Is een Gekookt Ei Gezond als je wilt Afvallen?

Veel mensen eten dagelijks een ei bij het ontbijt. In sommige hotels worden je bij het ontbijt maar twee dingen gevraagd: Of je koffie of thee wilt en of het eitje hard of zacht gekookt moet zijn. Een ei hoort er dus echt bij. Het Eierdieet is enorm populair.

gekookt ei afvallen Is een Gekookt Ei Gezond als je wilt Afvallen? Eieren eiwit Je hoort echter regelmatig mensen die beweren dat het eten van eieren niet goed is voor je gezondheid. Zij zeggen dat je dik wordt van eidooiers en dat je cholesterol omhoog gaat van het eten van eieren. Dit zou dan weer leiden tot hart- en vaatziekten. Hebben zij gelijk of is het eten van een gekookt ei gezond?

In dit artikel gaan we daarom in op de vraag of een gekookt ei gezond voor je is. We zullen er achter komen dat een gekookt ei net een Kinder Surprise is; ook gekookte eieren zitten vol met leuke verrassingen.

Zijn Eieren slecht voor je Cholesterol?

Eieren bevatten cholesterol, maar ze zijn niet slecht voor je cholesterol. Dit klinkt vreemd, maar dit wordt veroorzaakt door de samenstelling van het cholesterol in het ei. Een ei bevat namelijk veel HDL-cholesterol (goed cholesterol). Maar een ei doet meer, het maakt het LDL-cholesterol (slechte cholesterol) in je bloed minder schadelijk. Eieren lijken dus zelfs goed te zijn tegen hart- en vaatziekten. De eerste verrassing is een feit; het eten van eieren is goed voor je cholesterolniveau en je hart en bloedvaten.

Eieren en Afvallen gekookt ei afvallen Is een Gekookt Ei Gezond als je wilt Afvallen? Dikke buik

Word je dik van eieren? Natuurlijk bevatten eieren calorieën, maar je wordt er niet dik van. Hoe dat kan? Eieren bevatten veel eiwitten en gezonde vetten die een belangrijke rol spelen in je hormoonhuishouding. De hormonen die beïnvloed worden zijn precies die hormonen die ervoor zorgen dat je vetverbranding gestimuleerd wordt. Sommige onderzoekers gaan zelfs zover om te beweren dat je afvalt van het eten van eieren. Dat zou nog eens een mooie verrassing zijn!

Andere Verrassingen

Net als in een verrassingsei bevat ook een gekookt ei allerlei verrassingen. Een ei bevat namelijk alle voedingsstoffen die nodig zijn om een kuiken te laten groeien. Deze voedingsstoffen zijn ook goed voor de mens. Choline is goed voor je hersenen. Er zit veel fosfor (belangrijk voor de energiehuishouding) en seleen (een krachtige antioxidant) in een ei. Tot slot zijn eieren een goede bron van B-vitaminen (vooral voor vegetariërs) en zit er ook A en D vitaminen in eieren.

Geen Windeieren

Een ei hoort er zeker bij. Er zijn heel veel gezondheidsvoordelen van eieren, terwijl er nauwelijks nadelen zijn. Over de hoeveelheid eieren die je mag eten, verschillen de meningen. Sommigen beweren dat je drie eieren per dag mag eten, anderen zeggen drie eieren per week. Als je hier ergens een tussenweg in vindt die goed bij jou past, dan kun je genieten van de voordelen van een ei. Gebakken eieren zijn overigens veel minder gezond dan gekookte eieren.

Het enige grote gevaar van het eten van ei is het risico op salmonella. Zorg er daarom altijd voor dat je je eieren goed doorkookt. Oudere mensen en mensen met een zwakkere weerstand kunnen erg ziek worden van de salmonellabacterie.

Maak je Ei nog gezonder

Wil je je ei nog gezonder klaar maken? Dan kun je het ei pocheren. Dit doe je door water te laten koken en het vervolgens van de kook te halen. Je doet er een scheutje azijn bij en maakt met een lepel een draaikolk in het water. Volgens breek je het ei. Door de draaikolk vouwt het eiwit zich om het eigeel. Na ongeveer vier minuten haal je het ei uit het water en let je deze even aflekken op een keukenpapiertje.

Mocht je vragen hebben over dit artikel? Gebruik dan het reactieformulier op deze pagina.

gekookt ei afvallen Is een Gekookt Ei Gezond als je wilt Afvallen? Drs miriam amstel

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in