Gezond lunchen met Leontien van Moorsel

Soms krijg je een binnengevoel dat je iets “moet” doen. Vanmorgen was dat gevoel: zet de televisie eens aan en zet hem op rtl 4.

Ik viel dus in een uitzending van koffietijd waarin Leontien van Moorsel te gast was. Het programma liep al op het einde toen er een héérlijk gerechtje werd geserveerd. Ik had nog niet in de gaten dat Leontien achter dit gerecht zat.

Eetstoornis

Zoals bij velen bekend is heeft Leontien een eetstoornis gehad. Dat zij nu dit boekje heeft geschreven met heerlijke lunchrecepten erin is voor mij het bewijs dat zij voor een gezond leven heeft gekozen. In het programma vertelde ze, dat ze vroeger, in het weekend, over de schreef ging en dat ’s maandags en dinsdags compenseerde door bijvoorbeeld het ontbijt over te slaan. Wat dus woensdags leidde tot gigantische eetbuien.

Kruidvat

Ik vind het geweldig dat juist Leontien dit boekje heeft geschreven, wat overigens voor een zéér vriendelijk prijsje bij het Kruidvat is te verkrijgen. Maar wat ik nog meer hoop is, dat mensen een voorbeeld aan haar gaan nemen. Leontien is het levende bewijs hoe het óók kan gaan: de knop is om. Ze eet gezond en beweegt. De ideale combinatie voor een leven in balans. Marjolein Hurkmans heeft eerder een boek over Leontien geschreven met de titel ‘De zit van mijn leven

Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel werd geboren op 22 maart 1970 in Boekel, een klein Brabants dorpje onder de rook van Eindhoven. En daar zou ze misschien nog steeds hebben gewoond als ze niet al op jonge leeftijd ontdekte dat ze keihard kon fietsen. Met een ongekend doorzettingsvermogen fietste ze uiteindelijk 4 Olympische titels, 9 wereldkampioenschappen, en 2 tourzeges bij elkaar. Een en al euforie, zou je bijna zeggen. Maar dat valt tegen. Het fanatisme dat Van Moorsel meervoudig wereldkampioene maakte, brak haar ook op. Haar gouden medailles bleken een zwarte keerzijde te hebben. Openhartig vertelt ze haar verhaal. Over de vele ups en downs, haar strijd tegen een eetstoornis en het moederschap dat haar leven nieuwe invulling geeft nu de pedalen niet langer meer permanent ronddraaien.

Ik heb diep respect voor haar!

Miepie

2 Reacties

  1. Heey Miepie,

    Zozo…wat een leuk artikel! Ik heb ook respekt voor Leontien! Dat ze haar ziekte heeft overwonnen èn haar knop omgedraaid heeft door gezond te gaan leven.

    Zo zie je maar weer, dat gezond eten en bewegen goed voor je is, vooral ook bij het afvallen!

    Groetjes

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in