Gezond eten rond chemotherapie

De bijwerkingen van de behandeling van kanker met chemokuren en bestraling kunnen (meestal tijdelijk) een totaal andere beleving van geur, smaak en mondgevoel geven. Eten is daardoor voor veel kankerpatiënten een groot probleem. José van Mil ontwikkelde een methode om eten in die moeilijke periode wat gemakkelijker te maken, zodat kankerpatiënten zoveel mogelijk goede voedingstoffen binnen kunnen krijgen.

In zes hoofdstukken worden rond de structuren luchtig, smeuïg, zacht met beet, stevig, krokant en vloeibaar, heerlijke recepten gepresenteerd. In kleine voor de patiënt ‘behapbare’ hoeveelheden en tips voor maaltijden met het hele gezin.

Jaarlijks zijn er zo’n 70.000 patiënten bij wie kanker wordt vastgesteld, de meesten ondergaan als deel van de behandeling een chemokuur en of bestraling. Voor al deze mensen en hun naaste familie is dit een onmisbaar kookboek.
Met dit boek willen we:

– patiënten stimuleren te eten wat ze willen eten om zo gewichtsverlies te voorkomen en zo lang mogelijk op krachten te blijven.

– ingrediënten aanreiken die juist voor patiënten die chemotherapie en bestraling ondergaan goed zijn
– mensen ondersteunen die koken voor chemo- en bestralingspatiënten

José van Mil (1958) is opgeleid in het restaurant van haar vader en de Cordon Bleu Cookery School in Londen. Zij schreef onder andere voor de Pink Ribbon Foundation en ontwikkelde de recepten in dit boek tijdens het koken voor haar, tegen kanker vechtende, echtgenoot.

Bestel deze boeken bij bol.com

Gezond eten rond chemotherapie
Gezond eten rond chemotherapie
Jose van Mil & Archer Makenzie, C.

Antikanker
Antikanker
David Servan-Schreiber

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!


REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in