verantwoord snoepen en snacken tijdens een dieet

Snoep valt doorgaans in de categorie lekker maar niet gezond. Toch consumeert men miljoenen grammen aan snoepgoed op jaarbasis. Chocoladerepen, koekjes en andere hartige snacks vallen vooral in de smaak. Die zijn allemaal lekker, echter niet dieetvriendelijk. Toch hoeft snoepen niet slecht te zijn. Het klinkt misschien onmogelijk, maar gezond snoepen kan. Wil je meer weten? Lees dan gerust verder.

Snoep kom je vrijwel overal tegen

Chocoladerepen, chips en gebak gaan vlot over de toonbank. Op zich is dit niet verwonderlijk aangezien we overal worden geconfronteerd met snoepgoed. Dat is 1 van de redenen achter de snoepgoed epidemie. Een andere is de smaak; snoep is lekker. Daar ontkom je gewoon niet aan. Deze etenswaren zitten vol suikers en vetten die volgens een slimme formule zijn samengesteld zodat je steeds meer lust. In deze formules zitten meestal geen vitamines of mineralen. Toch hoeft snoep niet gezien te worden als de bron van alle kwaad, want er zijn gezonde opties op de markt.

Gezond snoepen tijdens het afslanken

Tijdens het afslanken let je wat strenger op je calorie-inname. Voor veel snoepgoed is er dan weinig ruimte. Natuurlijk mag je af en toe wat snoepgoed gebruiken, doe het dan met mate. Wil je afslanken, neem niet meer dan 2 tussendoortjes per dag. Lust je wat meer dan zijn er gezonde alternatieven die je kunt proberen. Enkele hiervan zijn:

  • Gedroogd fruit
  • Normaal fruit
  • Popcorn
  • Multi-granen repen en
  • Noten

Gezond snoepen met gedroogd fruit

Je staat er zeker niet bij stil hoe vaak je door de dag heen naar snoepgoed grijpt. Die kcal lopen gegeven moment op. Vul je keuken met gezonde snacks om niet in de verleiding te geraken. Gedroogd fruit is een goed alternatief. Let wel dat er geen suiker aan is toegevoegd. Fruit heeft van nature al suiker in zitten en dit zijn gezonde suikers, zoals vezels, vitamines en mineralen die het lichaam goed kan gebruiken. Daarnaast bevatten bepaalde fruitsoorten heel wat antioxidanten.

Gezond snoepen met normaal fruit

Niet alleen gedroogd fruit kan een gezond alternatief zijn voor snoepgoed. Er zijn verschillende fruitsoorten die veel weghebben van snoep. Fruit smaakt meestal ook veel beter. Sterker nog, de meeste snoepsoorten worden op smaak gebracht met fruit extracten en vruchtenconcentraten. Laat die synthetische fruitsmaken en kies voor echt fruit. Druiven, Watermeloen, Mango, Aardbeien en Bosbessen zijn allemaal gezonde alternatieven voor snoepgoed.

Gezond snoepen met popcorn

In popcorn zit er minder vet dan in chips. Voor zij die liever een zoute smaak hebben is popcorn ideaal. Blijf je kcal inname in de gaten houden. 200 calorieën of 50 gram is het maximum dat je in 1 dag mag gebruiken.

Gezond snoepen met multi-granen repen

Een andere manier om gezond te snoepen is multi-granen repen. Kies er eentje met weinig of geen suiker. De meeste multi-granen repen bestaan voor een groot deel uit noten, granen, zaden en pitten.

Gezond snoepen met noten

Grijp een handjevol noten wanneer je trek hebt. Dit is ook een prima alternatief voor een pakje chips. Denk maar eens aan pistachenoten, walnoten, pecannoten, paranoten, cashewnoten, hazelnoten, macadamia’s en rauwe pinda’s. Vergeet niet je calorie-inname in de gaten te houden, want noten zijn calorierijk. Hou het gezond door te kiezen voor noten zonder zout die niet in olie zijn gebakken. Rauwe noten zijn dus altijd het beste.

Dit zijn slechts enkele alternatieven waarmee je op een gezonde manier kunt snoepen. Je kunt ook zelf je eigen gezonde snacks maken, denk aan een vruchtensmoothie of een chocolade banaan. Die zijn niet alleen gezond, maar ook verrukkelijk.

In dit artikel staan er genoeg voorbeelden van gezonde alternatieven voor snoepgoed. Gezond snoepen is dus niet alleen mogelijk het is ook eenvoudig en lekker.

Gezonde Groet,

mark

[thrive_leads id=’46006′]

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in