De Gezonde Eter Afslankprogramma Irene

De Gezonde Eter is een programma van Irene i.s.m. vetvrij.com
Het gratis afslankprogramma van Irene bestaat uit “De 17 redenen van overgewicht“.
Bezoek het forum van De Gezonde Eter voor meer informatie, vragen en ervaringen.
Doe mee en neem een gratis abonnement op De Gezonde Eter
of bestel mijn E-Book.

Inleiding: ‘Gezonde Eter Afslankprogramma’Gezonde eter

Wanneer je overgewicht hebt moet je niet zomaar gaan lijnen. Uit onderzoek is allang gebleken dat dit geen zin heeft. Een tijdje eet je anders waardoor je kilo’ s afvalt en vervolgens verval je terug in het oude vertrouwde eetpatroon en de kilo’s komen er weer bij. Vaak eindig je dan dikker dan daarvoor en je stofwisseling is vertraagd (vooral bij caloriebeperkte diëten). Het lichaam denkt namelijk dat er hongersnood is en gaat over op een tragere verbranding of vele stappen over op een eiwitrijk dieet. Door deze grote hoeveelheden vaak dierlijke eiwitten zal het lichaam verzuren waardoor de lever en darmen het te zwaar krijgen en na het dieet kom je weer kilo’s aan (en nog een paar extra) met vaak nog daarbij veel lichamelijke klachten, te denken valt aan haaruitval, vermoeidheid, hoge bloeddruk, gewrichtsklachten, darmklachten enzovoort. Opvallend is dat als mensen daarna weer dit dieet toepassen ze niet meer afvallen. Dit komt omdat vooral de lever en je hormonen totaal uit balans zijn geraakt. Het E-book: “Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start” is in de meeste gevallen de enige uitweg nog, of zoek begeleiding van een professional die in de natuurvoeding werkt.

De 17 redenen van Overgewicht

Er zijn 17 redenen van overgewicht maar welke is die van jou? Ik ben Irene Voedingstherapeut, kinesioloog en auteur van acht boeken en heb de gezonde eter afslankmethode ontwikkeld.

De meeste diëten zijn echt ongezond, je valt er misschien snel van af maar de gevolgen liegen er niet om. Ook pillen zijn in mijn ogen echt onzin. Dus ga verantwoord te werk via de ‘gezonde eter afslankmethode”. Eerst afslanken en vervolgens overstappen op een echt gezond eetpatroon waarbij je rekening houdt met jouw reden van je overgewicht.

[quote_box_right]In het e-book dat ik geschreven heb ‘reset je lichaam voor een gezonde Reset-2014-small nieuwe start’ kun je lezen hoe je het lichaam ontgift, je ontspanning kunt verhogen en je lichamelijke activiteiten kunt verbeteren. Maar ook hoe en met welke voeding je de symptomen van de overgang kunt verminderen.[/quote_box_right]

Het Geheim van slank blijven

Het geheim van afvallen en slank blijven is levenslang gezond te eten, waarbij je op een gegeven moment als je op gewicht bent de 80/ 20 regel mag gaan toepassen. Je eet 80% gezond (niet gezond zoals de schijf van vijf dat adviseert maar nog gezonder zoals ik werk en natuurvoedingsspecialisten dat adviseren). En 20% van wat je eet mogen wat minder gezonde dingen zijn en dan natuurlijk niet elke dag vla, taart en friet.

Een Gezonde Eter voelt zich Beter

In mijn boeken: “Een gezonde eter voelt zich beter” en “Een gezonde eter in de eerlijke keuken”, koken met Irene” kun je alles lezen hoe je ECHT gezond kan eten wat o.a inhoudt geen suiker, witte bloem en zwaar verzurende voeding.

Soms is het zo dat mensen niet voldoende afvallen als ze gezond gaan eten. Dit komt omdat de balans weg is en het lichaam niet meer op een natuurlijke manier werkt. Wanneer je obesitas hebt is het nog moeilijker om af te vallen omdat het vet in je lichaam extra hormonen aanmaakt die je nog dikker maken. Ook zijn je cellen lui geworden en reageren niet meer. Flink bewegen bij de gezonde voeding is dan noodzakelijk. Zowel bij overgewicht als obesitas is beweging enorm belangrijk en als je niet van sporten houdt dan ga je maar elke dag lekker een uur flink lopen.

Het kan gebeuren dat gezond eten en bewegen niet voldoende werkt en dan is het belangrijk dat je de hoofdoorzaak gaat zoeken. Hoor jij bij die groep waarbij het moeilijk lukt om af te vallen en helpt De gezonde eter afslankmethode niet voldoende, dan is het verstandig om de 12-weekse detoxkuur te gaan doen. Het is een E-book (PDF bestand) en je kunt het bestellen via vetvrij.com.

Reset je LichaamTahin resized

In dit E-book genaamd “Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start” pak je namelijk veel van de 17 redenen van overgewicht aan. Bij deze methode ga je het lichaam recetten op een gezonde manier waarbij je wel gewoon blijft eten, maar alleen producten die het zelf- genezingsmechanisme ondersteunen. Daarna als je klaar bent hiermee stap je over op De Gezonde eter afslankmethode waar ik in mijn praktijk mee werk en waar mijn boeken over gaan.

Als je eenmaal overgewicht hebt gehad, heb je levenslang. Het lichaam zal vet snel opslaan en dus kun je maar beter leren meteen gezond te gaan eten en te genieten of leren genieten van de nieuwe smaken die bij deze methode horen. Veel mensen vinden dat jammer dat ze niet meer gewoon alles naar binnen kunnen werken maar eigenlijk is het een zegen. Als je snel overgewicht hebt en je gaat levenslang gezond eten, zal niet alleen je gewicht maar ook je huid en je gezondheid een enorme Boest krijgen. De kans op welvaartziektes als diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, reumatische klachten enzovoort verlaag je enorm. Je ziektekosten worden lager en zo bespaar je geld om dit weer te investeren in gezond en lekker voedsel. De kwaliteit van het leven verhoog je enorm als je een gezonde eter wordt.

Positief

Bekijk alles positief en maak er een hobby/sport van om alles te weten te komen over dit onderwerp. Al dat ongezonde spul wat in de supermarkt staat, joh wat mis je eraan het maakt alleen maar ziek. Bedenk dat 1 op de 3 kanker krijgt, 1 op de 3 hart- en vaatziekten. 200 diabetes patiënten per dag komen erbij, en voeding heeft hierin een hele grote rol. Dus bij De gezonde eter afslankmethode staat niet alleen je gewicht maar ook je gezondheid centraal. En onthoud als je eenmaal op je gewicht bent en je bent stabiel kun je de 80/ 20 regel gaan toepassen waarbij je dus toch dagelijks wat dingen kunt kiezen die minder gezond zijn zoals een kopje koffie, een koekje of een klein bakje chips.

Lees de onderstaande 17 redenen eens goed door, en bekijk wat jouw reden is van je overgewicht welke tips staan erbij en wat kun je zelf allemaal gaan doen. Het is belangrijk dat je meer inzicht krijgt in jezelf.

Het complete programma inclusief een persoonlijk afslankplan staat beschreven in het e-book dat ‘reset je lichaam voor een gezonde Reset-2014-small nieuwe start’.

De 17 redenen van overgewicht

Bezoek het forum van De Gezonde Eter voor meer informatie, vragen en ervaringen.

27 Reacties

 1. je zegt dat je melkprodukten moet vermijden, zelf neem ik s,ochtends altijd yoghurt met granen en fruit. Ik neem geen brood, wat kan dan een alternatief zijn?

  • Hoi Carla, ik neem aan dat je mijn e-book in huis hebt? Daar staan natuurlijk al heel veel alternatieve in maar wil je graag op het ontbijt houden zou je die periode sojayoghurt kunnen nemen maar wel biologisch en niet teveel. Ook kun je meusli eten met rijstemelk, havermelk, amandelmelk. kokosmelk. Of zelf kokosyoghurt maken (zie recept mijn boek Een mooie en vitale huid)

 2. Beste Irene,
  Ik zou graag een afspraak maken om samen met mijn dochter eens langs te komen.
  Mijn dochter kampt namelijk met prikkelbare darmen en is vaak heel moe.
  En ik heb bijna constant een opgeblazen gevoel en kamp ook met constipatie
  Ik denk dat we heel veel kunnen verhelpen met gezonde voeding
  Graag reactie maar meer privé ‘dankje

  • Hallo Sabrina
   Zou je me een mailtje kunnen sturen dan kunnen we het daar bespreken.

 3. beste heb voedselallergie voor vis al levenslang
  Nu intollerantie voor tarwe, gerst, gierst, rijst, wortelen enz
  zou ik kunnen afvallen, heb waarschijnlijk lekkende darm waarvoor ik veel supplementen neem
  sinds enkele maanden schrap ik voeding waar ik niet tegen kan. Ga ik ooit afvallen denk je ???
  vg

  • Hallo Sonja
   Wie heeft ontdekt dat je niet tegen tarwe, gerst, gierst en rijst kan? Ik zelf test al 10 jaar mensen en de combinatie van de intolerantie vind ik nogal apart, de andere glutengranen gaan wel goed?zoals rogge spelt enz?, en rijst waar de minste mensen allergeen op zijn kun je niet verdragen, dus dat vind ik apart. Kan natuurlijk hoor, maar ben wel nieuwsgierig hoe je dit weet. Kijk als je een lekkende darm hebt is er namelijk meer aan de hand als wat jij opschrijft, om een darm te dichten mag je niks meer eten wat de darmen beschadigen en prikkelen en dat is toch meer/ anders als wat je opschrijft wat je niet kunt verdragen. Ook moeten de darmen behandeld worden naast de voeding met supplementen om hem weer gezond te krijgen. Een beschadigde darm is stress voor het lichaam en te veel stress hormonen zorgen ervoor dat je moeilijk tot niet afvalt. Dus ik zou je echt eerst moeten testen om te zien wat er allemaal aan de hand is. Ook de lever zal bij een lekkende darm onder druk staan en als dat ook het geval is zal de lever ook aangepakt moeten worden want anders is afvallen erg moeilijk. Dus ja in principe kan je afvallen maar dan moet wel eerst je gezondheid helemaal op pijl gebracht worden. Of dat zelf lukt is de vraag. Beweeg jij ook genoeg? koop een stappen teller en zorg dat je 10000 stappen per dag maakt om je stofwisseling te stimuleren en je spieren in de vetstofwisseling te krijgen. Kijk eens even op mijn website misschien kan ik wat voor je betekenen http://www.persoonlijke-voeding.nl en anders is mijn e-book Reset je lichaam misschien een optie met adviezen, maar deze is natuurlijk niet op lekkende darmen gericht dat heeft eigenlijk aparte aandacht nodig . Succes Irene

 4. Beste Irene,

  Heeft u enkele tips voor mij ?
  Ik heb ernstige gluten overgevoeligheid en mag ook geen melk.
  Wat kan ik dan nemen voor het ontbijt?
  Het brood is soms niet te eten.
  En ik gebruik soja producten en rijstmelk enz.
  Maar het blijft toch nog moeilijk?

  Bedankt alvast,

  Met vriendelijke groet,

  Annemie

  • Hoi Annemie,

   Ik heb hetzelfde probleem. Bij De Tuinen verkopen ze glutenvrije muesli van Neals yard. Die is wel lekker, maar duur. Soms maakt ik zilvervliesrijst en doe er dan gedroogde vruchten of appel door. Dit kan ook met quinoa. Of rijst met banaan en kokos. Ik zoek veel op internet en als je in het Engels zoekt, kun je vaak wel iets vinden. Ik vind het ontbijt ook nog steeds lastig. Ik eet geen glutenvrij brood omdat het vooral maïsmeel met suiker is en ik er ook niet vol van raak.
   Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
   Diana

  • Hallo Annemie
   In mijn boek koken met Irene staan een heleboel recepten als je glutenvrij en melkvrij moet eten. Mijn dochter kan ook niet tegen gluten en melk en voor haar maak ik elke week (nu net ook weer en het huis ruikt heerlijk) het zachte cake brood. Ga naar mijn facebook en scrol naar
   17 augustus daar zie je een recept van dit brood en nog meer naar onder zie je een recept van Teff brood. http://www.facebook.com/EenGezondeEter

   Het kookboek kun je bestellen op via bol.com

 5. Ik ben van 2004 tot 2012 in totaal 16 kilo aangekomen.
  In 2004 werd een ernstige vorm van slaapapneu vastgesteld en ik slaap sinds die tijd met een CPAP. Gelijk met het gebruik hiervan werd ik zwaarder en zwaarder. Niemand had en heeft een verklaring hiervoor. Mijn eet- en beweegpatroon was niet veranderd.
  Toen ik maar steeds zwaarder werd ben ik minder gaan eten, geen resultaat.
  Met dr. Frank ben ik 2 kilo afgevallen, maar dit heb ik nog geen 2 maanden gedaan omdat ik besefte dat dit niet de manier was.
  Ik wil “normaal” eten en niet echt lijnen omdat daarna het gewicht toch weer gaat stijgen.
  Ik zou heel graag af willen vallen, al is het maar 500 gram per maand.
  Ik ben een vrouw, 70 jaar (166 cm) en mijn gewicht was altijd rond de 73-75 kilo.
  Nu is mijn gewicht 83 kilo, teveel voor mijn knieën, bloeddruk, cholesterol enz.
  Wie weet wat ik kan doen

  • Hoi Trudy

   Rot voor je om te lezen dat je zo’n problemen hebt met je gewicht en het Dokter Frank dieet zal ook niet de juiste zijn. Het belast vaak erg de lever en is erg verzurend en dit is vaak toch een groot probleem als mensen niet meer afvallen. Jij zou eens even goed moeten gaan ontgiften je lichaam als het ware resetten. Waar je gewicht vandaan komt en waarom je niet afvalt kan ik helaas op afstand niet weten dan zou je naar de praktijk moeten komen om te testen. Maar wat je ook zou kunnen doen is mijn reset plan gaan toepassen. ik heb speciaal voor de mensen hier op vetvrij.com een E-book geschreven en die heet Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start waarin ik alle facetten bespreek. Juist voor mensen die niet meer afvallen krijgen vaak wel resultaat met dit detox plan. Volg alles goed op, ook de ontspanning tips, de bewegingtips en natuurlijk de voeding. Heel veel succes Irene

   https://vetvrij.com/reset-je-lichaam-voor-een-gezonde-nieuwe-start.html

  • Ik ben ook ooit met dr Frank begonnen en 6 kilo afgevallen…daarna zo gezond mogelijk eten…geen vlees/vleeswaren meer alleen vis.
   Elke avond een crepefrute uitpersen met een scheutje duindoornsap(natuurwinkel)
   Alleen echt speltbrood/crackers..veel fruit…ontbijten met griekse yoghurt0%vet..met zwarte bessen..chlorrella poeder…hennep poeder…cashjew noten en banaan met schepje stevia…ik ben van 72 kilo naar 61 kilo gegaan….en daarnaast 3x per week sportschool en 2x per week lange wandeling van 10 tot 15 km…maar ik ben met kleinere afstanden begonnen.
   Mijn cholesterol is hier van 8.5 naar 4.5 gegaan….zonder medicijnen..die ik eerst moest slikken van mijn dokter…maar na een poosje en met overleg mee gestopt..mijn huisarts had er een zwaar hoofd in dat het mij zou gaan lukken…maar het is mij gelukt.
   Er is 1 ding heel belangrijk om dit zo te doen,het valt of staat bij wilskracht…het echt willen……dan gaat het lukken!

 6. Deze restkuur heeft me na vel vergeefse pogingen geholpen om grip te krijgen op mijn voedingspatroon. Ik heb nu een regelmatig en bewust voedingspatroon en ben zonder moeite bijna 10 kilo afgevallen. Hierdoor heb ik minder last van stress en heb veel meer energie gekregen. Dank je wel Irene.

  Samira

  • Ohhh wat een geweldig nieuws Samira. Wat ontzettend fijn om dit te lezen. En nu als een gezonde eter blijven eten en steeds weer dit terug pakken als je merkt dat je bij komt. Dan hoef je het uiteraard geen 12 weken meer maar zijn een paar dagen al voldoende. Heel veel succes.
   groetjes Irene

 7. Hallo Irene,

  ik ben 18 jaar en op 16 mei 2013 is bij mij de ziekte van chron geconsateerd
  ik wil graag gezond afvallen minstens wel 5 kilo maar ik weet niet hoe
  ik ben vandaag begonnen met rondjes lopen is wel vermoeiend
  maar als rustig aan doet lukt het wel maar wat kan ik eten of nog meer doen
  om het goed te doen niet dat ik oververmoeid raak ofiets
  hoop dat u mij mischien iets van informatie kunt geven

  mvg Mariska

 8. Ik heb een artikel gelezen over geperste sinaasappels.
  Dit zou niet gezond zijn i.v.m. cholesterol enz.
  Nu krijgen mijn kleinkinderen iedere dag twee sinaasappels geperst bij het ontbijt.
  Zou u me kunnen vertellen waar ik dit artikel terug kan vinden?

  • Hallo Moppie

   haha nou het artikel is er wel maar dat heeft u verkeerd begrepen want sinaasappelsap is juist wel goed voor het cholesterol. Kijk in het cholesterol zitten twee soorten cholesterol. Het goede HDL en het slechte LDL. Nou is het de kunst om doormiddel van je voeding de goede HDL te verhogen want het goede cholesterol voert namelijk het slechte cholesterol af. Sinaasappelsap verhoogd het HDL dus het goede cholesterol wat dus juist hartsikke doed is. dus blijf u kleinkinderen maar lekker verse sinaasappelsap geven, maar als ik een tip mag geven doe de vezels van de sinaasappel ook terug in het sap want de vezels zijn juist erg gezond voor de darmen en zorgt dat de suikerspiegel beter in balans blijft. (lief trouwens dat u zo bezorgt bent om ze )
   Lees het artikel maar eens

 9. RECEPT: kikkererwten prei soep van Tina

  Ingredienten

  1 liter water
  2 bouillonblokjes zonnatura
  1 potje bio-kikkerertwten
  2 stronkjes bio- prei
  koriander
  kurkumma
  peper
  curry poeder
  handje alfalfa

  Bereiden

  Zet de water met bouillonblokjes op het vuur.. snij de prei aan in ringen. wok de prei in wat rijsteolie en voeg de kikkererwten, curry poeder, kurkumma, peper toe en wok het goed door.
  Voeg alles bij de bouillon en kook het eventjes. Met de staafmixer alles goed kleinmaken en een beetje citroensap naar smaak toevoegen voor een fris effect. Als je het serveert doe je de alfalfa en wat koriander erbij.

  Meer recepten voor De Gezonde Eter kun je vinden op het Gezonde Eter Forum

  Smakelijk.

 10. hallo irene
  ik heb al jaren veel overgewicht ,heb suiker ziekte , en heb 2 zware hoofd operaties gehad waarvan de de laatste eind mei,! ik ben hier nog steeds van herstellend ,maar ik wil dolgraag afvallen en hoop nog steeds dat het me es lukt ,hoe staat jouw dieet hier in?past het nu bij me
  vr gr siska

  • Hoi Siska
   Als je diabetes hebt en je hebt zware operaties achter de rug is je lichaam niet in balans en dan mag je wel afvallen maar op een rustige en zeer verantwoorde wijze, snelle afslankdieten zijn erg ongezond voor jouw. De tijd is aangebroken om over te stappen op echt gezonde voeding die vrij is van suiker en witte bloemproducten. Veel verse groente en fruit, weinig verzadigde vetten en veel omega vetzuren. Ik weet niet of je diabetes 1 of 2 hebt maar als het 2 is kun je met voeding al heel veel stabiliteit brengen. Een voedingsplan die je leert hoe je gezond moet eten om sterker te worden, meer energie en je leert goed keuzes te maken waardoor het lichaam in balans komt en je ook vraagt om de juiste dingen. Als een suikerspiegel niet in balans is zal het lichaam om zoet of witte bloem producten vragen maar dat is juist slecht voor je suikerspiegel en diabetes en gewicht.
   Ik kan je natuurlijk testen zodat je een persoonlijk voedingsplan krijgt, dit kan ook online kijk maar eens op mijn website http://www.persoonlijke-voeding.nl

   Als je meer van de zelf doen type bent heb ik 2 boeken geschreven voor je waarmee je begrijpt wat je doet en mee afvalt op een manier dat het je lichaam niet onder druk zet en je leert wat echte gezonde voeding inhoud.

   https://vetvrij.com/webshop/#/winkel/185/0/product/1001004011542481/product.html
   https://vetvrij.com/webshop/#/winkel/185/0/product/9200000006227539/product.html

   succes irene

 11. Ik moet echt gaan afvallen… Nu heb ik eerder het (crash)dieet van Dr. Anders in Tilburg gevolgd. Zwaar om te doen, geen fut meer etc. maar wel snel en veel afgevallen (uiteraard gevolgd door het onvermijdelijke jojo effect).

  Nu lees ik steeds vaker dat de kans op galstenen drastisch verhoogd bij veel afvallen maar ook zeker bij een eiwitdieet. Wat weet jij hierover?

  Alvast hartelijk bedankt voor je info!

  Met vriendelijke groet,

  Co

  • Hallo Co
   Crash diëten zijn altijd ongezond voor het lichaam en niet alleen maar op de vorming van eventuele galstenen. Je leert niet gezond te eten en daarna vervallen mensen terug in hun oude patroon van eten en komen weer bij. De kunst is om je lichaam dat alleen te geven wat voedzaam is. Eet wat bij je past, ik kan dit via mijn testmethode voor je uittesten maar in mijn boek Een gezonde eter voelt zich beter leer je waarom het zo belangrijk is. Op deze website vind je veel over het waarom van galstenen en afvallen.
   Succes Irene

  • Ohh wat leuk, dank je Babs. Als je het boek een gezonde eter voelt zich beter al hebt zul je veel herkennen al. Er zijn ook wat nieuwe dingen bij.
   Groetjes Irene

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in