Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch

Steeds meer mensen maken dagelijks gebruik van een Iphone of Ipod Touch. Niet helemaal onterecht want met de functionaliteiten van dit handige kleine apparaatje liegen er niet om. Met een touchscreen van 3.2 inch beschik je over net zoveel, of zelfs meer functionaliteiten als een laptop. Vooral de Apps die je in veel gevallen gratis kunt downloaden in de iTunes App Store maken je Iphone of Ipod Touch tot een onmisbaar multimedia gadget. In de App Store duiken steeds meer apps op die raakvlakken hebben met gezondheid. Zo is onlangs de viswijzer van WNF beschikbaar gekomen.

Tijd voor een overzichtje. We hebben een aantal apps voor je opgezocht die te maken hebben met voeding, dieet en gezondheid. Mis je nog een App op dit gebied in onze lijst? Laat het dan hier weten. We hebben uitsluitend de gratis apps verwerkt in ons overzicht.

Viswijzer App

De VISwijzer beoordeelt vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid. Zij zijn Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch Viswijzer custom ingedeeld in een groene, oranje of rode categorie. Vis met een groene beoordeling is verantwoord gekweekt of gevangen en kun je dus met een goed gevoel eten. Vis uit de rode categorie kun je beter een tijdje laten liggen. Deze soorten worden overbevist of de manier van kweken of vangen is schadelijk voor de natuur. Ook heeft de VISwijzer een aparte categorie voor vissoorten met het MSC-ecolabel. Dit is het meest strenge, onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk voor wildgevangen vis. Met de VISwijzer kun je gemakkelijk opzoeken welke vis verantwoord is en welke niet. Wel zo handig als je vis koopt in de supermarkt of een lekker gerecht uitzoekt in een restaurant!

Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch Itunes

Easy Dieet App

Met de ‘Easy Dieet App’ zul je zeker kilo’s afvallen. Deze app bevat een gratis 3 dagen dieetplan. Door dit plan exact te volgen kun je tot 3 kilo afvallen in slechts 3 dagen! Afvallen was nog nooit zo eenvoudig, eet gewoon precies wat de app je voorschrijft.

Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch Itunes

Easy Diet App NL Test

Deze app is vertaald uit het Engels naar het Nederlands. Je krijgt gratis de beschikking over een 3 dagen dieet plan. Voor deze 3 dagen krijg je een ontbijt / lunch en diner. Daarnaast beschik je over een boodschappenlijstje.

Door het 3 dagen dieet kun je 2 kilo per week afvallen. Volg hiervoor het dieet precies volgens de voorgeschreven menu’s. De rest van de week mag je normaal eten. Het 3 dagen dieet kan oneindig worden herhaald.

Naast het 3 dagen dieet van Easy Diet App zijn tegen betaling de volgende varianten te downloaden:

Het 4 dagen dieet – 3 kilo afvallen in 4 dagen
Kosten: eenmalig 2.39 euro

Het 5 dagen dieet – 3 tot 5 kilo afvallen in 5 dagen
Tijdens het weekend mag je ‘normaal’ eten
Kosten: eenmalig 2.39 euro

Het 10 dagen dieet – 5 tot 7 kilo afvallen in 10 dagen

Dit is een ‘low calorie, high protein dieet’ net zoals bijvoorbeeld dr. frank
Kosten: eenmalig 2,39 euro

Bij de gratis versie van Easy Diet (de 3 dagen versie) krijg je advertenties te zien in de app. De 3 betaalde varianten zijn ‘advertentie vrij’

Lees meer over het Easy App. Dieet in dit artikel.

Etikettenwijzer App

Met de Etikettenwijzer van het Voedingscentrum weet je altijd en overal wat je koopt. Je vindt in deze app alle e-nummers op een rij, informatie over wat een keurmerk nou precies betekent en meer over wat er op een etiket moet staan. Zo kun je slimmer beslissen wat je koopt. Voedingscentrum – eerlijk over eten.

Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch Itunes

KWF Zonkracht App

Met deze applicatie meet je de zonkracht in Nederland. De applicatie werkt nog niet in het buitenland. Deze applicatie wordt u gratis aangeboden door KWF Kankerbestrijding. Er is geen abonnement verbonden aan deze dienst.

Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch Itunes

BMI Calculator App

BMI Calculator is een gratis applicatie voor de iPhone en iPod Touch. Hiermee kunt u eenvoudig uw BMI (Body Mass Index) berekenen. Het resultaat van de berekening geeft een indicatie van uw BMI categorie. Bijvoorbeeld onder- of overgewicht.

Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch Itunes

Fitness Pro App

Met de Fitness Pro App kun je eenvoudig een complete workout samenstellen. Deze App is grafisch goed ondersteund maar op dit moment helaas alleen Engelstalig te downloaden.

Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch Itunes

RunKeeper Free App

Een must voor hardlopers. Door middel van je iPhone en GPS stel je een uitgebalanceerd loopschema samen.Voor  7.99 € is er een RunKeeper Pro versie verkrijgbaar met meer functionaliteiten. De Gratis versie voldoet ook prima.

Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch Itunes

Nivea Zon Wijzer App

met de NIVEA SUN Zon Wijzer App voor je iPhone weet je nu ook hoe en waar je het beste kunt genieten van de zon, op basis van jouw huidtype en de UV-sterkte op jouw locatie, gemeten door MeteoVista. Je kan de overzichtelijke kaart bekijken, persoonlijke push notificaties ontvangen en dankzij de handige timer weet je zelfs hoe lang je in de zon kunt blijven.

Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch Itunes

NIKEiD App

NIKEiD is de plek om je Nike-producten te personaliseren precies zoals jij ze wilt. Je kiest zelf de kleuren en selecteert de materialen. Jouw ‘custom design’ word dan verwerkt door nike en naderhand word het product naar je opgestuurd. Je kunt nu ook je custom Nike producten ontwerpen op je iPhone. De gratis applicatie ‘NIKEiD Mobile’ is sinds kort in de App Store te vinden.

Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch Itunes

Cyclus Volgsysteem Lite

Wil je zwanger worden? Period Tracker is de gemakkelijkste manier om je ongesteldheid en je eisprong in de gaten te houden.

Gezonde Apps voor je Iphone en Ipod Touch Itunes

Meer gratis Apps

Mis je nog een App op dit gebied in onze lijst? Laat het dan hier weten. We hebben uitsluitend de gratis apps verwerkt in ons overzicht.

1 reactie

  1. Niet iedereen reageert zo goed op dit soort apps. Hier moeten diegenen die apps ontwikkelen wel echt rekening mee houden dat hun producten niet altijd zaligmakend zijn. Je hebt bijvoorbeeld digibeten of ouderen die de apps niet snappen. Ik vraag me af hoe hier mee omgegaan wordt….

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in