Gezond slank met dr. Frank deel 2 en 3 bestellen

‘Gezond slank met dr. Frank’ is de titel van het boek van de internist die we kennen van het dr. Frank eiwitdieet van de Telegraaf. In het boek  ‘Gezond slank met dr. Frank’ kun je uitgebreide informatie lezen over het dr. Frank Dieet.Gezond slank met dr. Frank deel 2 en 3 bestellen x winceDaarnaast staan er 84 menu’s in om lekker af te vallen. Het boek was vanaf donderdag 21 januari 2010 te koop maar de eerste druk was binnen een week uitverkocht. Inmiddels is het boek weer te bestellen. Het boek  Gezond slank met dr. Frank staat al weken op de eerste plaats bij boekenlijsten zoals ‘De Bestsellerlijst’ van CPNB.

dr. Frank Dieet

dr. Frank ontwikkelde zijn dieet op basis van wetenschappelijk onderzoek. In het boek wordt dit in heldere taal uiteengezet. De recepten zijn voorzien van handige boodschappenlijstjes. Dit maakt het boek tot een uiterst praktisch naslagwerk. In aparte hoofdstukken is aandacht voor thema’s als vis, zuivel en beweging. In kaders wordt op een heldere manier medische uitleg gegeven. Niet eerder was afvallen zo gezond, zo effectief en vooral, zo lekker.

Previtas en Liv-advies

Previtas is de naam van de kliniek die dr. Frank  samen met de Ziekenhuis Groep Twente heeft opgericht. Previtas is een kliniek voor gewichtsmanagement. In december 2010 is de kliniek voor overgewicht Previtas op gegaan in Liv-advies. Liv-advies voorziet mensen met overgewicht van voedingsadviezen. Toch zijn  voedingsadviezen alleen vrijwel nooit voldoende. Dat is de reden dat Liv-advies samenwerkt met artsen, sportinstructeurs, psychologen, fysiotherapeuten, zorginstellingen, zorgverzekeraars, arbodeskundigen, ouders en partners. Kortom, Liv voeding & leefstijladvies werkt aan structurele en persoonsgerichte oplossingen om af te vallen. Vanaf 2011 is Dr. Frank niet meer verbonden aan Liv-advies.

250.000 mensen volgen het dr. Frank Dieet

Vier maanden na de aftrap van het dr. Frank Dieet volgen ruim een kwart miljoen Nederlanders het dr. Frank Dieet. Wil ook jij vandaag nog starten met het dr. Frank? Lees er alles over in dit artikel.

Win een gratis boek van dr. Frank

In samenwerking met dr. Frank en Dutch Media maak je bij vetvrij.com kans op een gratis exemplaar van ‘Gezond slank met dr. Frank’. Klik hier en doe mee met de ‘Gezond slank met dr. Frank prijsvraag’

Bestel ‘Gezond slank met dr. Frank’ bij bol·com

Gezond slank met dr. Frank deel 2 en 3 bestellen Gezond slank met dr. Frank deel 2 en 3 bestellen Gezond slank met dr. Frank deel 2 en 3 bestellen

Lees meer over dr. Frank in de volgende artikelen

dr. Frank van Berkum te gast bij Pauw & Witteman (video)
dr. Frank Dieet, eiwitrijk en koolhydraatarm
dr. Frank’s grote afvalrace gaat van start
Gratis aanmelden voor het dr. Frank Dieet
Ruim 250.000 Nederlanders volgen dr. Frank Dieet

Alweer een dieetboek

Er zijn al veel boeken over dieet en afvallen verschenen dus waarom dit boek van dr. Frank? Volgens dr. Frank bewijst hij met dit boek dat afvallen ook heel lekker kan zijn. Het dr. Frank dieet is door diëtisten en kookliefhebbers vertaald naar heerlijke gezonde recepten waar je van afvalt.

dr. Frank van Berkum is internist en een man met een missie. In zijn praktijk kreeg hij steeds vaker te maken met patiënten met (fors) overgewicht. In oktober 2009 deed dr. Frank via De Telegraaf een oproep aan lezers om zijn dieet te volgen. Binnen 2 maanden meldden zich meer dan 80.000 mensen aan die actief zijn dieet volgen! Inmiddels volgen al ruim 130.000 Nederlanders het dr. Frank Dieet. Net als bijvoorbeeld Prodimed is het dr. Frank Dieet een eiwittendieet. Dr. Drank heeft zijn dieet ontwikkeld op basis van ruim zes jaar wetenschappelijk onderzoek. De resultaten zijn ronduit spectaculair. Vele kilo’s gingen verloren en misschien nog wel het allerbelangrijkste: van de diabetespatiënten onder de deelnemers waren sommigen zelfs van de insuline af! Een ongekend succes.

Succes

Het succes van het dr. Frank dieet is mede te verklaren door de verzadigende werking van eiwitten, onverzadigde vetzuren en vezels. Juist deze verzadigende eigenschappen van dit dieet beperken het beruchte jojo-effect. Het verminderen van de koolhydraten heeft een gunstig effect op de bloedsuikers van mensen met suikerziekte.

dr. Frank Dieet Recepten

Dokter Frank staat bekend om zijn heerlijke verantwoorde recepten waarmee je ook nog eens kunt afvallen. We hebben een aantal gezonde Dr. Frank Dieet Recepten voor je.

Voordelen en Nadelen dr. Frank Dieet

Zoals ieder dieet heeft ook het dr. Frank Dieet voordelen en nadelen. Je kunt er alles over lezen in dit artikel.

Dokter Frank  Forum

Heb je vragen over het Dokter Frank Dieet of wil je ervaring uitwisselen? Dan kun je hier een reactie achterlaten of reacties lezen van anderen. Daarnaast kun je terecht op het informatieve Dokter Frank Forum.

Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers

Veel mensen die dankzij het dr. Frank Dieet hun streefgewicht hebben behaald zijn van dr. Frank overgestapt op het ‘Grip op Koolhydraten Dieet’ van de Gelderse diëtiste Yvonne Lemmers. Net zoals Frank van Berkum benadrukt Yvonne Lemmers dat Koolhydraten een enorme invloed hebben bij de oorzaak van overgewicht. In het boek ‘Grip op Koolhydraten’ legt Yvonne uit hoe je op een verantwoorde manier kunt omgaan met Koolhydraten en op die manier aankomen en overgewicht kunt voorkomen.

Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank / Deel 3

Na zijn eerste twee boeken kon een derde boek niet uitblijven. November 2011 verscheen het derde boek van dr. van Berkum met de titel: ‘Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank / Deel 3‘. Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr. Frank staat boordevol heerlijke, makkelijke recepten, handige menu’s, boodschappenlijstjes en veel praktische tips die helpen bij het afvallen. Want vergeet niet: afvallen moet ook leuk, gemakkelijk en lekker zijn, dan houd je het veel langer vol.

Jouw ervaring met het dr. Frank Dieet

Wat is jouw ervaring met het ‘Gezond slank met dr. Frank Dieet’ ? Ben jij overtuigd van de filosofie van Dokter Frank van Berkum over eiwitten en koolhydraten? Volg jij het dr. Frank dieet, ga je het volgen of heb je het dieet gevolgd? Bezoek dan het dr. Frank topic op ons forum. Geef hier jouw mening over het dieet of lees hier de ervaringen van anderen.

Overgewicht is groeiend probleem *

Overgewicht is een van de snelst groeiende problemen in Nederland. Het leidt aantoonbaar tot ziekten als diabetes, hart- en vaatproblemen en zelfs kanker. Ongeveer 50 % van de Nederlanders heeft te maken met overgewicht, 10% heeft obesitas. Verwacht wordt dat in de toekomst deze percentages alleen nog maar toe zullen nemen als er geen maatregelen genomen worden. De jaarlijkse kosten van gezondheidszorg als gevolg van overgewicht en obesitas bedragen al meer dan 2 miljard euro, terwijl overige kosten (ziekteverzuim, productieverlies, uitkeringslasten en maatschappelijke kosten) worden geschat op meer dan een miljard euro.

dr. Frank van Berkum is internist en vasculair geneeskundige aan de ziekenhuisgroep Twente en verbonden aan Previtas, een kliniek gespecialiseerd in mensen met overgewicht. Als deskundige op het gebied van overgewicht, voeding en diëten deed dr. Frank van Berkum in samenwerking met de Universiteiten van Groningen en Maastricht wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van diverse diëten. Op basis van de resultaten van dat onderzoek en ruim 25 jaar ervaring met patiënten met ernstig overgewicht ontwikkelde hij zijn dieet, speciaal gericht op de Nederlandse consument.

* Bron: Uitgeverij Carrera, Roel van Diepen

49 Reacties

 1. Hallo, dit is voor iemand bedoelt, die al jaren dit moet doormaken. Is er iets te doen tegen een versnelde celdeling van de schildklier, net als versnelde celdeling bij psoriasis?
  Na borstkanker en chemo was de psoriasis verdwenen, na uitbehandeld te zijn is de psoriasis weer aan het terugkomen. net zoals jeuk en psoriasis over meerdere plaatsen op het lichaam.
  Na jaren is er nog niks tegen de psoriasis gevonden.
  Dit vind ik heel belangrijk.

 2. hallo ik ben Johanna
  ben 37 jaar
  Ik heb een te trage schildklier, maar is onder controle met mijn medicijnen.
  Mijn internist zei het afvallen moet nou lukken.
  Nou vergeet het maar ik ben nu 4 weken bezig met Dr Frank zijn dieet
  ik ben niks afgevallen wel 3 centimeter bij mn zij maar dat is alles.

  Wat moet ik doen want ik ben zo klaar met die kilo’s.
  Ik hoop snel wat te horen.

 3. Jammer dat hier alleen maar oude reacties staan. Wil net vol goede moed dit dieet gaan proberen omdat ik minder insuline wil spuiten en wil afvallen maar niets lukt echt. Alleen maar met hele kleine onsjes. Helaas kan ik nergens iets vinden van mensen die op dit moment ook bezig zijn. Welke dag je de mail krijgt met recepten? In ieder geval iedereen die wel dit dieet volgt heel veel succes.

 4. Ik heb vanaf 1 februari 2010 het dr. frank dieet gevolgd. Ik was 9 kilo afgevallen. Toch nu ik steeds blijf proberen dezelfde recepten te gebruiken val ik niet meer af terwijl ik nog een aantal kilo’s kwijt moet. Misschien is jullie ondersteuning een aanrader. Ik heb diabetes nr. 2 maar sinds mijn dieet slik ik geen tabletten meer voor de suikerziekte en bij controle’s is alles goed. Graag een reactie.
  groet Maryan

  • beste Maryan,
   ik volg ook de koolhydraatarme eetwijze. Via de website. na 10 weken moest ik langzaam aan koolhydraten toevoegen. als je dat ook al doet, is het misschien een tip om eens te kijken hoeveel khd je per dag binnenkrijgt. Dan zou ik dat weer verminderen. suc6
   groet, simone

 5. @tineke
  Waarschijnlijk krijg je door het koolhydraatarme eten te weinig voedingsvezels binnen. Je kunt dat oplossen door een eetlepel zemelen door de shake of de andere maaltijden te doen. Dit helpt bij mij erg goed. Is in zakjes te koop bij de supermarkt.

 6. Mijn man en ik volgen enkele weken het door Dr. Frank ontwikkelde dieet.Het bevalt goed. Eten toch lekker en vallen tegelijk af. Het probleem bestaat nu echter dat we last hebben van constipatie.Fibrex vinden we erg vies. Is er een andere oplossing. Zo niet hoeveel vijgen en /of olijven moeten we nemen?

 7. Hallo, heeft iemand ervaring ermee of het een goed idee is om de lunch, als ik niet thuis kan eten, te vervangen door de weipoeder met soyamelk. is dit een goede vervanger en krijg ik hiermee hetzelfde resultaat als met een normale lunch van de recepten?

  vriendelijke groet, Sylvia

 8. ik ben sinds enkele dagen lid en heb voor 5 en 6 juli een recept ontvangen, maar vandaag nog niets. Is het ook zo dat ik zelf de receptendagen kan wisselen? Dit omdat de recepten pas laat komen en dan is het ontbijt al voorbij.

  Vriendelijke groet, Jo

 9. Ik wil +/- 8 kg afvallen. Heb alle recepten van dr. Frank net uitgeprint en doorgelezen. Ik heb een vraag, bereik ik eenzelfde resultaat als ik als lunch een eiwitshake met rauwkost nuttig i.p.v. een klaargemaakte lunch van de recepten? Dat vind ik nl. ik niet zo practisch om tussen de middag klaar te maken als ik niet thuis ben.

 10. ik hoorde dat er een nieuw receptenboek van Dokter Frank op komst is, en dat er een nieuwe praktijk van Previtas is geopend in Groningen. Kan iemand dit bevestigen?

  Annelieke

 11. Graag zou ik vernemen, of het dr.Frank eiwit-dieet ook geschikt is voor mensen met suiker ziekte [ouderdomssuiker]

 12. Mijn man is CVA patient en zit nu in een rolstoel.Hij is erg in gewicht aangekomen.Wil nu Dr. Frank dieet proberen maar hij vraagt zich af of dat in zijn situatie verantwoord is.
  En moet hij daar begeleiding bij hebben en bij wie kan hij die begeleiding krijgen?Is het waar dat dit dieet slecht is voor de nieren?
  met vriendelijke groeten, van den Heuvel

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in