Gezond slank met dr. Frank deel 2 en 3 bestellen

‘Gezond slank met dr. Frank’ is de titel van het boek van de internist die we kennen van het dr. Frank eiwitdieet van de Telegraaf. In het boek  ‘Gezond slank met dr. Frank’ kun je uitgebreide informatie lezen over het dr. Frank Dieet. Gezond slank met dr. Frank deel 2 en 3 bestellen X wince Daarnaast staan er 84 menu’s in om lekker af te vallen. Het boek was vanaf donderdag 21 januari 2010 te koop maar de eerste druk was binnen een week uitverkocht. Inmiddels is het boek weer te bestellen. Het boek  Gezond slank met dr. Frank staat al weken op de eerste plaats bij boekenlijsten zoals ‘De Bestsellerlijst’ van CPNB.

dr. Frank Dieet

dr. Frank ontwikkelde zijn dieet op basis van wetenschappelijk onderzoek. In het boek wordt dit in heldere taal uiteengezet. De recepten zijn voorzien van handige boodschappenlijstjes. Dit maakt het boek tot een uiterst praktisch naslagwerk. In aparte hoofdstukken is aandacht voor thema’s als vis, zuivel en beweging. In kaders wordt op een heldere manier medische uitleg gegeven. Niet eerder was afvallen zo gezond, zo effectief en vooral, zo lekker.

Previtas en Liv-advies

Previtas is de naam van de kliniek die dr. Frank  samen met de Ziekenhuis Groep Twente heeft opgericht. Previtas is een kliniek voor gewichtsmanagement. In december 2010 is de kliniek voor overgewicht Previtas op gegaan in Liv-advies. Liv-advies voorziet mensen met overgewicht van voedingsadviezen. Toch zijn  voedingsadviezen alleen vrijwel nooit voldoende. Dat is de reden dat Liv-advies samenwerkt met artsen, sportinstructeurs, psychologen, fysiotherapeuten, zorginstellingen, zorgverzekeraars, arbodeskundigen, ouders en partners. Kortom, Liv voeding & leefstijladvies werkt aan structurele en persoonsgerichte oplossingen om af te vallen. Vanaf 2011 is Dr. Frank niet meer verbonden aan Liv-advies.

250.000 mensen volgen het dr. Frank Dieet

Vier maanden na de aftrap van het dr. Frank Dieet volgen ruim een kwart miljoen Nederlanders het dr. Frank Dieet. Wil ook jij vandaag nog starten met het dr. Frank? Lees er alles over in dit artikel.

Win een gratis boek van dr. Frank

In samenwerking met dr. Frank en Dutch Media maak je bij vetvrij.com kans op een gratis exemplaar van ‘Gezond slank met dr. Frank’. Klik hier en doe mee met de ‘Gezond slank met dr. Frank prijsvraag’

Bestel ‘Gezond slank met dr. Frank’ bij bol·com

Gezond slank met dr. Frank deel 2 en 3 bestellen Gezond slank met dr. Frank deel 2 en 3 bestellen Gezond slank met dr. Frank deel 2 en 3 bestellen

Lees meer over dr. Frank in de volgende artikelen

dr. Frank van Berkum te gast bij Pauw & Witteman (video)
dr. Frank Dieet, eiwitrijk en koolhydraatarm
dr. Frank’s grote afvalrace gaat van start
Gratis aanmelden voor het dr. Frank Dieet
Ruim 250.000 Nederlanders volgen dr. Frank Dieet

Alweer een dieetboek

Er zijn al veel boeken over dieet en afvallen verschenen dus waarom dit boek van dr. Frank? Volgens dr. Frank bewijst hij met dit boek dat afvallen ook heel lekker kan zijn. Het dr. Frank dieet is door diëtisten en kookliefhebbers vertaald naar heerlijke gezonde recepten waar je van afvalt.

dr. Frank van Berkum is internist en een man met een missie. In zijn praktijk kreeg hij steeds vaker te maken met patiënten met (fors) overgewicht. In oktober 2009 deed dr. Frank via De Telegraaf een oproep aan lezers om zijn dieet te volgen. Binnen 2 maanden meldden zich meer dan 80.000 mensen aan die actief zijn dieet volgen! Inmiddels volgen al ruim 130.000 Nederlanders het dr. Frank Dieet. Net als bijvoorbeeld Prodimed is het dr. Frank Dieet een eiwittendieet. Dr. Drank heeft zijn dieet ontwikkeld op basis van ruim zes jaar wetenschappelijk onderzoek. De resultaten zijn ronduit spectaculair. Vele kilo’s gingen verloren en misschien nog wel het allerbelangrijkste: van de diabetespatiënten onder de deelnemers waren sommigen zelfs van de insuline af! Een ongekend succes.

Succes

Het succes van het dr. Frank dieet is mede te verklaren door de verzadigende werking van eiwitten, onverzadigde vetzuren en vezels. Juist deze verzadigende eigenschappen van dit dieet beperken het beruchte jojo-effect. Het verminderen van de koolhydraten heeft een gunstig effect op de bloedsuikers van mensen met suikerziekte.

dr. Frank Dieet Recepten

Dokter Frank staat bekend om zijn heerlijke verantwoorde recepten waarmee je ook nog eens kunt afvallen. We hebben een aantal gezonde Dr. Frank Dieet Recepten voor je.

Voordelen en Nadelen dr. Frank Dieet

Zoals ieder dieet heeft ook het dr. Frank Dieet voordelen en nadelen. Je kunt er alles over lezen in dit artikel.

Dokter Frank  Forum

Heb je vragen over het Dokter Frank Dieet of wil je ervaring uitwisselen? Dan kun je hier een reactie achterlaten of reacties lezen van anderen. Daarnaast kun je terecht op het informatieve Dokter Frank Forum.

Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers

Veel mensen die dankzij het dr. Frank Dieet hun streefgewicht hebben behaald zijn van dr. Frank overgestapt op het ‘Grip op Koolhydraten Dieet’ van de Gelderse diëtiste Yvonne Lemmers. Net zoals Frank van Berkum benadrukt Yvonne Lemmers dat Koolhydraten een enorme invloed hebben bij de oorzaak van overgewicht. In het boek ‘Grip op Koolhydraten’ legt Yvonne uit hoe je op een verantwoorde manier kunt omgaan met Koolhydraten en op die manier aankomen en overgewicht kunt voorkomen.

Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank / Deel 3

Na zijn eerste twee boeken kon een derde boek niet uitblijven. November 2011 verscheen het derde boek van dr. van Berkum met de titel: ‘Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank / Deel 3‘. Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr. Frank staat boordevol heerlijke, makkelijke recepten, handige menu’s, boodschappenlijstjes en veel praktische tips die helpen bij het afvallen. Want vergeet niet: afvallen moet ook leuk, gemakkelijk en lekker zijn, dan houd je het veel langer vol.

Jouw ervaring met het dr. Frank Dieet

Wat is jouw ervaring met het ‘Gezond slank met dr. Frank Dieet’ ? Ben jij overtuigd van de filosofie van Dokter Frank van Berkum over eiwitten en koolhydraten? Volg jij het dr. Frank dieet, ga je het volgen of heb je het dieet gevolgd? Bezoek dan het dr. Frank topic op ons forum. Geef hier jouw mening over het dieet of lees hier de ervaringen van anderen.

Overgewicht is groeiend probleem *

Overgewicht is een van de snelst groeiende problemen in Nederland. Het leidt aantoonbaar tot ziekten als diabetes, hart- en vaatproblemen en zelfs kanker. Ongeveer 50 % van de Nederlanders heeft te maken met overgewicht, 10% heeft obesitas. Verwacht wordt dat in de toekomst deze percentages alleen nog maar toe zullen nemen als er geen maatregelen genomen worden. De jaarlijkse kosten van gezondheidszorg als gevolg van overgewicht en obesitas bedragen al meer dan 2 miljard euro, terwijl overige kosten (ziekteverzuim, productieverlies, uitkeringslasten en maatschappelijke kosten) worden geschat op meer dan een miljard euro.

dr. Frank van Berkum is internist en vasculair geneeskundige aan de ziekenhuisgroep Twente en verbonden aan Previtas, een kliniek gespecialiseerd in mensen met overgewicht. Als deskundige op het gebied van overgewicht, voeding en diëten deed dr. Frank van Berkum in samenwerking met de Universiteiten van Groningen en Maastricht wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van diverse diëten. Op basis van de resultaten van dat onderzoek en ruim 25 jaar ervaring met patiënten met ernstig overgewicht ontwikkelde hij zijn dieet, speciaal gericht op de Nederlandse consument.

* Bron: Uitgeverij Carrera, Roel van Diepen

49 Reacties

 1. Ik probeer me al een poos bij u aan te melden maar het lukt me niet echt. ben een donkere dame van 42 jaar ben 1.61 en weeg 73 kilo. men zegt dat het in de genen zit dat een donkere vrouw wel een dikke kont en dikke buik heb.
  Graag wil ik het liefst 56 tot 60m kilo wegen

 2. Ik heb het boek gewonnen met de Dr. Frank prijsvraag op deze website! Ik heb het boek inmiddels ontvangen en er zitten een hoop recepten tussen,die ik niet lust en waar ik zo snel geen vervangend middel voor kan vinden De yoghurt-kwark en dat soort producten vallen voor mij af en ik weet niet waar ik dat door kan vervangen. En ik mis inderdaad de soepen

 3. Ik heb het gekruide sojabrood gemaakt. Helaas wil het deeg niet rijzen en na het bakken valt het helemaal uit elkaar. Wat doe ik niet goed?

 4. Het boek van Dokter Frank ziet er gelikt uit, de fotografie en tekst zijn keurig verzorgd. Desondanks een kanttekening: Het is net als met andere hypes: het probleem zit in de praktische toepassing van hetgeen wordt beschreven. Wanneer je vele weken lang thuis bent kun je de aanbevolen lunches realiseren. Wanneer je echter niet gedurende een lange periode thuis bent, zijn de lunches, met name op je werk bijna onmogelijk te bereiden. Verder bevat het boek een aantal adviezen die (erg) dicht aanleunen tegen de adviezen van een andere Atkins.

 5. Eergisteren heb ik het Dr. Frank boek gekocht waarin 84 menu’s staan, alleen heb ik een probleem.

  Ik werk 38 uren per week waarvan ik elke morgen om 7 uur moet beginnen.

  Ik heb een kantoorbaan en kan dus niet in de middag naar huis. Hoe kan ik lunchen, dat aat toch niet wat in het boek van u staat.

  Gaarne zou ik vernemen hoe ik met de lunch moet omgaan en wat ik dan wel kan gebruiken.

  Mijn laatste vraag is dan ook, kan ik s’morgens om 6.15 mijn ontbijt dan innemen?

  Ik wil er zo graag aan beginnen alleen ik weet niet hoe ik de lunch moet nuttigen, voor mij is het duidelijk dat ik dat niet kan doen volgens uw boek.
  Zou iemand mij daar mee willen helpen, ik zou u hiervoor zeer dankbaar zijn.

 6. Het boek beschrijft in heldere en gemakkelijke taal het dieet en er wordt ook aandacht besteed aan meer bewegen. Het is een dieet waarin je veel eiwitten en goede vetten moet eten en weinig koolhydraten. Pluspunt mijns inziens is dat het door een arts geschreven is die veel praktijkervaring met de materie heeft. Doordat recepten voor zowel ontbijt, lunch als avondeten gegeven worden, kun je er makkelijker mee omgaan dat je bijvoorbeeld geen brood als onderdeel van je ontbijt neemt. Het zal wel wennen zijn om minder koolhydraten te gaan eten, maar dat is het altijd als je gaat dieeten of beter nog een nieuw eetpatroon gaat ontwikkelen. Jammer is alleen dat het niet geschikt is voor vegetariërs en dat er geen alternatieven genoemd worden voor vlees en vis. Er zijn bijvoorbeeld geen ‘veggie-dagen’ opgenomen. Mijns inziens een gemiste kans omdat het daarmee gaat het voorbij gaat aan de noodzaak voor het milieu om minder vlees te eten

 7. Ik hoorde dat het boek ‘gezond slank met dr. frank’ vanaf aanstaande vrijdag 19 februari weer verkrijgbaar is. zou fijn zijn want ik popel om ermee aan de slag te gaan!

  Paula

 8. @ Arienne,

  Sorry dat het een tijdje heeft geduurd maar ik was erg druk. Leuk dat je mijn vega-recepten kunt waarderen, hier nog meer Dr. Frank Vegetarische Recepten.

 9. Hoi Conny, ik heb het boek net besteld, lijkt het op weightwatchers? waarom bevalt het nieuwe ww programma je niet? kun je er ook voor kiezen om het oude programma te blijven volgen of mag dat niet van je consulente?

  Merle

 10. Hallo het boek van dr Frank heb ik ook bestelt is inderdaad uitverkocht,
  Ben ook eens benieuwd hoe dit gaat bevallen doe nu ww en daar ben ik 17 kilo mee afgevallen ,op het moment gaat het iets minder omdat er een nieuw programma is wens iddereen heel veel succes

 11. Ik heb het boek gereserveerd want het is nergens meer te koop. Ik ben bij AKO en Bruna geweest maar overal is het uitverkocht. De verkoopster van Bruna vertelde me dat er in een week 300.000 boeken van dr. Frank zijn verkocht. 14 februari (valentijnsdag) komt de tweede druk van het boek binnen. Ik ben benieuwd! Lees veel goede dingen over het Dr. Frank Dieet.

  Suus

 12. Ik doe mee aan uw dieet (fantastisch) en heb het boek via de site an dr frank besteld en betaald op 17-01-2010. Volgens de gegevens is het boek op 21-01-2010 verzonden maar ik heb tot op heden (30-01-2010) nog steeds niets ontvangen!!!
  Ik zou het toch wel prettig vinden om iets te horen van u, want ik heb al wel betaald en ik heb ook al via uw site om een reactie gevraagd maar nog steeds niets vernomen!!!

  Monique Kolmschate

 13. Beste H.C. van de Pol. Over welke dieetproducten heeft u het? Die zemelen zullen u de kop niet kosten. Dat sojameel is inderdaad prijzig, maar daar doet u heel lang mee. Bedenk óók eens wat u nu allemaal NIET eet en drinkt, en wat u daarmee uitspaart. Het zou best eens budgetneutraal uit kunnen vallen.

 14. Gisteren het boek Gezond met Dokter Frank gekocht.

  Ik leef van een minimum WAO uitkering dus al die dieetproducten die aangegeven worden kan ik niet betalen.

  Is er vervanging van die producten te bedenken b.v. Yoghurt?

  Vriendelijke groet.

  H.C.van de Pol

 15. Hoi vegavrienden,

  Ook ik volg al een tijdje het de dieet methode van dr. frank. en ben al jaren vegetariër. Het volgende vegetarische dagmenu voor het dr. frank dieet bevalt me erg goed:

  Dr. Frank Vegaonbijt: HÜTTENKÄSE MET HAZELNOOT

  Benodigdheden

  200 gram Hüttenkase
  10 hazelnoten
  kruiden zoals bieslook, paprikapoeder, peper

  Bereiding

  Meng de Hüttenkäse met de kruiden. Hak de noten fijn en roer ze door de Hüttenkäse.

  Dr. Frank Vegalunch: AZIATISCHE SALADE

  Benodigdheden

  100 gram ijsbergsla
  1/4 komkommer
  5 radijsjes
  150 gram tahoe of tempe, marineren in 1 eetlepel olie en 1 eetlepel ketjap
  1 eetlepel olie

  Bereiding

  Snij de tempé of tahoe in blokjes. Meng de olie met de ketjap en gebruik dit als marinade. Was de ijsbergsla en snij deze in repen. Schil de komkommer en schaaf deze in plakjes. Was de radijsjes en snij hier ook plakjes van.

  Verhit de pan voorzichtig en verhit 1 eetlepel olie. Giet daarin de gemarineerde tahoe of tempé. Goed doorbakken.

  Zodra alles flink heet is, even laten afkoelen. Dan alles met elkaar mengen. Op smaak maken met kruiden zoals peper en paprikapoeder.

  Dr. Frank Vegadiner: SPINAZIE MET KAAS

  Benodigdheden

  200-250 gram spinazie, uit de diepvries of 450-500 gram verse spinazie
  2 eieren
  75 gram kaas in plakken
  peper, zout, peterselie
  vloeibare bak-en braad of olie, 1-2 eetlepel(s)
  peper, (zout )

  Bereiding

  Uit de diepvries: spinazie in de pan, beetje water erbij en op laag vuur laten ontdooien. Met peper, en eventueel zout op smaak brengen.

  Klop de eieren los met de kruiden. Verhit een deel van de olie in een koekenpan en giet het eimengsel in de hete olie. Bak er een omelet van, het liefst aan twee kanten bakken. Vlak voor het opdienen op de omelet de plakken kaas leggen en laten smelten.

  Dr. Frank Vegadesert: KWARK MET VERS FRUIT

  Als nagerecht nog 200 gram magere kwark eventueel met suikervrije limonadesiroop (maximaal 2 eetlepels).

  Mocht er nog meer interesse naar ‘vega dr. frank menu’s’ zijn, laat het me dan weten.

  groetjes van Mellanie

 16. Ik heb het boek van Dr. Frank besteld en het heeft een heldere uiteenzetting over het Dr Frankdieet, begeleid door mooie foto’s en leuke kleuraccenten. De menu’s zijn aantrekkelijk en vergezeld van boodschappenlijstjes, bereidingstijd en extra tips. Goede aanwijzingen hoe meer en beter te bewegen, ervaringsverhalen en een lijst met snacks vervolmaken dit boek en sporen je aan met het Dr Frankdieet te starten.

 17. @jacqueline, ik heb het ‘gezond slank met dr. frank’ boek een week in huis en volg zijn dieet al vanaf het begin van het jaar. als je het koken van je maaltijden goed plant is het goed te doen. Ik bereid meerdere maaltijden die ik later meeneem naar mijn werk of thuis opwarm. Ik ben op 4 januari begonnen en ben tot nu toe bijna 7 kilo afgevallen. Ik voel me er goed bij. Nog 5 te gaan! het gaat jou ook zeker lukken met Dr. Frank.

 18. Het boek ziet er goed uit, en ik ga het dieet volgen.
  Een groot nadeel vind ik, naast dat je drie keer per dag vrij uitgebreid moet koken, er weinig lunchrecepten zijn om mee te nemen. Dat is lastig als je een dag van huis bent, laat staan voor mensen met een volledige baan.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in