Drinken is goed voor de gezondheid. Dat hoor je overal. Maar hoe is drinken goed voor de gezondheid? De vocht die wij in ons lichaam krijgen, krijgen wij voornamelijk door te drinken. Een mens moet wel 2 liter drinken in 1 dag. Maar zijn alle dranken wel goed voor je gezondheid? De meeste dranken bevatten zoet. We kennen water als enige drank die geen zoet bevat. Wil dat zeggen dat mensen die gezond willen leven alleen water moeten drinken? Niet iedereen beseft dat een behoorlijk deel van de suikerinname te wijten is aan suikerhoudende dranken.

Er zijn wel meerdere dranken zonder suiker die heel gezond zijn voor ons.

Gezond drinken zonder suiker

Er zijn genoeg dranken die gezond zijn en geen suiker bevatten. Denk maar aan de heerlijke suikervrije smoothies, sappen en shakes. Er zijn wel mensen die een of twee lepels suiker toevoegen bij het maken van vruchtensappen, smoothies of shakes. Echter is dat niet nodig. Vruchten hebben genoeg zoet. Het zoet in vruchten heet fructose. Fructose is genoeg zoet voor het menselijk lichaam in een keer. Je moet gewoon kunnen spelen met de smaken van de verschillende vruchten!

Verder kunnen we de dagelijkse dranken waarin wij suiker zetten ook gewoon zonder suiker drinken. In dit geval gaat het om cacao, melk, thee en koffie. Aan de smaak zal je wel moeten wennen. Dat geef ik eerlijk toe. Na een week ben je wel aan de smaak gewend hoor. Het proeft echt gewoon naar water.

Nadeel van suikervrij drinken

Pijn : wanneer je pas bent gestopt met het drinken van toegevoegde suiker, moet je lichaam even wennen aan de situatie. Dat proces kan wel een week duren. In dit proces kan het wel voorkomen dat je hoofdpijn krijgt. Je moet het zien als een afkickverschijnsel. Dit gaat gelukkig wel over hoor. Wanneer je lichaam eenmaal gewend is aan de situatie geeft een suikervrij leven meer voordelen dan deze ene nadeel.

Voordelen van suikervrij drinken

Energie: het is wel zo dat we uit suiker onze energie halen, maar door het natuurlijke zoet dat al in de voedingsmiddelen zit, kunnen we ook wat energie krijgen. Wanneer je lichaam is gewend aan de situatie kan het juist voorkomen dat je teveel energie hebt en die juist kwijt moet in de gym of waar jij dat wil.

Huid : doordat je alleen natuurlijk zoet gaat gebruiken, raakt jouw lichaam minder in de war, waardoor het beter gaat reageren op de voeding die jij nuttigt. Het zal dus  veel minder voorkomen dat jij een puist vindt op je gezicht.

Gewichtsverlies : suiker staat bovenal bekend om het feit dat hij je dik maakt. Minder zoet zal dus ook ervoor zorgen dat jij jouw ideaal gewicht sneller bereikt en natuurlijk ook kan behouden.

Verminderde drang naar zoet: het wordt vaker gezegd dat suiker verslavend werkt. Dat gelooft niet een ieder. Wanneer je dranken gebruikt zonder suiker, zal je zeker de grote verschillen merken aan je lichaam waaraan je wel kan zien dat suiker inderdaad verslavend is. Doordat je minder suiker zal zetten in je dranken, zal je lichaam na 1 week wel eraan gewend zijn. De drang naar suiker gaat er helemaal niet zijn.

Drinken zonder suiker heeft meer voordelen na nadelen. Als je een doel hebt of gewoon de uitdaging aan wilt gaan, heb jij dan een beeld van wat je te wachten staat. Als je gezond wilt drinken zonder suiker weet je nu dat er meerdere alternatieven zijn dan alleen water. Deze heerlijke alternatieven kun je zelf proberen met je keukenmachine. Voel je dan vrij in de vruchtenhal van de supermarkt. Drinken zonder suiker is dus gezond, maar bovenal ook leuk.

Gezonde Groet,

mark

[thrive_leads id=’46006′]

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in