Geertje van der meer in de lift

Net als Sonja Bakker volgde Geertje van der Meer uit Winsum een schriftelijke LOI cursus gewichtsconsulente om daarna als als diëtiste aan de slag te gaan. Ze maakt zich in toenemende mate zorgen om de gezondheid, het overgewicht en de manier van afvallen van de Nederlander. De Nederlander wordt namelijk steeds zwaarder, en neemt in toenemende mate zijn of haar toevlucht tot crashdiëten. De Winsumer gewichtsconsulente schreef het boek `Balans’ en wordt nu bij herhaling neergezet als de nieuwe Sonja Bakker.

Geertje werkt alweer vele jaren als gewichtsconsulente in haar praktijk. En gedurende deze tijd kwamen er steeds mensen over de vloer die met het zelfde probleem kampten nl. overgewicht door te veel eten of overgewicht door te weinig eten waardoor men ook aankomt. Ze besloot om de kennis die ze had vergaard en die ze in haar praktijk toepast samen te bundelen in een boek om op deze manier een breder publiek te kunnen helpen.
`Want zoals het nu gaat kan het echt niet langer’ zegt Van der Meer. `Als ik zie met hoe weinig eten mensen tegenwoordig moeten afvallen dan vraag ik mij af hoe lang dit nog goed zal blijven gaan. De juiste hoeveelheid voeding, voldoende voedingsstoffen volgens de richtlijnen voor gezonde voeding, waarborgen de gezondheid van een mens. Met het bakkerdieet kom je daar echt niet mee uit’. De afgelopen maanden heeft het niet gedruppeld met spijtoptanten van het Bakkerdieet maar geregend. Steevast vertellen ze hetzelfde verhaal: Honger, vermoeidheid, verkleumd, hoofdpijn, obstipatie, eetbuien, concentratieverlies, een matte vermoeide huid etc. Het ergste vinden de spijtoptanten dat ze weer snel aankomen en het gewicht niet meer daar krijgen waar ze het tot voor kort hadden gekregen.

tip: lees het artikel ‘Als je weet wat je moet eten kun je elk dieet vergeten‘van Geertje.

Een illusie armer nemen deze mensen dan toch hun toevlucht tot een normaal voedingspatroon en ontdekken dat ze zich niet alleen beter gaan voelen maar ook nog eens net zo gemakkelijk afvallen als met het Bakkerdieet. Het hongeren en afzien is dus al die jaren niet nodig geweest. Bovendien is het niet moeilijk het gewicht op peil te houden.

bron en meer informatie via de website van Geertje

6 Reacties

 1. Ik zie op dit moment heel veel vrouwen om mij heen die van die crash diëten volgen zoals cambridge of op shakes leven van minimaal 500 calorieën per dag! Gevolg in razend tempo enorm afgeslankt. Ben ik daar jaloers op, ja natuurlijk! Kan ik dat volhouden op den duur, nee!! Daar ben ik heel eerlijk in. En ik denk al die vrouwen op den duur ook niet. Dus houdt me toch maar liever aan gewoon mee eten en heb daarbij veel aan de richtlijnen van Greetje. Gewoon zoveel calorieën per dag! Ik gebruik meestal de calorie teller online, stippel uit wat ik die dag wil eten en mag hebben. Het liefst wil je in no-time 10 kg kwijt (liefst nog meer) maar het meeste succes blijft toch denk ik om je eet gewoonten aan te passen!

 2. o ja, ik vergeet nog te zeggen: niet alle gewichtsconsuletntes over 1 kam scheren: er is een groot verschil tussen de Sonja Bakker’s en de serieuze gewichtsconsulentes zoals Geertje, volgens mij! Na diverse dietistes durf ik dat niet meer over hun te zeggen….

 3. even een reactie op de dietiste: ja, jullie zullen vast beter weten op het vlak van medische problemen, maar voor de doorsnee persoon die gewoon een normale gezonde manier van eten wil leren, ga ik toch liever naar de gewichtsconsulente. die heeft meer tijd voor me, legt dingen uit en stuurt me niet met een kluitje het riet in, zo van ‘hier is een lijstje wat je wel en niet mag eten, en zo ‘simpel’ is het’. Duuuuuuhhh, als het zo simpel was, dat was het niet gezondheidsprobleem nummer 1 (nou ja, nummer heel hoog, dan). Nee, voor mij geen dietistes meer!

 4. mag ik even opmerken dat je na een LOI cursus ‘Gewichtsconsulente’ ook daadwerkelijk DAT bent. Voor dietist moet je eerst een 4-jarige HBO studie met goed gevolg afleggen. :-)

 5. Nou ik denk toch dat het gezonder is zoals geertje van der meer het voorschrijft, dan sonja bakker je hoort er veel goede dingen van,
  kennisen die het dieet volgen of gevolgt hebben, maar ze zijn dus allemaal weer aangekomen,
  Nadat ze weer gewoon gingen eten ??
  Dus ik zelf denk dat het van geertje toch beter is.
  Je mag wat meer eten en het afvallen gaat geleidelijk.
  En ja je moet het wel even volhouden als je wilt afvallen.
  maar ik denk dan ook alle begin is moeilijk maar om het volte houden dat is het nou!!!!

 6. Uhm … ja, wat moet ik hier van zeggen: alles wat ze zegt is waar. Heb haar boek ook destijds besteld en ik heb een paar weken gedaan…

  Tja, met Sonja krijg je wel minder te eten met als gevolg dat ik met het systeem van Geertje behoorlijk aankwam en dat wou ik dus niet. Het wás te proberen maar ik hou me toch liever aan de Sonja!

  Ik zie ook heel veel bekende dingen: obstipatie, vermoeidheid… Maar ja… misschien had ik het iets langer vol moeten houden. M’n diëtiste heeft Geertje’s boek even mee naar huis… Volgende week moet ik er weer naartoe. Misschien zegt ze dan toch wel: ga het boek nóg maar een keer volgen… k.w.w.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in