Gezond Afvallen zonder Dieet

Jesse van der Velde is in Nederland waarschijnlijk de nummer 1 expert op het gebied van blijvend je ideale gewicht bereiken. Zijn methode is totaal anders dan de meeste diëten en andere methoden die we tot nu toe hebben gezien. Hij focust op:

 • Je mindset aka ‘mentale houding’. Als je ‘tussen je oren’ beperkende overtuigingen hebt, niet de juiste motivatie, leidt aan emotioneel eten, telkens terug valt in oude patronen, dan ga je nooit slagen
 • Je moet eerst van binnen een balans in je hormoonhuishouding creëren, om overtollig vet of gewicht ‘aan de buitenkant’, te verliezen. De oorzaak van iedere gram overtollig vet, op welke plaats het ook zit, is het disbalans van een bepaald hormoon in je lichaam. Alleen als je jouw hormoonhuishouding in balans brengt, kan je dat vet blijvend verliezen.

Jesse schreef onlangs dit stukje op z’n blog en we willen het hierbij graag met je delen, omdat het je ongetwijfeld vooruit zal helpen.

“Dit is dus precies waar mijn haren recht van omhoog gaan staan!”

Dagelijks krijg ik tot honderden mails binnen van mijn klanten, die ik of iemand van mijn team beantwoord. Regelmatig krijgen we na het geven van een uitgebreid antwoord, een reactie terug zoals deze:
“Ok, Jesse, bedankt. Ik zal het gaan proberen.”

Of:

“Ok, ik hoop dat het gaat werken. Als het al gaat werken…”.

Op die momenten moet ik echt even tot tien tellen. Ik begrijp heus wat er achter deze reactie schuilt. Nadat je al zoveel diëten, afslankmethoden, goeroe’s en andere programma’s hebt gevolgd ben je misschien bang geworden om optimistisch te zijn. Om teleurgesteld te worden, bang dat het weer niet lukt. En misschien ook voor wat anderen er van zullen zeggen dat je wéér gaat beginnen.

Deze reactie, de manier van denken waaruit deze reactie ontstaat, kent echter een structureel groot probleem, namelijk:

Onbewust heb je al besloten dat het toch niet gaat lukken.

Je ‘dekt jezelf in’…. ‘voor het geval dat…’.

Wat je je moet beseffen, is dat wat er tussen je oren omgaat, de realiteit bepaald. Dingen ontstaan altijd eerst in je hoofd, en daarna pas in de wereld.

Het is waar je je focus legt, wat zal groeien. Wat zal ontstaan. Of je dit nou bewust doet, of onbewust.

Er bestaat geen proberen. Er bestaat alleen doen. Of niet doen. Geen proberen. In Star Wars zegt Yoda:

Try not. Do. Or do not. There is no try.

Probeer het niet. Doe. Of doe het niet. Er is niet zoiets als proberen.

Het is aan jou. Ga je er voor? Of stel je het nog even uit totdat je nog meer baalt van je lichaam? Totdat je er echt niet langer tegen kan? Op dat moment laat je je weer leiden door emotie. Als deze emotie je aanzet tot de juiste acties (bijvoorbeeld alle slechte voeding, lees: troep, in de prullenbak gooien en een super gezonde maaltijd voor jezelf bereiden), dan is het positief. Maar het is geen structurele oplossing. De dag daarna ben je deze emotie weer kwijt.

Je moet jezelf in eigen hand nemen.

Je moet je toekomst in eigen hand durven nemen.

Dit kan vandaag zijn.

Alles wat je nodig hebt om te veranderen, zit nu al in je.

Hoe dan ook, ga er voor!

Toegewijd aan jouw resultaat,

Jesse van der Velde

Klik hier voor meer informatie over Jesse’s methode.

5 Reacties

 1. mensen vallen met gemak af als je
  lekkere en gezonde recepten eet en niets hoeft leren eten.
  Ook zijn deze recepten super makkelijk uit te voeren dus je hoeft geen ervaring te hebben
  In de horeca om het te begrijpen. voor de gezondste makkelijkste
  En de lekkerste recepten.

  Kijk maar eens naar de afslank receptenbijbel.

 2. Hoi!

  Snuffel hier eens rustig rond. D’r staan zóveel diëten. Die moet je dus niét doen en al hélemaal geen crashdieet. Want het vliegt eraf maar dubbel zo hard er weer op.

  M’n vriendin Snabbeltje volgt de boeken van Mathijs Vrieze en is daar ook héél enthousiast over. Het gaat niet hard maar het blijft er wel af. Ze is met haar gezin bijna 6 weken naar Amerika op vakantie geweest. Het land van de hamburgers, pizza’s en grote porties. Toch was ze maar iets van 2-3 kilo aangekomen. Dussssssss valt mee he?

  Nogmaals succes!

 3. Hallo Ciceley!
  Och wat jammer voor je zeg dat je weer bijna terug bij af bent!

  Ik heb in het verleden ook herbalife gedaan met hetzelfde resultaat als jou. Ben nu weight watchers aan het doen en het bevalt me hartstikke goed! Je mag alles eten je moet alleen bewuste keuzes maken.
  Thats It!

  Ik wens je héél veel succes toe!
  Groetjes,

  Miepie

  • dank voor je antwoordje, Ja ik ben erg gefrustreerd, En voel me erg heel slecht bij. Ik had zoveel moed en uithoudingsvermogen, en nu is dat allemaal weg.. Allez, toch niet helemaal want wil er nog echt wel alles voor doen, Weight wachtchers schrikt mij af omdat je alles moet afwegen. Ik ga er nog eens over nadenken dank je gr

 4. Ik heb zonet 5 maanden herbalife gedaan, en de kilo’s vlogen er af, ik was 9 kgr kwijt door 2 shakes per dag te gebruiken. Op heel korte tijd zijn ze er weer bijna helemaal terug bij en ik baal ervan, Voel me slecht en heb gefaald.! Ik wil het nu gewoon op een andere manier gaan doen, MBT schoenen heb ik ook al (de sportversie) Daar ben ik wel uiterst tevreden over omdat ik veel rugpijn heb. Ik ben geintereseerd in een volledig gezond plan om mijn hele leven lang te kunnen vol houden. maar dan wel zonder vlees. Kan ik aub meer info krijgen gr Ciceley

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in