Wat is een Gezond Gemiddeld Gewicht voor Kinderen en Tieners? Raadpleeg deze tabel en lees alles over kinderen met onder- en overgewicht.

Kinderen met overgewicht is probleem dat dagelijks groter wordt. Ben je benieuwd of jouw kind een gezond gewicht heeft. of juist overgewicht en dieet moet volgen? Raadpleeg dan de tabel voor de gemiddelde gewichten van kinderen en tieners van 2 tot 16 jaar.

Ondanks dat er de laatste jaren steeds meer aandacht is voor een gezonde levensstijl, is het aantal kinderen met overgewicht niet afgenomen. Ben je benieuwd of jouw kind een gezond gewicht heeft of juist aan de zware kant is? Raadpleeg dan onderstaande tabel waarin je kunt zien wat gemiddeld genomen een gezond gewicht is voor jongens en meisjes van 2 tot 16 jaar.

Ouders zijn het voorbeeld voor hun kinderen. Wil je weten hoe het er voor staat met je eigen gewicht? Bekijk dan de tabel gezond gewicht voor volwassenen.

Tips voor Kinderen met Overgewicht

Helaas hebben nog steeds veel kinderen overgewicht. Overal liggen de verleidingen op de loer en vaak weten ouders en kinderen niet hoe ze hiermee om moeten gaan. Met een aantal eenvoudige tips voor kinderen met overgewicht is het echter goed mogelijk overgewicht aan te pakken. De voedingsindustrie speelt een grote rol in het verleiden van kinderen. Op verpakkingen worden de leukste plaatjes en superhelden afgebeeld of je kan sparen voor spullen of uitjes. Een scene in de supermarkt is voor niemand leuk, dus ouders geven vaker dan hun lief is, gehoor aan het gezeur van hun kroost.

Overal liggen de verleidingen op de loer. Vaak weten kinderen (en ouders) niet hoe ze overgewicht van kinderen aan moeten pakken. Met een aantal eenvoudige tips voor kinderen met overgewicht is het echter goed mogelijk om overgewicht te verminderen.

De voedingsindustrie speelt hier een grote rol in door op de verpakkingen de leukste plaatjes en helden te drukken of er een of andere spaaractie aan vast te knopen. Na veel gezeur van je kind ga je vaker overstag dan je lief is. Met vaak alle gevolgen van dien. Iets lekkers zo af en toe kan geen kwaad maar het moet wel iets speciaals blijven. Afgelopen week schrok ik zo erg van een jong kind met overgewicht. Zelfs mijn zoontje van 5 zei dat die jongen toch wel erg dik was en zelfs borsten had. Ik vond het verschrikkelijk voor de jongen. De moeder die erbij was, had zelf ook overgewicht aan haar te zien. Ik kan dan niet begrijpen dat de moeder niet ingrijpt, maar het verhaal verder van de jongen ken ik niet. Wel zette het me weer aan het denken hoe je een kind nu leert wat wel en niet gezond is. Mijn eigen kinderen weten inmiddels veel over gezonde en ongezonde voeding en roepen vaak ook door de winkel bij het snoep “mama hier zit veel suiker in hé “. Ook bij ons mag gerust een keertje gesnoept worden, maar dan wel af en toe.

Ouders zijn het voorbeeld voor hun kinderen. Ben je benieuwd of je zelf een gezond gewicht hebt? Raadpleeg dan de gezond gewicht tabel voor volwassenen.

Een Keer per Week Wegen

Om de gewichtscurve van een kind in kaart te brengen is het raadzaam om 1x per week te wegen. Doe dit bij voorkeur in de ochtend en op dezelfde dag. Het lichaamsgewicht van kinderen schommelt van nature, dus dagelijks op de weegschaal staan geeft een vertekend beeld. Als gevolg van een gezonde leefstijl, gaat de weegschaal meestal automatisch ook een gezond gewicht aangeven! Gezond eten en je goed voelen is veel belangrijker dan op je voeding letten met als enig doel slank te zijn.

Recepten voor Kinderen

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar ook in de smaak vallen bij kinderen. Het Recepten Afslankplan heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden

Snel en Eenvoudig Afvallen?

Heb je al van alles geprobeerd? Lukt het je niet om jouw dieet vol te houden of zit je binnen no-time weer op je oude gewicht wanneer je stopt met je dieet? Afvallen is eenvoudiger dan je denkt! Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met eenvoudig te bereiden afslank recepten voor het hele gezin.

Uit recent onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt. Om die reden is er een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt. Naast heldere uitleg krijg je heerlijke recepten die garant staan voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je kunt het volgende verwachten:

 • Heerlijke en eenvoudig te bereiken recepten
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Je hebt geen honger
 • Bevat ook vegetarische gerechten
 • Je hoeft niet te sporten (mag natuurlijk wel)
 • Zonder moeite meerdere kilo’s per week afvallen

Wil jij: Eenvoudig Afvallen? Zonder Honger? Blijvend Resultaat?

Ontdek ook hoe je meerdere kilo’s per week kunt afvallen met lekkere en eenvoudig te bereiden recepten:

Het Recepten Afslankplan Risicovrij Uitproberen

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Gratis Deskundig Advies voor Kinderen

Er zijn verschillende deskundigen verbonden aan deze website. Nicole Vrehen is diëtiste en gespecialiseerd in kinderen met overgewicht. Heb je een vraag, of wil je advies? Bezoek dan haar profielpagina voor een deskundig advies.

Body Mass Index (BMI) voor Kinderen

De Body Mass Index (BMI) is een index die de verhouding tussen de lengte en het lichaamsgewicht weergeeft. Net zoals bij volwassenen, wordt deze ook bij kinderen gebruikt om iets te kunnen zeggen over het lichaamsgewicht. De BMI wordt berekend door het gewicht in kilo’s te delen door de lengte in meters in het kwadraat. Oftewel: het gewicht deel je door de lengte en de uitkomst hiervan deel je nog nog een keer door de lengte. De beoordeling van de BMI is tot 18 jaar anders dan bij volwassenen. Bij kinderen hangen lengte en gewicht namelijk sterk af van de leeftijd omdat ze nog in de groei zijn. Of jij of je kind ondergewicht, een gezond gewicht, overgewicht of obesitas heeft wordt in veel gevallen berekend door middel van je Body Mass Index. Maar wat wil het precies zeggen en waar moet je rekening mee houden?

Zoals je in de tabellen kunt zien, wordt er onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Dit is ook het geval bij de Body Mass Index voor kinderen

Bedenk bij het hanteren van deze gegevens dat het gaat om gemiddelden. Sommige kinderen zijn nu eenmaal wat langer of zwaarder gebouwd in vergelijking met andere kinderen. Bij een hoger gewicht is er dus niet automatisch sprake van overgewicht.

Om iets te kunnen zeggen over het lichaamsgewicht wordt ook bij kinderen de Body Mass Index (BMI) gebruikt. De BMI wordt berekend door het gewicht in kilo’s te delen door de lengte in meters in het kwadraat. Oftewel: het gewicht delen door de lengte en dan nog een keer door de lengte. Wel is tot 18 jaar de beoordeling van de BMI anders dan bij volwassenen. Bij kinderen hangen lengte en gewicht namelijk sterk af van de leeftijd omdat ze nog in de groei zijn. Of jij of je kind ondergewicht, een gezond gewicht, overgewicht of obesitas heeft wordt in veel gevallen berekend door middel van je Body Mass Index. Maar hoe bereken je een BMI, en wat wil het precies zeggen? Als je meer over gezond gewicht en de Body Mass Index wil weten adviseren we je om het artikel ‘Body Mass Index‘ te lezen. Zoals je in de onderstaande tabellen kunt zien wordt er onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Dit is ook het geval bij de Body Mass Index voor kinderen. (bron)

Bedenk bij het hanteren van deze gegevens dat het gaat om gemiddelden. Sommige kinderen zijn nu eenmaal langer of wat zwaarder gebouwd ten opzichte van andere kinderen. Bij een hoger gewicht is er dus niet automatisch sprake van overgewicht.

Gezond Gewicht Tabel voor Kinderen

Gezond gewicht voor Jongens: Gezond gewicht voor Meisjes:
Leeftijd Gewicht (kg):
2 12
3 15
4 17
5 20
6 22
7 24
8 26
9 28
10 31
11 35
12 39
13 45
14 52
15 57
16 61
Leeftijd Gewicht (kg):
2 12
3 15
4 17
5 18
6 21
7 24
8 27
9 31
10 35
11 39
12 43
13 48
14 52
15 55
16 57

 

Kinderen met overgewicht + WerkboekKinderen met overgewicht + Werkboek door Gerbrand van Hout


Help, mijn kind is te dikHelp, mijn kind is te dik door Kurt Widhalm

Mocht je vragen hebben over dit artikel? Gebruik dan het reactieformulier op deze pagina.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelOvergewicht bij kinderen en tieners
Volgend artikelDrugs
gemiddelde-gewichten-van-kinderen-en-tienersWat is een Gezond Gemiddeld Gewicht voor Kinderen en Tieners? Raadpleeg deze tabel en lees alles over kinderen met onder- en overgewicht. Kinderen met overgewicht is probleem dat dagelijks groter wordt. Ben je benieuwd of jouw kind een gezond gewicht heeft. of juist overgewicht en...

512 Reacties

 1. Het lijkt erop dat alle kinderen in deze reacties “te dik” zijn maar ik ben dus 12 en 1’55 en ik weeg ongeveer 55 kg. Ik geloof niet dat ik te dik ben want meeste mensen die ik ken zijn ook ongeveer zo :/

 2. hey ik heb een vraagje ik heb een opdracht op school, om overgewicht van 12 tot 16 jarige
  en gezond gewicht tabel te makken maar, ik kan nergens iets vinden over overgewicht kunnen julie
  ook zn overgewicht tabel maken?

  • Dit is volkomen normaal, je hoeft je echt geen zorgen te maken. Zelf ben ik 70 kilo en 15 jaar terwijl ik topfit maar weldik.

 3. Hoi ik ben bijna 13 en ik ben 83,8 en ben 1.63 maar ik heb goede beweging alleen soms kan ik wel gewoon 1 snoepje eten maar is het echt té zwaar

 4. Dit klopt helemaal niet man als ik me BMI bereken heb ik alleen maar 1.7 kg overgewicht en hier meteen 15 kg overgewicht ja uhu sure

 5. Hii ik ben 12 jaar en ik ben 160 cm lang ik lijk echt heel lang maar ook weer heel dun echt raar
  tip voor mensen met anorexiapatiënten
  als je anorexia hebt moet je een ding beseffen
  1. he hebt er helemaal niks aan iederee is mooi op z’n eigen manier of je nu dik of dun bent je moet blij zijn hoe je eruit ziet en je moet niet denken wat andere mensen van je vinden als je maar vanjezelf houdt xx
  * niemand is te dik of te dun je bent jezelf *

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in