‘Hij zond Zijn Woord, Hij genas hen en deed hen aan de groeve ontkomen.’ psalm l07:20

Het Genesis of bijbeldieet is gebaseerd op de Bijbel. Het bestaat grotendeels uit granen, vruchten en noten. Levensveranderend zou het moeten zijn, en je krijgt er bergen energie van. God heeft dit dieet opgesteld, de Bijbel geeft in het Oude Testament duidelijke richtlijnen gezonde voeding.

De volgende producten mag je bijbels gezien volop eten:

– granen: tarwe, rogge, maïs, zilvervliesrijst e.d
– bonen en peulvruchten: bonensoorten, linzen en ook pinda’s
– ongezouten noten en zaden, amandelen, pijnboompitten e.d
– groenten
– vruchten
– kruiden en specerijen

Verboden tijdens het Genesis Dieet zijn:

– wit zout (bewerkt tafelzout, dat ons lichaam berooft van kalium)
– witte suiker (alle zoetigheid berooft de lichaamscellen van zuurstof en overbelast de alvleesklier)
– wit meel (bevat nauwelijks voedingsstoffen)
– wit vet (alle dierlijke, verzadigde vetten zorgen voor overgewicht)

Bepaalde soorten vlees, zoals varkensvlees, zijn uit den boze. Vlees of vis is niet nodig, want peulvruchten en noten bevatten de noodzakelijke voedingsstoffen! Wil je het toch, dan mag je alleen – met mate! – vis eten die vinnen en schubben heeft (Deuteronomium. 14:9) of reine vleessoorten als rund, schaap en vogelsoorten als eend en kip.

Je mag alleen je tanden zetten in diersoorten die slechts planten eten. Andere diersoorten zijn een bron van ziektekiemen.

Voor zuivel geldt: melk is alleen bedoeld voor baby’s (1 Corinthiërs 3:2); drink hooguit bij uitzondering gestremde melk (yoghurt, karnemelk).

Ook een suikervervanger als honing mag je slechts met mate eten: je lichaam heeft het in principe niet nodig.

Voordeel van het Genesis Dieet

Dit dieet gaat terug naar de basis. Een dieet zoals God het bedoeld heeft. Dit is een mooi dieet voor mensen met een Christelijke geloofovertuiging. Het dieet kan niet anders dan gezond zijn, allemaal natuurlijk producten.

Nadeel van het Genesis Dieet

Het dieet kan wel wat saai zijn. Je eet alleen wat je lichaam nodig heeft. Een keer lekker snoepen of snacken zit er dus niet in. Nooit meer.

Voor meer informatie over het Genesis dieet verwijzen we je naar de bijbel. Of ga naar de boekhandel voor het Genesis Dieet Boek.

Informatie over Het Genesis Dieet Boek

God geeft in de Bijbel duidelijke richtlijnen over voeding. Niet alles wat eetbaar is, is ook geschikt als voeding. God wil dat we ons lichaam als tempel van de Heilige Geest goed verzorgen. Wie weet beter hoe, dan Degene die ons gemaakt heeft?

Bestel de boeken van Gordon Tessler bij bol·com

Het Genesis dieet / druk 1
Het Genesis dieet
Gordon S. Tessler

Het Genesis dieet / druk 1
Afvallen door goed te eten
Gordon S. Tessler
.

Bestaat er een perfect dieet?

Wat kunt u het beste eten? Wie van de vele voedingsdeskundigen heeft er gelijk? Maar Hij, die alles gemaakt en ontworpen heeft, heeft uiteindelijk het laatste woord.

We moeten teruggaan naar de Bijbel als we willen, dat onze gezondheid en vitaliteit hersteld worden.

‘Hij zond Zijn Woord, Hij genas hen en deed hen aan de groeve ontkomen.’ – psalm l07:20

Onze Schepper heeft een menu voor de mens! Wie weet beter wat we moeten eten om gezond te blijven dan Hij die ons gemaakt heeft? Van Genesis tot Openbaring zijn heilzame voeding en geneeskrachtige kruiden gebruikt om de mens tot zegen te zijn. Het Genesis Dieet is een Bijbels fundament voor optimale voeding en veilig vasten

Ervaringen met het Genesis Bijbeldieet

Heb je ervaring met het Genesis Dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties.

67 Reacties

 1. Ik heb gezien bij het genesis dieet dat je geen wit suiker mag, ik vraag me af hoe het zit met de zoetstof stevia? of je dat nou wel mag eten.

  • Volgens mij mag zoetstoffen ook niet. Je mag alleen een klein beetje honing en nog een paar soorten hele pure zoetstoffen die natuurlijk zijn, maar zoetstoffen mag echt niet volgens mij.

  • nee, dat is namelijk nog geconcentreerder dan gewone suiker.
   even terug te komen op het genesis dieet, ik ben zelf 16 jaar kok ik woog 120 kg ik ben 25 kg afgevallen en dat heeft niks te maken met genesis dieet het is een gezonde levens wandel die je met God, Jezus doet en dus ook op een verantwoord manier eten. dit houdt in alles in beperkte mate en onder dankzegging voor het lichaam. geen cola, zoetstoffen, chips, gezouten-geroosterde noten, koekjes gebak, ijs enz helpen er wel aan om een gezondere levensstijl aan te nemen. ons lichaam is tenslotte een tempel van God die we goed moeten onderhouden.

 2. ik zit al een tijd bezig met voeding enz wat goed voor ons is en wat niet, en probeer altijd heel gezond te eten en te koken voor mijn gezin. zo heb ik me ook verdiept en het genesisdieet en veganisme, oa de planteneter is een erg inspirerend persoon…nu is echter mijn vraag, stel dat je volledig volgens het genesisdieet gaat leven en dit ook voor je gezin wil, ben ik dan niet veel meer huishoudgeld kwijt, want als je kijkt wat je bv al aan fruit kwijt bent, nu dat lijkt me echt geen goedkoop geintje!
  graag zie ik hier reactie op alvast bedankt!

 3. Ik kan me helemaal aan sluiten bij Anoniem Woensdag 17 April.
  Wat een voorrecht om te mogen ontdekken en lezen zoals God het bedoeld heeft.
  Hij weet als geen ander, omdat Hij de Schepper is van de mens wat hij nodig heeft aan voeding.
  Het is zeker een uitdaging om zo bewust met voedsel om te gaan.
  Ook voel ik mij sinds aantal maanden fitter dan ooit.
  Er staat dan ook als voeding een hele reeks aan zaden, noten, granen ed in mijn keuken.
  Elke ochtend beginnen wij met een “shoot’ van al deze rijke voedingsproducten.
  Ben er dankbaar voor om dat te mogen ontdekken en door te geven.
  Een warme groet en Sjalom !

 4. De bijbel is geen Sprookjesboek het is het ware woord van God.
  Het meest gelezen boek, het meest verkochte boek, je kunt er alles in vinden wat je nodig hebt voor je lichaam en geest.
  Het genesis dieet is een ontdekking !
  God heeft de mens geschapen, zou Hij niet weten wat het beste voor je lichaam is?
  IK ben Hem dankbaar dat ik Zijn advies over spijzen mag gebruiken en het is zelfs een uitdaging en voorrecht om zo bewust met je voeding zoals God het bedoeld heeft te leven !
  Sjalom.

 5. Een goede aanvulling op “eten met verstand” is het boek van “corinne gouget”. Ik ben op geen enkele wijze verbonden met deze mevrouw Gouget. Ik prijs haar boek wel aan.

  Zij heeft alle e-nummers op een rij gezet, en nagegaan hoeveel erover bekend is. Diverse e-nummers schijnen helemaal niet goed te zijn.
  Je kunt zelf al heel eenvoudig onderzoek doen. Over elke e-nummer zijn chemische eigenschappen bekend (chemiekaarten o.a.), via google. zo lees ik over nitriet: slecht voor de ogen, mogelijk blindheid.

  Maar ook hier geldt weer: trek het niet te ver door in je eetgewoonten. Wij hebben als mens een eigenschap gekregen om ons lichaam te herstellen.
  Je moet dus niet te bang zijn, in Job 3:25 staat: “waarvoor ik vreesde, is mij overkomen”, dwz dat waarvoor je bang bent, dat je dat zal krijgen. In Spreuken staan ook dergelijke lessen. God zegt vaak in Nieuwe Testament: vrees niet. En: wees niet bezorgd

  PS: dit is natuurlijk geen reden om je lichaam vol te stoppen met rommel

 6. als bijbellezende christen wordt ik een beetje allergisch van dat genesis dieet.

  Volgens dat dieet, dat door een “doctor” is opgesteld, zou dit het beste dieet zijn.
  MELK EN KAAS?
  Zo wordt (koeien)melk afgeraden.
  Maar ik lees bijvoorbeeld in 1 Samuel dat David kazen brengt naar zijn broers, en 2 Samuel 17:29 nog duidelijker dat David en zijn manschappen “koeien en geitenkazen” (STatenvertaling) en “boter” krijgen van loyale joden. Allemaal melkproducten.
  De tekst die wordt gebruikt om melk af te raden, wordt uit zijn verband gehaald: er staat dat we naar het Woord (bijbel) moeten verlangen als zuivere melk. Melk wordt door Paulus alleen als een parabel gebruikt. Paulus zegt niet in deze tekst: drink geen melk!
  Ook wordt Israel, en hun voorvaders een land van “melk en honing” beloofd.

  WIJN
  Wijn wordt vaak in de bijbel genoemd. Onder anderen in 2 Samuel 17:29 In andere plaatsen in Statenvertaling, staat vaak het woord wijn, soms staat er in een vers : most. Dit is weinig gegist druivesap.
  Wijn met laag alcoholpercentage mag dus zeker wel. In Nieuwe testament wordt ook gezegd: drink een weinig wijn. (dus erg matig) Maar dit als middel om kwaaltjes tegen te gaan.
  In Spreuken staat dat wijn het hart blij maakt. En brood het hart versterkt.

  Kortom: de “theorie” van genesisdieet niet al te serieus nemen. Je mag gewoon melk en boter eten, en honing. En wijn drinken met mate.

 7. Hoi allemaal,
  Het boek ‘Cooking for Life’ van Gordon S. Tessler is niet in Nederland verkrijgbaar. In dit boek staan recepten volgens het Genesis Dieet. Omdat ik het boek zelf graag wil hebben, ben ik van plan het vanuit Amerika naar Nederland te laten komen. Nu is het natuurlijk zo dat het verzenden van de boeken goedkoper wordt, naar gelang het aantal exemplaren meer wordt. Vandaar hierbij een oproepje. Zijn er meer mensen die het receptenboek willen hebben? Afhankelijk van het aantal mensen dat meedoet, zal het boek (incl verzendkosten) rond de 20-45 euro gaan kosten. Mocht je interesse hebben, graag reactie.

  Groetjes,
  Lien

  PS. Mocht je nog andere mensen weten, deel dit bericht dan gerust.

  • Hoi Lien
   Heb je nog dat boek bestelt uit Amerika
   want ik was ook opzoek naar dat boek maar ook vandaag
   nog niet in NL te vinden ?
   Misschien kan je een paar ontbijt recepten naar me mailen ?
   gezegende dag verder
   Juan

 8. Er staat juist in Spreuken 25vers27 Veel honing eten is niet goed.
  Het geeft snel energie dat kun je ook lezen in de Bijbel 1Samuel 14 vers 25,29,43
  Het is dus een product dat met mate gegeten dient te worden!!!
  Het is dus niet erg en in kleine hoeveel heden een gezonde vervanger van witte suiker.

 9. “Ook een suikervervanger als honing mag je slechts met mate eten: je lichaam heeft het in principe niet nodig.”
  Dit klopt NIET. Honing is iets wat het lichaam JUIST nodig heeft. Het staat voor vruchtbaarheid (land) en genezing (van mens en dier). Men moet de bijbel beter en volledig lezen.

  Jammer dat zulke simpele fouten aanwezig zijn in het Genesis-dieet. Nog erger is dat niemand hier wat van zegt of weet van heeft.

  • Waar leest u in de Bijbel van honing die staat voor vruchtbaarheid en genezing? Ik lees in het boek wel de tekst met land van melk en honing, maar dat zou symbolisch zijn. Wat is er gezond aan honing?

  • Precies,staat voor: betekend figuurlijk gesproken.

   Net als de kleur wit staat voor puur en rein en een roos staat voor romantiek etc.

   Het klopt dus wel.

   Het woordje slechts geeft onnodig een negatief beeld.
   Met mate betekend enkel niet te veel/vaak,met mate( dus af en toe) is niet erg.

  • Mijn reactie is overigens een reactie op het stukje van Mimi over honing,mocht dit niet duidelijk zijn door de plaatsingvolgorde.

 10. Ik heb met interesse alle reacties gelezen. Sinds kort heb ik het boek “Genesis dieet” ook. Ik heb het doorgelezen en het bevestigd wat ik zelf al dacht. Mbt recpeten, er is ook een vrouw en ze heet Amber Alberda en zij heeft min of meer dezelfde ideeen als beschreven in het Genesis dieet. Zij heeft recepten boekjes. Ik ken ze zelf nog niet maar wellicht een idee om eens te bekijken?
  Vriendelijke groeten,
  Maria

  • Hallo maria,
   misschien dat u dit bericht leest, een paar jaar na uw post. Heeft u al ervaring met de recepten van Amber Alberda? (in combinatie met het genisis dieet?)

   mvg. Lianne

 11. Voor iedereen die zoekt naar een Genesis recepten: je kunt ook gewoon een veganistisch receptenboek gebruiken en dan toegevoegd zout en suiker weglaten.
  Ik ben erg te spreken over ‘500 vega gerechten‘ van Deborah Gray, gekocht bij de bruna voor 9,95.
  ISBN 978 90 483 0440 0

  Eet smakelijk!

 12. Ben me aan het inlezen voor het Genesis dieet.
  Mag je wel / geen koffie of thee ?
  Wat drink je wel ?

  Wat doe je op brood ?

  Jammer dat er geen recepten zijn te vinden !

 13. Het Genesis dieet boek, is erg goed wat betreft sugestie,s maar er staan geen recepten in, dat vind ik wel jammer, en dat cooking for live boek, is er nog steeds niet!
  kan geen engels lezen, en is niet verkrijgbaar.

 14. Ook ik begin deze week met het Genesisdieet. Het boekje over afvallen van dezelfde schrijver heb ik besteld.
  Niet te duur kopen in de natuurwinkel moet je leren. Ik koop zoveel mogelijk groenten en fruit van het seizoen en uit de streek of Nederland. Dat scheelt bakken geld. Bovendien blijkt dat je van dit eten minder grote porties nodig hebt. Het is veel voedzamer. Ik doe het van een minimumuitkering.

 15. Deze week ben ik begonnen met het Genesis dieet. Enerzijds omdat ik flink wil afvallen maar niet zomaar. Ik wil het gewicht vinden dat werkelijk bij me hoort; zoals God dat heeft bedoeld. Dus: eten tot ik genoeg heb en soms even wachten omdat mijn hersenen het signaal GENOEG pas na twintig minuten krijgen.
  Ik voel me goed, echt goed al moet ik eraan wennen om bijvoorbeeld geen vla te eten, ook niet een klein beetje. Gisteren heb ik Rogge gegeten, voor het eerst en dat is echt heerlijk! Ook mung bonen kende ik niet. Ik was wel erg veel geld kwijt in de biologische winkel: bijna zestig euro tegen normaal gesproken maximaal 25. Maar dit is ook om een voorraad aan te leggen. Vanavond eten we boekweit, dat ken ik al en is absoluut favoriet. Sinds half december was ik al begonnen met Weight Watchers, maar nu combineer ik het en eet op Gods manier maar schrijf wel op wat er binnen komt zodat ik rekening kan houden met de punten van Weight Watchers:)
  Als je gezond wilt leven zoals ik, kan ik je dit dieet van harte aanbevelen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in