Fruta Planta Kopen Gevaarlijk?

Fruta Planta is afkomstig uit China en is een populair afslank middel. Er zijn zowel voor als tegenstanders van Fruta Planta. De tegenstanders beweren zelfs dat het gebruik van Fruita Planta gevaarlijk voor je gezondheid is, verderop in dit artikel gaan we hier dieper op in. Op de officiële website van Fruta Planta lezen we dat het product organisch en zelfs authentiek is. Er wordt zelfs een certificaat van echtheid met de naam GuangZhou Yanxiang Biotechnologie Co Ltd bij iedere bestelling geleverd.

Helpt Fruta Planta echt tegen overgewicht ?

Aangezien Fruta Planta verkocht wordt met het doel om af te vallen zou je zeggen van wel. Fruta Planta is speciaal samengesteld om je te helpen om op een snelle en eenvoudige manier overgewicht te verliezen. Dit gebeurd onder andere door middel van het bestrijden van het hongergevoel waardoor je minder eet. Het bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en het bevat geen gevaarlijke chemicaliën of stimulerende middelen in.

Jouw ervaring met Fruta Planta

Wat is jouw ervaring met Fruta Planta? Heb je het gebruikt, en ben je afgevallen? Deel hier jouw ervaring of lees hier de ervaringen van andere bezoekers met Fruta Plant.

Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet. Start ook met dit Wetenschappelijk Bewezen Afslankproduct

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

Fruta Planta Roze en Bio Fruta

Om het negatieve imago (hierover later meer) van Fruta Planta af te schudden zijn er verschillende varianten van de originele groene versie. Zo kennen we onder andere Fruta Planta Roze. Deze roze variant heeft als hoofddoel de verkoop van imitatie tegen te gaan. Ook Bio Fruta is afgeleid van de originele groene versie.

Ingrediënten Fruta Planta

Bij veel afslank producten is er geen (duidelijke) lijst met ingrediënten beschikbaar. Dit is gelukkig niet het geval bij Fruta Planta. Zowel op de website als in de bijsluiter is een duidelijke opsomming van de ingrediënten beschikbaar. Er staat zelfs een beschrijving achter ieder ingrediënten met de specifieke werking. We zetten het voor je op een rij:

Citroen: Citroen beschikt over een natuurlijke anti-oxidant die het lichaam reinigt.

Bitter Meloen: Deze tropische vrucht bevat bioactieve stoffen die bekend zijn voor de regulering van de stofwisseling en stimuleert een gezonde spijsvertering.

Papaja: Als een natuurlijke bron van vitamine A en C, met vezels en kalium deze vrucht bevordert een gezonde spijsvertering.

Mango: Deze vrucht heeft natuurlijke eigenschappen van het gewichtsverlies. Het is ook een antioxidant.

Spirulina Maxima – Dit ingrediënt is “vitaminen verrijkt” en fungeert als een eetlustremmer. Wat opvallend is aan dit ingrediënten is het feit dat het wordt gebruikt om gewichtstoename te bevorderen bij ondervoede kinderen en HIV patiënten.

Geschikt voor iedereen

Fruta Planta is volgens de leverancier geschikt voor iedereen met overgewicht. Of je nu een paar kilo kwijt wil, of je hebt obesitas, Fruta Planta helpt je om af te rekenen met overgewicht. Wel wordt aanbevolen om (licht) te bewegen of sporten om het afvallen te bevorderen. Fruta Planta is eenvoudig te gebruiken, iedere morgen voor het ontbijt neem je een pil met een glas water.

Is Fruta Planta kopen Gevaarlijk?

Het kopen van Fruta Planta is op zich niet gevaarlijk,maar het gaat natuurlijk om het gebruik van het product. Omdat het niet vrij verkrijgbaar is via de reguliere verkoop kanalen zoals apotheken en drogisterijen ben je voor de aanschaf van het afslankmiddel overgeleverd aan de vele aanbieders die het product online aanbieden. Fruta Planta bestellen via internet is kinderlijk eenvoudig, maar hoe weet je of je een betrouwbaar product in huis hebt? Hier kunnen we duidelijk over zijn, dat weet je nooit met 100% zekerheid. Wie Fruta Planta besteld en gebruikt weet dat het product niet goedgekeurd is voor verkoop in Nederland, en dit brengt risico’s met zich mee. Vergelijkbare situaties komen we helaas vaker tegen, bijvoorbeeld bij Relacore.

Fruta Planta en de FDA

Is Fruta Planta gevaarlijk? Eerder kon je lezen dat sommige mensen ervan zijn overtuigd dat Fruta Planta een gevaarlijk product is. Deze onrust is met name gebaseerd op het feit dat Fruta Planta niet is goedgekeurd door de FDA (Food and Drugs Administration) Sterker nog. de Amerikaanse FDA waarschuwt mensen om het product niet te gebruiken omdat het gebruik ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee zou brengen. We hebben het FDA rapport erbij gezocht en lezen het volgende:

Na uitvoerige testen van de FDA is gebleken dat het product Fruta Planta naast de ingrediënten die op de bijsluiter staan vermeld (citroen, bittere meloen, papaja, Mango en Spirulina Maxima) ook Sibutramine bevat. Het probleem van Sibutramine is dat het een verhoogd risico geeft op zogenaamde cardiovasculaire aandoeningen zoals beroerte of een hartaanval. Naar aanleiding van meerdere meldingen die de FDA heeft ontvangen is de conclusie getrokken dat het gebruik van Fruta Plant niet wordt aanbevolen. Gebruikers die klachten hebben gekregen tijdens on na het gebruik van Fruta Planta worden aanbevolen om contact op te nemen met hun huisarts. Deze waarschuwing is gericht op de Amerikaanse markt. Voor zover wij weten is er voor de Europese en Nederlandse markt geen waarschuwing van kracht.

Hierbij de letterlijke disclamer die te lezen is op de Amerikaanse FRA website:

“In a recent MedWatch Alert posted on 12/23/10 MedWatch indicated that Fruta Planta contains an undeclared drug. Frutaplanta.com contacted the Division of Drug Information in the FDA’s Center for Drug Evaluation and Research in response to the above MedWatch alert. Their response: “Fruta Planta has not been approved by the FDA. Thus, we do not have information to support the safety or efficacy of this product.”

bron: fda.gov

Kosten Fruita Planta

Zoals je eerder kon lezen moet je per dag 1 capsule Fruta Planta slikken, voor een maand heb je dus ongeveer 30 capsules nodig. Een verpakking Fruta Planta met voldoende capsules voor een mand kost gemiddeld 30 euro. Een eenvoudige rekensom leert dat afvallen met Fruta Planta 1 euro per dag kost.

Fruta Planta aan banden

Overal in de wereld hebben overheden hardhandig de verkoop van het Chinese afslankmiddel Fruta Planta aan banden gelegd, nadat analisten van de Amerikaanse FDA ontdekten dat het “honderd procent natuurlijke” afslanksupplement een fikse dosis sibutramine bevat. Volgens de FDA is er al een gebruiker van Fruta Planta overleden.

Fruta Planta is een Chinees product. Producent is – volgens het label – Hainan Zhongxing Natural Healthy Food. In Nederland wordt Fruta Planta verkocht via verschillende websites  Daar kun je lezen dat je met Fruta Planta in de eerste maand meer dan 7 kilo kunt afvallen, “zonder dieet of oefeningen”. Het enige wat je daarvoor moet doen is elke dag een capsule innemen met een glas heet water, vlak voor het ontbijt.

“Dit Chinese afslankproduct is een geheel natuurlijke en gezonde oplossing om snel af te vallen, het elimineert lichaamsvet op heupen, billen, armen en gezicht”, aldus frutaplanta.nl. “Frutaplanta verbetert uw stofwisseling, remt uw eetlust en helpt u zodoende uw eetpatroon aan te passen. Er zijn geen bijwerkingen bekend.”

Fruta Planta bevat behalve pectine extracten van fruit en groenten, aldus het etiket. Ze komen uit limoen, balsempeer [beter bekend als Momordica charantia of Bitter Melon], radijs en spirulina.

Puur natuur, inderdaad. Op het forum van vetvrij.com vertelt Sam dat de capsules van Fruta Planta inderdaad werken. “Ze werken best goed, 3 kilo in 8 dagen. Maar je krijgt er wel enorme hartkloppingen van.”

Dat van die hartklopppingen, dat kan kloppen, aldus de FDA. Die kreeg meerdere meldingen binnen van hartproblemen bij gebruikers van Fruta Planta. Daarbij zat zelfs een sterfgeval.

Toen een laboratorium de inhoud van de capsules analyseerde, vond een analist in Fruta Planta het verboden sibutramine. Op 22 oktober 2010 waarschuwde de FDA consumenten voor de afslanksupplementen, en adviseerde gebruikers om de supplementen per direct weg te gooien.

Sibutramine in Fruta Planta

vertelde het agentschap dat het in de producten 15.4 mg sibutramine per capsule had gevonden. [fda.gov December 30, 2010] Een ander persbericht van de FDA rept van 18 mg sibutramine per capsule. [fda.gov January 31, 2011] Je ziet de structuurformule van sibutramine hiernaast.

Sibutramine was tot voorjaar 2010 in de EU en tot oktober 2010 in de VS op de markt als een medicijn tegen overgewicht. De maximale dosis die artsen voorschreven was 15 mg per dag. Nadat studies aantoonden dat sibutramine de kans op hartafwijkingen met 16 procent verhoogt deden de EU en de VS in 2010 sibutramine in de ban. Malafide supplementenbedrijven en net zo malafide leveranciers van grondstoffen voor supplementen stoppen sibutramine geregeld in hun producten.

Voordelen Fruta Planta

 • Het verminderd vetopslag.
 • Onderdrukt het hongergevoel.
 • Het geeft je meer energie.
 • Eenvoudig in het gebruik.
 • Val gemiddeld 5 tot 10 kilo af in een maand tijd.

Nadelen Fruta Planta

 • Geen van de ingrediënten te bevorderen gewichtsverlies.
 • Niet goedgekeurd door de FDA.
 • Spirulina Maxima is gekoppeld aan gewichtstoename.
 • Je krijgt dorst van de capsules.
 • Certificaat van echtheid is een wassen neus.
 • Niet geschikt voor diabeten en zwangere vrouwen.

Conclusie Fruta Planta

In eerste instantie lijkt Fruta Planta een prima product om af te rekenen met overgewicht. Natuurlijke producten en de eenvoud van het dagelijks slikken van een pilletje zal veel mensen aanspreken. Desondanks kleven er een nadelen aan het product. Zo wordt Spirulina Maxima gebruikt door klinisch instelling om mensen met ondergewicht te laten aankomen. HEt certificaat van echtheid lijkt niet officieel en tot slot is het product niet goed gekeurd door de Amerikaanse Food and Drugs Administration.

Jouw ervaring met Fruta Planta

Wat is jouw ervaring met Fruta Planta? Heb je het gebruikt, en ben je afgevallen? Deel hier jouw ervaring met andere bezoekers of lees hier de ervaringen met Fruta Plant. Of Fruta Planta in Nederland nog verkrijgbaar is weten we niet. Als we op de website van de Inspectie voor de Volksgezondheid Fruta Planta intikken vinden we helemaal niks.

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articlePittigheid
Next articleAb Circle Pro

320 Reacties

 1. Dit product heeft mij zeker geholpen voor een lange periode.
  Ik denk dat het per lichaam verschilt hoe iemand erop reageerd

 2. Hallo allemaal,
  Na de geboorte van mijn eerste kind ben ik 23kilo aangekomen en 2jaar later kwam mijn 2de kind en ik ben 21kilo aangekomen. Zelf ben ik 1,55m groot en woog in totaal 75 kilo dus ik was echt super flink! In 2012 ben ik begonnen met fruta planta het eerste maand ben ik 15 kilo afgevallen en de 2de maand 10kilo het werk echt en door dat ik nu gewoon eet omdat mijn lichaam het nodig heeft en niet omdat ik trek heb, zit ik nu goed en weeg tussen de 50 en 55 kilo soms 52 en soms 54 kilo. Zelf heb ik geen bijwerkingen ervaren en bij mij ging het allemaal goed, maar mijn schoonzus die het ook heeft gebruikt was hiermee gestopt want zij kreeg heel veel hoofdpijn ervan en hart kloppingen. Dus echt aanrader voor iedereen kan ik het niet zeggen, maar wat ik wel kan zeggen is je kan het proberen maar luister goed naar je lichaam. Misschien werkt het wel bij jou zoals bij mij, maar mocht je wat bijwerkingen voelen stop er per direct mee en neemt geen risico! Btw ik heb goede ervaring met ketox24. Die ik eerder gebruikte was meegenomen vanuit China door mijn vriendin. Nog een tip mocht jullie het willen bestellen zorg ervoor dat je de echte heeft want je hebt tegenwoordig heel veel namaak (nep) fruta planta.

 3. Ook ik heb niks ontvangen van Fruta Planta online…Geen reacties op mail of telefoon. Ik heb net aangifte gedaan en raad ieder ander die is opgelicht door Fruta Planta online dat ook te doen!

 4. Bestel noooooit bij :
  frutaplantaonline.nl
  Wat een oplichters! Vandaag bested morgen in huis staat er op dw website hahaha na een week nog geen bevestiging. Ze reageren niet op de mailtjes. Nemen geen tel op!
  Kortom gewoon opgelicht.

 5. Hallo,
  Wie heeft er reeds ervaring met Fruta Bio? geen Fruta Planta maar Fruta Bio?
  Hoe is alles gegaan en werken ze echt?

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987