Gal en Lever Reinigen, zo werkt het

Leverreiniging is een eenvoudige manier om pijnloos van je galstenen af te komen. De galwegen in de lever kunnen verstopt raken door allerlei chemische stoffen die de lever moet verwerken. Die verstoppingen kunnen verschillende klachten veroorzaken. Enkele van de veel voorkomende klachten zijn:

 • Huidproblemen
 • Depressiviteit
 • Haaruitval
 • Overgewicht
 • Hart- en vaatziekten
 • Chronisch vermoeidheid en
 • Slapeloosheid

Wat doet de lever?

In de woorden van Andreas Moritz is de lever de grootste chemische fabriek in het lichaam. Het ontgift je bloed door bacteriën, parasieten en chemische stoffen eruit te filteren. Tevens produceert het legio hormonen, enzymen en bio-actieve stoffen. Zo is de lever het belangrijkste orgaan dat verantwoordelijk is voor je energieniveau. Het filtert uiteindelijk 1.5 liter bloed in 1 minuut. De afvalstoffen worden dan via de galstroom afgevoerd. Dagelijks wordt er ongeveer 1.5 liter gal afgegeven aan de darmen vanuit de lever.

Waarom lever- en galblaas reiniging?

Ongezonde eetgewoontes zorgen ervoor dat er samenklonteringen van verdikt gal in de galkanalen van de lever ontstaan. Dit noemt men sludging. Deze klonters worden uiteindelijk harde stenen, en deze stenen kunnen de werking van je lever sterk beïnvloeden. Zo kan de gal-afgifte teruglopen tot maar 150 ml per dag. Je lever raakt praktisch verstopt. Daarom moet je de lever- en galblaas regelmatig reinigen. Door ze te ontstoppen zijn je lichaamscellen weer in staat:

 • Voldoende voedingsstoffen te verwerken.
 • Optimaal zuurstof op te nemen.
 • Afvalproducten op een efficiënte manier af te voeren.

Verander je eetgewoontes voor een gezonder lever

Zoals je ziet is ongezonde voeding de grote vijand van de lever. Je kunt de werking hiervan al degelijk verbeteren door op je voeding te letten. Vermijd zoveel mogelijk bespoten groenten en fruit, chemische E-nummers, alcohol, koffie, sigaretten, bewerkt voedsel en chemische verzorgingsproducten. Drink daarnaast voldoende water voor een gezond en goed werkende lever.

Combineer gezonde eetgewoontes met een reinigingskuur voor optimale resultaten. Want de kuur doen terwijl je nog chemische stoffen in je lichaam opneemt is als dweilen met de kraan open.

Voordelen van lever- en galblaas reiniging?

Een reinigingskuur voor de lever zal meteen de spijsvertering verbeteren. Vooral de verwerking van vetten en eiwitten zal veel beter geschieden zodra de galproductie in de lever verbeterd. Daarnaast zul je ook veel meer energie hebben door de dag heen. Bij iedere reiniging zal je steeds meer voordelen merken.

Wat zijn galstenen?

Galstenen bestaan uit door de lever geproduceerd cholesterol vet, opgehoopt in de gal afvoergang, soms omhuld door een kalklaagje. Sommige mensen hebben galstenen zonder daar last van te hebben. De stenen zijn vaak te klein om opgemerkt te worden. Ze zijn immers pas zichtbaar wanneer er een kalklaagje om zit.

Er zijn verschillende soorten galstenen. Meestal bestaan ze uit cholesterol en zoutkristallen en kunnen de kleuren zwart, rood, wit, groen of beige hebben. Sommige stenen zijn een samenklontering van meerdere steentjes.

In de galstenen kunnen er bacteriën, virussen en andere parasieten voorkomen. In de galstenen zijn ze veilig dus blijven ze zich daar vermenigvuldigen. Hier kan er dus een infectie ontstaan.

Hoe vaak moet je lever- en galblaas reiniging doen?

Twee keer per jaar is voldoende voor een lever- en galblaas reiniging. Het beste kan je dit met de huisarts bepalen. Hoelang duurt een reinigingskuur? Zo een kuur is van korte duur, doorgaans maar een weekje.

Na de eerste reiniging zal je je meteen lichter en vitaler voelen. Je bent dan ook een tijdje verlost van de steentjes. Let wel dat je de kuur doet wanneer je gezondheid optimaal is. Voel je je grieperig of verkouden? Wacht er dan even mee.

Wil je een lever- en galblaas reiniging doen? Laat je dan eerst goed informeren.

Gezonde Groeten,

natascha

5 Reacties

 1. De reacties van John en Anna (beide van feb 2020) geven voor mijn gevoel aan dat er niet (voldoende) inhoudelijk onderzocht is geworden. m.b.t. deze lever/galblaasreinigingen. Die wel degelijk een heleboel (vaak kleinere en ook middelgrote) galstenen eruit werkt (meestal honderden, en soms duizenden, in de loop van de tijd). Dat is dan ook te zien als ze eruit gekomen zijn (ze blijven namelijk drijven, heb je dat ook gezien, John?).
  En het is mogelijk dat hele grote verkalkte stenen er niet uit komen.
  En als je eenmaal zulke grote galstenen ontwikkeld hebt, dan heb je het in je leven wel ‘ver’ laten komen (als er verder geen andere aandoening geconstateerd is waar je zelf niets aan had kunnen doen, en dat is even de vraag hier).

  Lang geleden gingen filosofie en wetenschap hand in hand in het dagelijks leven.
  Door de individualisering van de maatschappij is er een eenzijdig (en mijns ziens ongewenst) fenomeen ontstaan, namelijk dat men alleen bewijzen aanneemt vanuit de wetenschap. Er zijn allerlei andere wijsheden in het leven (naast de wetenschappelijke), maar die dien je dan wel ook zelf te onderzoeken voordat een mening (oordeel?) gegeven wordt.
  De vele fantastische resultaten van deze lever/galblaasreinigingen zijn legio!
  Dat hoor ik van andere mensen en ik heb het zelf ook ervaren, en ervaar het nog steeds.
  Hulde aan Hulda Clark en Andreas Moritz!
  Deze integere mensen hebben veel goed onderzoekswerk verricht, voor heel veel andere mensen!

 2. Van 2013 tot 2016 heb ik in totaal 21 reinigingen gedaan. Het heeft niet kunnen voorkomen dat ik een galsteen van 2×2 cm heb ontwikkeld waardoor ik meerdere galsteenaanvallen heb gehad en uiteindelijk een galblaasontsteking heb opgelopen. Gisteren is mijn galblaas dan ook operatief verwijderd. Kortom, je zal je lever en darmen misschien wel reinigen, maar galstenen verwijder je hier echt niet mee.

 3. Zeg alsjeblieft dat je dit niet meer promoot? Meer kans dat je er een galblaascrisis mee uitlokt dan dat je er goed mee doet. Niet wetenschappelijk gebaseerde onzin.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in