Ga goed voorbereid op vakantie

Voor uw Gezondheid is het belangrijk uw vakantie goed voor te bereiden. Met een goede voorbereiding voorkom je dat je vakantie om de verkeerde reden onvergetelijk wordt. Doe daarom je voordeel met de actuele reisadviezen en landeninformatie van je bestemming, de Wijs op Reischecklist en verschillende tips en adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken op de website: www.minbuza.nl.

Hierop vind je allerlei nuttige informatie, ook over Reisdocumenten, Veiligheid, Verzekeringen en Gezondheid. Heel handig hierbij is de Checklist Wijs op Reis die op de website te vinden is of op: www.wijsopreis.nl.

Voor je Gezondheid kunt je ook terecht bij de Huisarts en de Apotheek. In veel landen komen allerlei ziekten voor die hier niet of nauwelijks voorkomen, zoals hepatitis A en malaria. Dat geldt niet alleen voor verre landen, maar ook voor bijvoorbeeld Turkije en Egypte.
Vrijwel iedere regio heeft wel een gespecialiseerde huisarts voor de complexe problemen en gele koorts vaccinatie. In veel plaatsen heeft ook de apotheek de kennis in huis en anders kunnen ze je doorverwijzen. Je kunt er in ieder geval algemene informatie over gezond op reis vinden.
Voorbereiding
Vaak hangt het er van af hoe vroeg je moet beginnen met de voorbereiding. In het geval van vaccinaties is doorgaans vier tot zes weken van te voren prima. Veel inentingen zijn vervolgens jaren werkzaam, dus hoef je niet voor elke reis terug te komen. Gebruik je medicijnen, dan is het verstandig bij de apotheek een medicatieoverzicht te halen.
Dit om problemen aan de grens te voorkomen en om bij vermissing van geneesmiddelen ter plaatse nieuwe middelen te kunnen halen. Gebruik je geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen, en ga je naar één van de Schengen-landen, dan heb je een Schengen-verklaring nodig. Denk bijvoorbeeld aan medicatie tegen ADHD of bepaalde sterke pijnstillers.

Zie hiervoor op: [link] Verder kun je in de apotheek een Vakantiechecklist krijgen voor de samenstelling van een Reisapotheek.  Prettige vakantie.

bron:dekrantvanmiddendrenthe.nl

1 reactie

  1. ja de voorbereiding zijn al getroffen…mijn medichijntjes en asprientjes en tuurlijk de pleisters zijn al zover in gepakt…

    maar ook de zonnenbrandolie…je weet maar nooit..in nederland..

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in