Gevaar van de Gezondheidsrisicotest of Medische Zelftest

Er is veel ophef over de Gezondheidsrisicotest die sinds kort te vinden is op internet. De Medische Zelftest die is ontwikkeld door medisch specialisten van het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag kun je gratis online invullen. Binnen 30 minuten weet je of je een verhoogd risico loopt op bepaalde aandoeningen zoals bijvoorbeeld diabetes of hart aandoeningen.

Vragenlijst Gezondheidsrisicotest

Op de site van de Gezondheidsrisicotest krijg je een vragenlijst voorgeschoteld waarbij op basis van je leefstijl en de medische voorgeschiedenis van jou en je ouders het risico op verschillende veel voorkomende ziekten wordt ingeschat. Naast de gratis basistest die informatie geeft over nierziekten, diabetes en hart- en vaatziekten kun je voor voor 20 euro een uitgebreide test invullen. Bij deze aanvullende test wordt naast de eerdergenoemde aandoeningen ook nog eens 25 andere veel voorkomende aandoeningen bekeken. Je moet dan denken aan depressiviteit, gesclachtziekten en verschillende vormen van kanker.

Volle wachtkamers

Het uitgangspunt van de aanbieders van de Gezondheidsrisicotest is dat dankzij deze testen veel eerder kan worden ingegrepen, de zorgkosten zullen hierdoor dalen.  Maar is dat eigenlijk wel zo? Wellicht worden mensen ongerust door de uitslag van de test en zitten hierdoor onnodig in de wachtkamer van de dokter. Het was overigens al mogelijk om naar je huisarts te gaan om een standaard preventietest te ondergaan, wat is dan de meerwaarde van een test via internet?

Doe de Gezondheidsrisicotest

Ben je benieuwd naar de opzet van de test, of wil je de test starten klink dan op de volgende link:

* Start de Gezondheidsrisicotest *

De Basistest is gratis en het invullen neemt ongeveer een half uur in beslag.

Jouw Mening

Wat is jouw mening over de Gezondheidsrisicotest? Neem je een half uurtje de tijd om hem in te vullen en ga je vervolgens met de uitslag onder je arm naar je huisarts? Geef hier jouw mening of lees hier de meningen van andere bezoekers.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in