Ga voor een gezonde levenstijl!

Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van een gezonde levenstijl. De overheid gaat hierbij uit van de eigen verantwoordelijkheid van mensen, producenten en maatschappelijke instellingen zoals scholen, werkgevers etc. Om consumenten een bewuste keuze te kunnen laten maken, is het bevorderen van een gezond aanbod door het bedrijfsleven van belang.

Consumenten moeten bewuster en gemakkelijker kunnen kiezen voor gezonde voeding. De speerpunten van het voedingsbeleid liggen bij jeugd en ouderen.

Bij jeugd, omdat gezonde voedingsgewoonten op jonge leeftijd een goede basis legt en gezondheidswinst oplevert voor nu en later. Bij ouderen is onder meer ondervoeding een serieus, maar onderbelicht probleem.

Meer aandacht voor gezonde voeding is ook een thema dat binnen de gezondheidszorg de nodige aandacht verdient. Op deze manier wordt een verbinding gelegd tussen preventie en zorg; een belangrijke wens van het kabinet. In de voedingsvoorlichting komt daarom de nadruk te liggen op het totale voedingspatroon in plaats van op de afzonderlijke producten.

Als de gehele Nederlandse bevolking voldoet aan de voedingsaanbevelingen, dan sterven er in 20 jaar naar schatting 140.000 mensen minder dan bij gelijk blijven van de huidige situatie. Ook verminderen de totale zorgkosten voor chronische ziekten dan met ongeveer drie procent.

Het kabinet vraagt daarom de voedingsmiddelenindustrie, handel, retail, catering en horeca om hun voedselaanbod gezonder en gevarieerd te maken en om consumenten duidelijk te maken wat de samenstelling van een product is. Zij hebben hierin een belangrijke eigen verantwoordelijkheid.

bron: blikopnieuws.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in