Genotype Dieet

Alweer een nieuwe trend uit Amerika. Het Genotype Dieet. Afslankgodin Oprah Winfrey heeft net als voor Trimgel een warm plekje voor het Genotype dieet.

Het Genotype dieet werd, net als het bloedgroepdieet, ontwikkeld door natuurkundige Peter d’Adamo. Hij baseert zich op de theorie dat onze genen bepalen welke voedingssoorten ons doen verdikken. Volgens de professor is dat de reden waarom zoveel mensen moeite hebben om af te vallen, ook als ze op hun voeding letten.

Net als bij het bloedgroepdieet zijn er zijn zes basistypes, maar om te bepalen tot welk genotype je behoort, hoef je geen bloedtest af te leggen. Lichamelijke en erfelijke kenmerken zoals je gezondheid en je figuur bepalen je type. Je kan je genotype dus op een eenvoudige manier zelf bepalen.

De zes genotypes zijn: de jager, de verzamelaar, de leraar, de verkenner, de krijger en de nomade.

Ieder van de zes genotypes heeft zijn eigen gewichtsproblemen en metabolisme en heeft zodoende zijn eigen dieet nodig. Daarbij hoef je niet minder te gaan eten, maar wel anders te gaan eten. Zo zal je lichaam niet alleen goed in vorm blijven, maar zal je je ook energieker voelen.

Het boek waarin het dieet beschreven wordt, ‘Leven volgens je genen: het Genotype Dieet’, vliegt ondertussen als zoete broodjes over de toonbank.

Bestel dit boek bij bol·com

The GenoType Diet
The GenoType Diet
Dr. Peter J. D’Adamo & Catherine Whitney

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

2 Reacties

  1. Heb de boek gelezen en proberen te bepalen tot welke groep ik behoor, maar zo simpel is het niet. kent iemand mensen die hiervan beter op de hoogte zijn die me kunnen helpen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in