Gewicht verliezen en geld winnen

Rome, 18 aug. Inwoners van Varallo Sesia, een stad in het noorden van Italië, kunnen binnenkort geld verdienen als ze gewicht verliezen. Mannen en vrouwen die drie kilo afvallen, krijgen daarvoor een beloning van vijftig euro. Wie in de volgende vijf maanden niet weer aankomt, kan daarvoor nog eens 100 euro extra verdienen.

Deelnemers moeten wel eerst over een medisch certificaat beschikken dat bewijst dat ze lijden aan overgewicht. Ze kunnen er voor kiezen zich te laten bijstaan door een diëtist of een persoonlijke coach.

Het initiatief komt van de Gianluca Buonanno, de burgemeester van Varallo Sesia. Buonanno, die zelf wil afvallen sinds zijn zoon hem „dikke buik” noemde, beseft dat er veel motivatie nodig is om een dieet vol te houden. „We willen mensen aanmoedigen om gewicht te verliezen en we denken dat het geld en het groepsgevoel hen hierbij kunnen stimuleren’’, aldus Buonanno. Hij maakte 10.000 euro vrij voor het project, en zoekt nog naar sponsors voor eventuele uitbreiding. Sinds de lancering van de campagne vorige week vrijdag hebben dertig van de 7.500 inwoners van Varallo Sesia zich opgegeven. Buonanno zelf wil zes kilo vermageren, maar zegt hier geen geld voor in ruil te willen.

De Italiaanse minister van Gezondheid Livia Turco steunt het initiatief van Buonanno. Ze noemde het project een positief voorbeeld, en hoopt dat andere steden zullen volgen. Ongeveer 28 miljoen Italianen hebben te kampen met overgewicht, dat is bijna de helft van de bevolking. Vijf miljoen van hen zijn officieel geclassificeerd als zwaarlijvig. De oorzaak wordt gezocht in de vervanging van het gezonde mediterrane dieet door kant-en-klare maaltijden, die veel vet, suikers en zout bevatten.

bron:  BBC

2 Reacties

  1. Zoiets moeten ze in Nederland ook maar eens gaan organiseren. Volgens mij is dit wel een goeie manier om zwaarlijvigheid te bestrijden.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in