Gezond eten en gewoon doen, Frans Kok

Afvallen is populair maar veel mensen vergeten dat gezond eten de enige manier is om af te vallen. De Wageningse Hoogleraar heeft Frans Kok een boek geschreven met de titel “Gezond eten en gewoon doen” Bij wijze van experiment heeft Kok een maand lang ongezond gegeten. Het resultaat? Kok kwam twee kilo aan, toen hij vervolgens weer gezond ging eten verdwenen de kilo’s als sneeuw voor de zon.

Na de “wonderdiëten” zoals Montignac, Sonja Bakker en dr. Frank was het genoeg voor Frans Kok. Hij belde voormalig Volkskrant-journalist Broer Scholtens en het boek Gezond eten en gewoon doen was geboren. De traditionele diëten hebben geen wetenschappelijke onderbouwing, aldus Frans Kok. Volgens de Wageningse hoogleraar voeding en gezondheid is gezond eten de énige manier om af te vallen.

Suikers, snelle koolhydraten, verzadigde vetten, zout, weinig vezels zitten in het eetpatroon van veel Nederlanders. Hierdoor groeit het vetgehalte in de buikholte om de organen heen. Ontstekingen zijn het gevolg met alle gevolgen van dien. We denken er niet meer bij na wat we dagelijks consumeren. Keuzes maken, dat is de sleutel tot het echte afslankgeheim volgens Kok en Scholtens.

40% van het overgewicht is genetisch bepaald

Frans Kok rekent overigens gedeeltelijk af met iedereen die aangeeft dat zijn of haar overgewicht genetisch is bepaald. “Als je 10 kilo aankomt, is 4 kilo inderdaad genetisch bepaald, de andere 6 kilo komt gewoon door teveel en verkeerd eten” Dat is nog eens duidelijke taal van de Hoogleraar!

“Sonja Bakker en dr. Frank zijn ongezond”

Kok en Scholtens gaan nog een stapje verder en beweren dat diëten zoals Sonja Bakker en dr. Frank ongezond zijn. “De onderbouwing ontbreekt totaal” Bij het afvallen gaat het om calorieën en de tijd, snel afvallen zorgt voor verstoppingen. Op de langere termijn zullen deze diëten geen effect hebben. Gezond, gevarieerd eten en bewegen is de enige oplossing aldus de heren.

Gezond eten en gewoon doen

Gezond eten, gewoon doen van voedingshoogleraar Frans Kok en wetenschapsjournalist Broer Scholtens geeft handwijzers voor zon gezond eetpatroon en voorbeelden voor recepten die hierbij horen. Het is een kwestie van met kennis aan tafel gaan. De nadruk ligt niet op het verliezen van kilos maar op het gezond op gewicht houden van je lichaam. Er wordt besproken hoeveel je moet eten, welke eetkeuzes de voorkeur hebben en waarom die gezond zijn. Uit een voedingsexperiment dat is uitgevoerd blijkt hoe snel het lichaam reageert op een ongezond eet- en beweegpatroon.Gezond eten met voldoende calorieën en bewegen staan centraal, of je nu wilt afvallen of niet. Gezond eten, gewoon doen!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in