze vragen te beantwoorden?

  Heel erg bedankt.

  Groetjes Kim

 7. hallo allemaal

  k heb sinds mn 14 ben nu 21 al problemen met mn gewicht gehad,. k snoepte veel teveel en afvallen lukte ook niet , daarnaast vereist het een behoorlijk doorzettingsvermogen.
  in het begin is het moeilijk om je eetgewoonten te veranderen, maar hou vol! want het werkt echt.
  Ik heb zoveel energie, straal helemaal en heb eigenlijk geen zin meer in al die vette happen en zoetigheid.

  toppie zon dieet.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987