Gezond nieuws uit Suriname

‘Gezonde voeding’ is het thema van de lagere schoolcampagne die gisteren middels een presentatie werd afgerond. Aan deze campagne, welke onder auspiciën van Stichting voor een Schoon Suriname is georganiseerd, namen 18 lagere scholen deel. Onder deze scholen bevonden zich ook de OS Dan van Boven Suriname en de Sint Nicolaasschool uit Kalebaskreek. De duur van de campagne was 5 maanden.

Middels de presentaties gisteren hebben de kinderen getoond wat zij allemaal hebben opgestoken gedurende de campagne. De presentaties hadden in theater Unique plaats, waarbij 10 leerlingen van elke school een bijdrage hebben geleverd. Maandag wordt bekendgemaakt welke 5 scholen de finale hebben behaald. De 5 beste scholen zullen op vrijdag tegen elkaar uitkomen, waarna er een Food King en een Food Queen wordt uitgeroepen. Zij zullen een jaar lang de voorlichting van de Stichting voor een Schoon Suriname verzorgen.

Stichtingvoorzitter Nico Waagmeester geeft in een vraaggesprek met DBS te kennen dat de stichting reeds jaren bezig is met bewustwordingscampagnes over milieu. Echter is vorig jaar van start gegaan met het betrekken van de schoolkinderen in het programma. Het thema vorig jaar was ‘Water’. De thema’s worden gekozen uit de 12 milieuregels van de stichting. Het geheel wordt gefinancierd door de Vlaamse Vereniging Ontwikkelingssamenwerking en Technische Bijstand (VVOB). Het streven van de stichting is erop gericht om het milieu en gezondheidsbewustwording in het curriculum van het onderwijs op te nemen opdat alle scholen participeren in het programma.

bron: dbsuriname.com

1 reactie

  1. Als ik op categorie allergieen & ziekten klikt gaat het niet open .
    ik hoop dat dit zo spoedig mogelijk tot het verleden kan behoren .

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in