Ga regelmatig op de weegschaal staan

Enkele keren per week op de weegschaal staan, zou beter werken in de strijd tegen overtollige kilo’s. Dat blijkt uit recent onderzoek. Volgens de onderzoekers is is het verstandiger om concrete doelen op korte termijn te stellen. Zo blijf je beter scherp.

Onderzoek
Diëtisten en voedingsdeskundigen adviseren om niet vaker dan eenmaal per week op de weegschaal te staan. Het onderzoek weerlegt deze theorie.

Duizenden deelnemers, actief in januari en februari, raakten gemiddeld 2,4 kg kwijt als ze eens per week hun gewicht invoerden. Deelnemers die meerdere keren per week de weegschaal gebruikten, raakten 3,1 kilo kwijt.

Fout advies
Volgens dieetgoeroe Emiel Bruijntjes lijkt het alsof veel diëtisten hun best doen om mensen dik te houden. “Zij geven adviezen als ‘eet niet te weinig, want anders raakt je lichaam in de spaarstand en val je niet af’ en ‘ga niet te vaak op de weegschaal staan, want dan raak je gedemotiveerd’. Dit zijn domme adviezen en wellicht is het zelfs oplichterij. Je hoeft maar een klein beetje om je heen te kijken om te zien dat zulke adviezen niet kloppen,” aldus de dieetgoeroe.

“Afslanken is een bloedserieuze aangelegenheid en om jezelf scherp te houden is het verstandig om je vaak te wegen.”

bron: sinfos.nl

2 Reacties

  1. ’t Is natuurlijk altijd te proberen he? maar ja, af en toe deden we dat stiekum al he? Dagelijks wegen…

    Nu met Mathijs mogen we maar 1 x per 14 dagen wegen… Maar ja, dat is moeilijk om je daar aan te houden… dan zwelt je buik weer op… en dan toch effe stiekum loeren he???

  2. mwha…zeg ik net tegen me zelf vanochtend….en nu snabbeltje…ga je pas volgende week maandag weer op dat lieve schaaltje staan….(als ik het volhoud…want ze staat wel in zicht).

    en nu zeggen ze dat je vaker er op moet staan….maar…ik houd me aan en probeer 1 keer per week…als je er vaker opstaat..en je bent aangekomen…geeft dat alleen maar een dipgevoel…hahahah….

    wens iedereen veel succes! met dieten……

    groetjes snabbeltje

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in