Gezond & Blij zonder diëten – Ay Lin Kho

Gezond & Blij zonder diëten, hoe doe je dat?

“Een wijs mens vat gezondheid op als de grootste zegening van de mensheid. Laat voeding uw medicijn zijn.” Hippocrates – De vader van de westerse geneeskunde

Het is niks nieuws dat voeding je medicijn is om je fit te voelen en om gezond oud te worden. Als je het ten minste gebruikt voordat je ziek bent! Sommige culturen zijn meer met voeding en gezondheid bezig dan andere. In China bijvoorbeeld is bij iedereen bekend tot welke groep verschillende voedingsmiddelen behoren. Mandarijnen zorgen bijvoorbeeld voor warmte in je lichaam en als vrouw mag je toch niet te veel lychees eten want dit is meer voeding voor mannen. Als je dan vraagt, waarom of wat het dan doet in je lichaam dan krijg je een verhaal over warm en koud te horen bekend bij alle Chinezen en Westerlingen kunnen alleen maar fronsen. In Amerika is het tegenovergestelde waar: ze hebben niet echt een gezonde eetstijl maar ze zijn ze dol op voedingssupplementen, de gezondheidswinkels zijn daar erg populair. Vergeleken bij de Aziaten staan we hier in Europa en met name in het noorden niet zo stil bij eten en gezondheid, daarbij doen voedingssupplementen het hier ook niet zo goed als in Amerika. Zoals je weet begint een echte Bourgondische cultuur pas bij onze Belgische zuiderburen en hoe meer je je zuidelijker begeeft hoe groter het aandeel voeding in de cultuur wordt.

Echt Léven

Gezond & Blij Ay Lin Kho
Gezond & Blij Ay Lin Kho

Zijn we hier niet met onze voeding en gezondheid bezig? Ik denk het wel. In heel Nederland willen we ons leven echt léven. Zoveel mogelijk er uithalen zonder ziek, vermoeid of uitgeput te zijn. Maar hoe doe je dat en waar

begin je? Dat is een groter probleem. Met een gezonde leefstijl en de juiste voeding kun je dit bereiken. Niet door diëten te volgen, die zijn niet gezond maar door voedingskennis, en psychologische oplossingen te gebruiken waardoor je onbewust minder eet zoals een longdrinkglas gebruiken voor je frisdrank en lage brede glazen voor je water of thee en kleinere borden.

In Gezond & Blij zonder diëten vertelt voedingsdeskundige Ay Lin Kho op een toegankelijke manier over voeding en gezondheid. Wat is voeding? Wat doet het in ons lijf? Hoe kunnen we ons lichaam op een gezonde manier voeden zodat het krijgt wat het nodig heeft. Met psychologische oplossingen kunnen we onbewust minder eten van ongezonde snacks en meer van gezonde producten.

Groet,

aylin

Meer informatie op Aylinkho.nl

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in