Het Gezonde Lifestyle Boek Prijsvraag

Prijsvraag: Doe mee en win Het gezonde lifestyleboek van Ivan Wolffers.

Hoe we tien jaar aan ons leven toe kunnen voegen

De kerstdagen zijn weer achter de rug en het nieuwe jaar is weer begonnen. Tijd om na te denken over de lijn, de kerstkilo’s, stoppen met roken en vaker sporten. Als we meer bewegen, niet meer roken, minder drinken, gezonder eten en Wolffers. Het Gezonde Lifestyleboek stress vermijden zouden we gemiddeld een jaar of tien aan ons leven toevoegen. Ja, áls. Er zijn kansen genoeg om gezonder te leven, maar in de praktijk blijkt dit telkens weer verdomd lastig. Ivan Wolffers laat in zijn nieuwste boek het gezonde lifestyleboek zien wat we (nog niet) weten over leefstijlverandering en geeft daarbij zinvolle en praktische adviezen.

Goede voornemens

Iedereen heeft het beste met je voor en informeert of je wel goed eet, niet te veel rookt, of je niet wat moet aankomen of juist moet afvallen, of je niet te veel hooi op je vork neemt. Al die goedbedoelde hints verankeren zich in je hersenen en daarom besluit je af en toe er eens ‘iets’ aan te doen. Op 1 januari zegt daarom 60 procent van de Nederlanders meer te gaan bewegen, 50 procent wil gezonder eten en 8 procent vindt dat hij moet stoppen met roken. Drie dagen later houdt nog maar 1 op de 4 mensen zich aan het dieet dat ze zelf hadden gekozen en twee weken na de grote leefstijlverandering is bijna iedereen alweer vergeten dat het anders moest. Na een jaar kan vrijwel iedereen weer opnieuw een lijstje goede voornemens opstellen, en beginnen we weer opnieuw.

Een andere leefstijl

Het adopteren, integreren en leren van een gezonde leefstijl vereist inzicht in gedragsverandering en de manier om dat vast te houden. Daarvoor heb je een totaalplaatje nodig van alle factoren die daarbij een rol spelen. Wat maakt het zo verdraaid moeilijk om je leven gezonder in te richten en te stoppen met roken, meer te sporten en de toetjes voortaan te laten staan? Volgens Ivan Wolffers helpen wij onszelf het beste door te zoeken naar een aanpak die op iedereen individueel is afgestemd. Veel preventieve programma’s falen juist doordat die voor iedereen bedoeld zijn. Probeer daarom zo dicht mogelijk te blijven bij je huidige leefstijl, want hoe radicaler je daarvan afwijkt des te moeilijker het wordt om het vol te houden. Soms moet je echter een radicale beslissing niet uit de weg gaan: na deze sigaret stop ik ermee.

Je eigen lifestylecoach

‘Je kunt het, je kunt het,’ roepen de lifestylecoaches ons vanaf de zijlijn toe. ‘Niet opgeven, je hebt het in je. Als je wilt, lukt het je. Focus, stel jezelf doelen en ga ervoor.’ Met dergelijke persoonlijke begeleiding doen we natuurlijk extra ons best. Maar zijn lifestylecoaches wel de echte oplossing?

‘Ik vond dat mijn taak bestond uit het stimuleren om na te denken over gezondheid, medicijngebruik, overgewicht en gezondheidsrisico’s en vond dat mensen vervolgens zelf maar moesten zien wat ze met die informatie deden. Tegelijkertijd zag ik met verbazing de zelfbenoemde leefstijladviseurs, goeroes, lifestylecoaches vaak ongehinderd door al te veel kennis een groot publiek voorhouden wat ze precies moeten doen om gezond te worden of te blijven. Het liefst kwamen ze bovendien met een zo simpel mogelijke oplossing, er schijnbaar van uitgaande dat mensen van nature oliedom zijn,’ aldus Wolffers.

Als het om gezondheid en leefstijl gaat, is er maar één autoriteit die ons kan zeggen wat we moeten doen of laten – en dat zijn we zelf. Ivan Wolffers kust die in ons wakker en houdt er al rekening mee dat het pittig wordt. Juist dat maakt zijn adviezen niet alleen zinvol maar ook persoonlijk. Te meer omdat dit een interactief’ boek is, waar lezers zelf aan het woord komen over hun worstelingen en strevingen. Een absolute must have voor een gezonde start van 2013!

Gezonde Lifestyle Prijsvraag

In samenwerking met Ivan Wolffers heeft vetvrij.com een unieke prijsvraag georganiseerd. Vertel waarom jij Het Gezonde Lifestyle Dieet Boek wil winnen en maak kans op een van de drie Gezonde Lifestyle boeken van Ivan Wolffers. Deze prijsvraag is afgelopen. De volgende personen hebben inmiddels een boek ontvangen.

  • Manon van Vloed
  • Karin Dashorst
  • Sonja Langeveld

Van harte gefeliciteerd!

1 reactie

  1. Ik heb ‘het gezonde lifestyle boek’ van i wolffers al gekocht. het geeft een verrassend nieuwe kijk op je voedingspatroon. een aanrader!

    sylvia

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in