‘Hij zond Zijn Woord, Hij genas hen en deed hen aan de groeve ontkomen.’ psalm l07:20

Het Genesis of bijbeldieet is gebaseerd op de Bijbel. Het bestaat grotendeels uit granen, vruchten en noten. Levensveranderend zou het moeten zijn, en je krijgt er bergen energie van. God heeft dit dieet opgesteld, de Bijbel geeft in het Oude Testament duidelijke richtlijnen gezonde voeding.

De volgende producten mag je bijbels gezien volop eten:

– granen: tarwe, rogge, maïs, zilvervliesrijst e.d
– bonen en peulvruchten: bonensoorten, linzen en ook pinda’s
– ongezouten noten en zaden, amandelen, pijnboompitten e.d
– groenten
– vruchten
– kruiden en specerijen

Verboden tijdens het Genesis Dieet zijn:

– wit zout (bewerkt tafelzout, dat ons lichaam berooft van kalium)
– witte suiker (alle zoetigheid berooft de lichaamscellen van zuurstof en overbelast de alvleesklier)
– wit meel (bevat nauwelijks voedingsstoffen)
– wit vet (alle dierlijke, verzadigde vetten zorgen voor overgewicht)

Bepaalde soorten vlees, zoals varkensvlees, zijn uit den boze. Vlees of vis is niet nodig, want peulvruchten en noten bevatten de noodzakelijke voedingsstoffen! Wil je het toch, dan mag je alleen – met mate! – vis eten die vinnen en schubben heeft (Deuteronomium. 14:9) of reine vleessoorten als rund, schaap en vogelsoorten als eend en kip.

Je mag alleen je tanden zetten in diersoorten die slechts planten eten. Andere diersoorten zijn een bron van ziektekiemen.

Voor zuivel geldt: melk is alleen bedoeld voor baby’s (1 Corinthiërs 3:2); drink hooguit bij uitzondering gestremde melk (yoghurt, karnemelk).

Ook een suikervervanger als honing mag je slechts met mate eten: je lichaam heeft het in principe niet nodig.

Voordeel van het Genesis Dieet

Dit dieet gaat terug naar de basis. Een dieet zoals God het bedoeld heeft. Dit is een mooi dieet voor mensen met een Christelijke geloofovertuiging. Het dieet kan niet anders dan gezond zijn, allemaal natuurlijk producten.

Nadeel van het Genesis Dieet

Het dieet kan wel wat saai zijn. Je eet alleen wat je lichaam nodig heeft. Een keer lekker snoepen of snacken zit er dus niet in. Nooit meer.

Voor meer informatie over het Genesis dieet verwijzen we je naar de bijbel. Of ga naar de boekhandel voor het Genesis Dieet Boek.

Informatie over Het Genesis Dieet Boek

God geeft in de Bijbel duidelijke richtlijnen over voeding. Niet alles wat eetbaar is, is ook geschikt als voeding. God wil dat we ons lichaam als tempel van de Heilige Geest goed verzorgen. Wie weet beter hoe, dan Degene die ons gemaakt heeft?

Bestel de boeken van Gordon Tessler bij bol·com

Het Genesis dieet / druk 1
Het Genesis dieet
Gordon S. Tessler

Het Genesis dieet / druk 1
Afvallen door goed te eten
Gordon S. Tessler
.

Bestaat er een perfect dieet?

Wat kunt u het beste eten? Wie van de vele voedingsdeskundigen heeft er gelijk? Maar Hij, die alles gemaakt en ontworpen heeft, heeft uiteindelijk het laatste woord.

We moeten teruggaan naar de Bijbel als we willen, dat onze gezondheid en vitaliteit hersteld worden.

‘Hij zond Zijn Woord, Hij genas hen en deed hen aan de groeve ontkomen.’ – psalm l07:20

Onze Schepper heeft een menu voor de mens! Wie weet beter wat we moeten eten om gezond te blijven dan Hij die ons gemaakt heeft? Van Genesis tot Openbaring zijn heilzame voeding en geneeskrachtige kruiden gebruikt om de mens tot zegen te zijn. Het Genesis Dieet is een Bijbels fundament voor optimale voeding en veilig vasten

Ervaringen met het Genesis Bijbeldieet

Heb je ervaring met het Genesis Dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

67 Reacties

 1. Ik heb gezien bij het genesis dieet dat je geen wit suiker mag, ik vraag me af hoe het zit met de zoetstof stevia? of je dat nou wel mag eten.

  • Volgens mij mag zoetstoffen ook niet. Je mag alleen een klein beetje honing en nog een paar soorten hele pure zoetstoffen die natuurlijk zijn, maar zoetstoffen mag echt niet volgens mij.

  • nee, dat is namelijk nog geconcentreerder dan gewone suiker.
   even terug te komen op het genesis dieet, ik ben zelf 16 jaar kok ik woog 120 kg ik ben 25 kg afgevallen en dat heeft niks te maken met genesis dieet het is een gezonde levens wandel die je met God, Jezus doet en dus ook op een verantwoord manier eten. dit houdt in alles in beperkte mate en onder dankzegging voor het lichaam. geen cola, zoetstoffen, chips, gezouten-geroosterde noten, koekjes gebak, ijs enz helpen er wel aan om een gezondere levensstijl aan te nemen. ons lichaam is tenslotte een tempel van God die we goed moeten onderhouden.

 2. ik zit al een tijd bezig met voeding enz wat goed voor ons is en wat niet, en probeer altijd heel gezond te eten en te koken voor mijn gezin. zo heb ik me ook verdiept en het genesisdieet en veganisme, oa de planteneter is een erg inspirerend persoon…nu is echter mijn vraag, stel dat je volledig volgens het genesisdieet gaat leven en dit ook voor je gezin wil, ben ik dan niet veel meer huishoudgeld kwijt, want als je kijkt wat je bv al aan fruit kwijt bent, nu dat lijkt me echt geen goedkoop geintje!
  graag zie ik hier reactie op alvast bedankt!

 3. Ik kan me helemaal aan sluiten bij Anoniem Woensdag 17 April.
  Wat een voorrecht om te mogen ontdekken en lezen zoals God het bedoeld heeft.
  Hij weet als geen ander, omdat Hij de Schepper is van de mens wat hij nodig heeft aan voeding.
  Het is zeker een uitdaging om zo bewust met voedsel om te gaan.
  Ook voel ik mij sinds aantal maanden fitter dan ooit.
  Er staat dan ook als voeding een hele reeks aan zaden, noten, granen ed in mijn keuken.
  Elke ochtend beginnen wij met een “shoot’ van al deze rijke voedingsproducten.
  Ben er dankbaar voor om dat te mogen ontdekken en door te geven.
  Een warme groet en Sjalom !

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in