Gezond Uit Eten Tips

In mijn vorige artikel heb ik je verteld over het belang van een gezonde avondmaaltijd. Je bent niet altijd in de gelegenheid om thuis te koken en te eten, en natuurlijk wil (of moet) je af en toe ook buiten de deur eten. Helaas liggen hier ook verleidingen op de loer. Zo gaan velen graag naar de frituur, chinees, pizzeria of een gewoon restaurant. Ook hier heb ik een aantal tips voor je.

frietvet

Inhoud van dit artikel

Frituur

Neem 1 snack en liefst ketchup als er dan al een sausje bij moet. Vele cafetaria’s hebben ook gemengde salades op de kaart staan die je dan bij je frites kunt opeten. Als drank water of spa rood.

Chinees

Bij voorkeur de nasi/witte rijst met Foe yong hai (eigerecht) en tjaptjoy (groenten). Schep je maar 1 keer op. Eventueel nog een salade erbij want chinees heeft de eigenschap dat je na een uur weer honger hebt, dit komt helaas door de smaakversterkers.

Pizzaria

Pizza met groenten of vis. Mijd de salami en andere vette worsten. Voor de pasta gerechten geldt bij lasagne kleine portie nemen en voor de rest de soorten uit de oven zijn het vetste dus het is aan jezelf de keuze of je daarvoor kiest of toch voor de andere varianten. Ik raad ze af want je weet nooit hoeveel ze er op doen en zo krijg je ongemerkt toch veel vet binnen.

[quote_box_right]In mijn werkboek “stop met lijnen en begin met gezond leven”. leer je nicole2 gedurende 15 weken hoe je gezond kunt eten zonder te lijnen. Het is een uitgebreid werkboek waarin je ook actief bezig bent met opdrachten en zo inzicht gaat krijgen in je eigen eetgedrag. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod: ontbijt, lunch, diner, weekmenu, etiketten lezen, mindsetting, toevoegingen, recepten en een unieke special over hardlopen[/quote_box_right]

Restaurant

Normaal heb je hier verantwoorde keuzes genoeg. Vooraf staat er altijd heerlijk brood met boter. Kies bewust of je dat brood wilt eten of toch de bijlage bij je hoofdgerecht, beide eten raad ik af. Als je een voorgerecht kiest neem dan een heldere soep. Als hoofdgerecht kun je vaak kiezen tussen gebakken aardappels, frites of gewone aardappels, kies dan de gewone of eet van de anderen een kleine portie. Van de saladebar kun je nooit genoeg eten liefst zo weinig mogelijk dressing. Heb je na het eten nog een plekje en echt zin in een toetje kies dan voor vruchtenijs of gewoon vers fruit. Maar in plaats van het toetje kun je ook heerlijk een wijntje drinken.

Volgende keer de tussendoortjes

nicole

7 Reacties

 1. Hoi Anne
  Van de LOI maar daar kon ik niet mijn “ei”in kwijt ik sta helemaal niet achter de light producten en de toevoegingen zoals vele e-nummers. Daarnaast vind ik het zelf belangrijk om met goede en gezonde voeding mensen te leren de juiste keuzes te maken en daarnaast af te vallen , langzaam en blijvend. Ik heb veel gelezen en nog steeds , ik wil graag nog orthomoleculaire voeding doen maar op het moment mis ik een beetje de tijd hiervoor. Op missnatural vind je ook columns van mij over gezonde voeding.
  Kijk eens op sonnevelt opleidingen wellicht dat je daar wat leuks vind.
  groetjes Nicole

 2. Hi Nicole,

  Jouw columns zijn me net onder ogen gekomen en heb ze met veel plezier zitten lezen. Ik ben zelf ook erg geïnteresseerd in gezonde voeding en zou ook graag de opleiding voedingsconsulente willen gaan volgen. Mag ik vragen via welke organisatie jij dit gedaan hebt?

  Groeten, Anne

 3. Nicole leuk artikel, ik eet niks uit de frituur toch val ik niet af, ook snoep ik niet ik loop veel zit bijna niet stil, toch blijf ik op hetzelfde gewicht ik ben 1.58 m en weeg 76 kg ik drink ook veel water eet veel fruit, gekookt groente bak mijn vlees in 1 eetlepel olie, ik snap er niks van

  Met vriendelijke groet, jen

  • Om een beter beeld van je voedingspatroon te krijgen zou ik graag weten wat je zoal op een dag eet , misschien eet je te weinig en dus te grote porties ineens. Of zitten er toch producten bij die niet goed zijn. Schrijf me eens 2 dagen op wat je zoal eet en drinkt en de tijden. ( werk je onregelmatig ? ) Overigens op de nummertjes letten scheelt ook E621 , gistextract , MSG wordt gebruikt om ratten te mesten en dat zit in heel veel producten die wij eten !!

 4. Hallo Nicole, wij houden (helaas) erg van gefrituurd voedsel. mijn vraag is wat is beter. zelf aardappels schillen en frituren, of kant en klare frites uit de diepvries. en wat is het grote voordeel van ovenfriet, ten aanzien van gefrituurde frietes?

  bibi

  • Hoi !

   Voor het bakproces is vers natuurlijk het beste dat scheelt al meteen wat in het vet. Zelf heb ik altijd ovenfrites die zijn toch minder vet , neemt niet weg dat er geen vet op en in zit. Als je veel frietjes en zo eet adviseerd ik je toch wat meer de oven te gebruiken . Heb je ook al eens gepofte aardappelen geprobeerd , je kunt eindeloos varieren met aardappelen ook zonder friteuse. En anders is mss een soort actifry een optie daar gebruik je minimaal vet.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in